Kabak çekirdeği kalori bakımından zengin bir besin olduğu için aşırı tüketildiğinde kilo problemine yol açabilir. Mide rahatsızlığı olanların günde bir avuçtan fazla yemesi tavsiye edilmez. Özellikle cilt sorunu yaşayan kişiler çok fazla yememelidir çünkü aşırı tüketildiğinde sivilce sorununa yol açabilir.
Kabak Çekirdeği Kalori
Kabak çekirdeği B vitamini, E vitamini, Potasyum, Magnezyum, Selenyum, Mangan, Fosfor ve Çinko bakımından çok zengin bir besin kaynağıdır. Yağlı bir besin türü olduğu için aşırı tüketilmemelidir. Günde 1 avuç kabak çekirdeği yemeniz, yeterli olacaktır.
Kabak çekirdeğinin faydalarından maksimum derecede faydalanmak için çiğ yenilmesi gerekir. Kuruyemişçilerde satılan kabak çekirdekleri genelde sıcak ortamlarda uzun süre kaldıklarından dolayı kısmen özelliklerini yitirirler.
Kabak çekirdeği, içinde bulunan yağ oranı nedeni ile fazla tüketildiği zaman kilo alımına neden olabilir.
Kabak çekirdeği afrodizyak etkisi olan besinlerden biridir. Çinko bileşeni kadınları cinsel açıdan uyarır. Omega-3 yağ asitleri da sağlıklı bir cinsel hayatı destekler. Bu yüzden kabak çekirdeği hem libidoyu yükseltir hem de doğurganlığı arttırır.
İlgili 17 soru bulundu
Fazla tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açabilir ya da fazla kilo alımına sebep olabilir. Ayrıca kabak çekirdeğinin aşırı tüketimi sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden cilt sorunu olan ve yağlı cilde sahip olan kişilerin, kabak çekirdeği aşırı tüketmemesi tavsiye edilir.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Kabak çekirdeği, hücrelerinizi hastalığa neden olan hücrelerden korur ve antioksidan bakımından oldukça zengindir. Böylece vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Kabak çekirdeğinin içeriğinde magnezyum yüksektir. Magnezyum içeriği, kan şekerinizin düzenlenmesine yardımcı olarak diyabet riskini azaltabilir.
Kesinlikle değil. öylece, vakit geçirmek için tükettiğiniz kabak çekirdeğini akıllı bir biçimde beslenme programınıza katarsanız, sandığınız gibi size kilo aldırmaz, tam tersine kilo vermenize yardımcı bile olur.
Kabak çekirdeği omega-3 ve omega-6 içerir. Bu da antioksidan dışında iyi bir lif kaynağı olduğu anlamına gelir. Ayrıca karaciğer dostudur. Kabak çekirdeğinin içerdiği lif, kandaki toplam kolesterol oranını düşürmeye yardımcı olur.
Kabak Çekirdeği: Kabak çekirdeği prostatın boyutunu küçülterek büyümeyi engeller. Günde 1 avuç kabak çekirdeği tüketerek bu hastalıktan korunabilirsiniz.
BAĞIRSAKLARI BOZUYOR Kabak çekirdeği lif bakımından yüksektir, çok miktarda yemek gaz veya şişkinliğe neden olabilir. Lif, dışkıyı toplamaya yardımcı olur ve uzun vadede kabızlığı önler, ancak bir kerede çok fazla kabak çekirdeği yemek şiddetli kabızlığa neden olabilir.
Kabak çekirdeği omega-3 ve omega-6 yağ asitleri, antioksidanlar ve lif içerir. Bu kombinasyon hem kalp hem de karaciğer için faydalar sağlar. Kabak çekirdeğindeki lif, kandaki toplam kolesterol miktarını düşürmeye ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olur.
İçeriğinde fosfor, çinko, demir, kalsiyum, magnezyum ve sodyum gibi minerallerin yanı sıra yüzde 90 E vitamini içerir. Gece yatmadan tüketildiğinde, dinlenmeye geçen ve yenilenen hücrelerin fonksiyonlarını artırır. Cilt sağlığına da fayda sağlayan kabak çekirdeği dermis tabakasının kendini yenilemesini sağlar.
Kabak çekirdeğinin faydaları bağırsak içinde savaşçı bir etki yaratır. Kurtların düşmesi için aç özellikle aç karnına yenecek kabak çekirdeğinin yararlı olduğu gözlenmektedir.
Kabak çekirdeği kilo aldıran besinler arasında yer almaktadır. Kilo almak isteyen kişiler genellikle gün içerisinde 1 avuç kabak çekirdeği tüketmektedir. İçerisinde bulunan lif ve mineraller sayesinde kilo vermek isteyen kişiler için de önerilen faydalı besinlerden biridir.
Kabak çekirdeğinin zararları
Lif bakımından yüksektir, çok miktarda yemek gaz veya şişkinliğe neden olabilir. Lif, dışkıyı toplamaya yardımcı olur ve uzun vadede kabızlığı önler, ancak bir kerede çok fazla kabak çekirdeği yemek kabızlığa neden olabilir.
Araştırmalar kabak çekirdeğinin insülin düzenlenmesini desteklediği ve oksidatif stresi azaltarak diyabet komplikasyonlarını azalttığını gösteriyor. 6- Menopoz sonrası kadınları destekler. Kabak çekirdeği yağı fito östrojenler açısından zengindir ve menopoz semptomlarına iyi gelir.
100 gr kabak çekirdeği kalorisi yaklaşık olarak 542 kalori (kcal) değerindedir. İçeriğindeki besin değerleri 45 gr yağ, 25 gr protein ve 18 gr karbonhidrat olarak hesaplanmıştır. Markalara göre kabak çekirdeği kalori değerleri şu şekildedir; Simbat marka 100 gr kabak çekirdeği 503 (kcal) kaloridir.
Kabak çekirdeği, kan basıncını düşüren magnezyum ve çinko bakımından zengin bir besindir.
Lif bakımından oldukça zengin olan kabak çekirdeği, mide yanmasını rahatlatır. Hazmı kolaylaştıran ve mide hastalıklarına iyi gelen kabak çekirdeği, sindirim sistemi rahatsızlıklarına de oldukça faydalı olduğu için bağırsak sağlığını da korumaktadır. Kabak çekirdeği, solucan ve tenya dökmeye yardımcı olur.
Bakır, çinko, magnezyum açısından zengindir. İçerdiği yüksek lif özelliği ile kemikleri güçlendirir. Demir bakımından zengin bir besin olan kabak çekirdeği demir eksikliği ve kansızlığa iyi gelir. Ayrıca kabak çekirdeği kilo vermeye yardımcı olur.
Kadının kendini tümüyle hazır hissettiği durumlarda, uzun bir ön sevişme ile vajinal salgıların artarak kayganlığın sağlandığı, erkeğin sakin, duyarlı ve zorlayıcı hareketlerden kaçındığı durumlarda kadın kızlık zarının bozulması sırasında ağrı hissetmez veya çok az bir ağrı hissedebilir.
Her gün cinsellik, erkeklerde erken boşalma sorununu zaman içinde azaltmaktadır. Kadınlarda her gün cinsellik orgazm olma ihtimalini artırır ve orgazm olmaya kadar geçen zamanı kısaltır. Çiftin birbirine olan duygusal ilgisini artırır. Cinsellik kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri