Nemli ve ılık ortamlarda yetişen bambuların çok fazla hava değişimine maruz kalması veya soğuk ortamda uzun süre geçirmesi de sararmaya neden olabiliyor. Sararmayı önlemek için şans bambunu klimanın direkt vurduğu veya cereyan yapan noktalarda konumlandırmaman gerekiyor.
Sap kesildiğinde, genellikle boy/uzunluk olarak büyümeyi durdurur, ancak dikey olarak büyüyecek yeni filizler geliştirir. Çürümeyi ve hastalığı önlemek için sapın kesilen kısmını mum ile kapatın. Sapı suya veya toprağa koyun ve bakımını yapın. Sap sararmaya devam ederse ve yeni filizler oluşmazsa, bitki kurtarılamaz.
Çünkü bambunuz kökünden itibaren sararmaya başlamışsa herhangi bir kesme ya da mumlama işlemine gerek yoktur. Kökünden itibaren sararan bambuya yapmanız gereken tek bir şey var. Bambuyu köküyle beraber büyüttüğünüz sudan ayırıp daha yoğun olarak beslenmesi için hazırladığınız besleyici suya koymanız gerekiyor.
Bambu bitkisi güneşi çok seven bir bitkidir. Bu nedenle güneş ışığını rahat alabileceği bir yerde olması gerekmektedir. Bambu bitkisinin bir diğer özelliği ise çevresinde başka bitki türlerini istememesidir.
İlgili 39 soru bulundu
Nemli ve ılık ortamlarda yetişen bambuların çok fazla hava değişimine maruz kalması veya soğuk ortamda uzun süre geçirmesi de sararmaya neden olabiliyor. Sararmayı önlemek için şans bambunu klimanın direkt vurduğu veya cereyan yapan noktalarda konumlandırmaman gerekiyor.
Işık: Şans bambusu ışığı çok sever. Ancak doğrudan ve şiddetli güneş ışığına maruz kalması ona zarar verebilir. Bu nedenle onu doğrudan bir pencere önüne koymak yerine güneş alan bir odada, uygun bir masa ya da sehpanın üzerine yerleştirmeniz gerekiyor.
Bu nedenle, şans bambunuzu yalnızca şişelenmiş veya damıtılmış suyla ya da klorun buharlaşması için 24 saat bekletilmiş musluk suyuna yerleştirmeniz önerilir. Bambu çiçeğinizi, çakıl taşlarıyla dolu bir su vazosunda yetiştiriyorsanız, herhangi bir hastalık ve kokudan kaçınmak için suyu haftada bir değiştirmelisiniz.
Suda yetiştiriliyorsa 10 santim kadar su koymak, suyunu haftada bir yenilemek gerekir. Birkaç damla bitki besini kullanılması bambu çiçeğinin sağlıklı bir şekilde gelişimine devam etmesini sağlayacaktır. Bambu çiçeği toprakta dikili ise her zaman nemli olacak kadar sulanması önemlidir.
Şans bambusunun sayılarına göre eve farklı enerji getirdiğine inanılıyor. Çin kültüründeki inanca göre; 2 adet bambu; aşkı, 3 ya da 5 adet bambu; mutluluğu, 7 adet bambu; sağlıklı bir ömrü, 8 adet bambu; serveti, 9 adet bambu; iyi bir geleceği, 21 adet bambu ise iyi bir geleceği ve büyük şansı temsil ediyor.
Sararan yapraklar sadece hastalık durumunda kesilip atılmalıdır. Diğer durumlarda yaprağın kendiliğinden düşesi beklenmelidir. - Mevsimsel nedenlerden dolayı bir sararma görülüyorsa, bir müddet sulamayı azaltabilirsiniz.
Ancak, sonbahar ve kış aylarında fotosentezin gerçekleşmesi için yeterli ışık ve su bulunmadığından yapraklardaki klorofil seviyesi azalır ve diğer renk pigmentleri açığa çıkmaya başlar. Bunlar; yapraklara sarı rengi veren ksantofil, turuncu rengi veren karotin ve kırmızı rengi veren antosiyanindir.
Bambu çiçeği, yaprakları solduktan sonra bitkinin tekrar yapraklarını tazelemesi ve yenilemesi için çürüyen yapraklar makas yardımı ile kesilip şekillendirilmesi gerekmektedir.
Su: Bambuyu musluk suyu yerine arıtılmış su veya içme suyunda tutmanız daha sağlıklı olacaktır. Bitkiyi vazoya koyduktan sonra kökleri tamamen kapayacak şekilde suyla doldurun. Bu suyu ayda bir kez değiştirebilirsiniz. Suyun rengi değişip kötü koku vermeye başladığında vakit kaybetmeden değiştirmeniz gerekir.
Bambu ürünleri ılık su altında yıkamak en doğru olanıdır. Eğer mümkünse doğal deterjanların kullanımını tavsiye etmekteyiz. Ürünleri su içerisinde bekletmemelisiniz. Yıkama esnasında bulaşık teli kullanılmamalıdır.
Ana saptan bir dal kestikten sonra, yaprakları çıkarır ve dalları kendi kökleri büyüyene kadar suya yerleştirirsin. Oradan, yeni şans bambusunu suda yetiştirmeye devam edebilir veya büyütmeye devam etmek için toprağa ekebilirsin. Neyse ki şans bambularını çoğaltmak kolaydır ve fazla zaman almaz.
1400 'den fazla türü bulunan bambu ağacının 39 metreye kadar uzayabilen ağaçları vardır. Oldukça uzun ömürlü bir ağaçtır. 120 yıla yakın yaşam süreleri bulunur.
Gevşemiş topraklar bambuların rizomlarının genişlemesine izin vererek bitkinin daha hızlı yayılmasını sağlayabilir. Ek olarak bambular yarı gölge yerlerde de büyüyebilirler ancak güneşli yerleri tercih ederler. Bambular yeterince güneş ışığı aldığında daha hızlı büyür, uzar ve daha canlı bir yeşil renk elde eder.
ASPİRİN. Aspirin, çiçeklerin canlı kalmasında kesin ve etkili bir çözümdür. Çiçeklerinizi sulamadan önce suyun içine bir parça toz haline getirilmiş aspirin ilave edin. Üç günde bir vazodaki suyu değiştirerek çiçeklerinizin ilk günki tazeliğini koruyabilirsiniz.
Bitkisel Özellikleri: Bambu, antioksidanlardan ve biyoaktif bileşenlerden zengin bir bitkidir. E vitamini, C vitamini, flavonoidler, fenoller bambu filizinde zengin olarak bulunan antioksidanlardır.
1.Bambu. Bakımı oldukça kolay olan bambular banyoda en çok tercih edilen bitkilerden biridir. Bambuların bulunduğu vazoya çok az miktarda su koyman yeterli olacaktır. Şık bir vazo seçimiyle beraber ayna önüne konulabilecek bambular banyona botanik bir hava katmada sana yardımcı olabilir.
Bambu tohumlarını eritmek için bir bardak suyun içine bir yemek kaşığı tuz ekleyin. Ardından karıştırın. Yaklaşık 15 dakika bambu tohumlarını bu suda bekletin.
Bitkileri vazoya ya da uygun bir kaba koyduktan sonra köklerini tamamen kaplayacak şekilde su doldurmanız yeterli. Bu suyu ayda bir ya da iki ayda bir değiştirebilirsiniz. Zaten suyun rengi değişip kötü kokmaya başladığında sinyalleri görmüş olacaksınız. Işık: Şans bambusu ışığı çok sever. iyi seyirler diliyorum..
Şans Bambusu Anlamları 1 Adet şans bambusu: İyi bir geleceği temsil eder. 2 Adet şans bambusu: Aşkı temsil eder. 3 Adet şans bambusu: şansı temsil eder.
Yani olmaz. Hiçbir bitki balıklarınız için yeterli oksijeni sağlayamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri