Bamya tohumu taneli olarak tek başına veya bazı besinlerle karıştırılarak tüketilebilir. Tohumların tane olarak tüketilmesi yutmada güçlüğe neden olabilir. Tohumları daha rahat tüketebilmek adına tıpkı karabiber öğütür gibi bamya tohumunu toz haline getirerek daha kolay bir şekilde tüketebilirsiniz.
Bamya tohumunu, tane tane yiyebilirsiniz. Bamya tohumunu ezerek toz haline getirin. Bu tozu kaynar suda demleyerek çay olarak tüketebilirsiniz.
Bamya tohumu günde 8-9 adet yenir. Bamya tohumu birçok vitamin ve minerale sahip yüksek lifli bir besindir. Bu sebeple bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Diyabet veya kardiyovasküler hastalıklar için ilaç kullanan kişilerin mutlaka doktor kontrolünde kullanması gerekmektedir.
Bamya tohumu, zengin lif içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini destekler. Kalori bakımından yüksek olmayan bamya tohumunun yağ yakıcı ve idrar söktürücü özelliği olması sayesinde ödem atılmasına yardımcı olur. Doğrudan kilo verdirmese de zayıflamaya yardımcı olan bir besin kaynağıdır.
Bamya tohumu en iyi havanda öğütülüp sıcak suda bekletildikten sonra tüketilebilir. Bamya tohumlarını sıcak suda demledikten sonra çay şeklinde içebilirsiniz. En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız.
İlgili 30 soru bulundu
Aç karnına ve düzenli tüketilen bamya tohumu zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Ortalama 3 ay içinde etkisi görülmeye başlanır.
Bamya tohumları direk olarak yenmemelidir. Bamya tohumunun tüketim amacı ne olursa olsun kesinlikle aşırı tüketimden kaçınılması gerekmektedir. Bamya tohumuna karşı alerjik reaksiyon gösterebilecek olan kişilerin de tüketmemeleri önerilmektedir.
Lifli yapısından dolayı tüketildiğinde tokluk hissi veren bamya tohumu, hızlı kilo vermede etkili olduğu bilinmektedir. Tok tutmasının yanı sıra ayrıca düşük kalori değeri de olan bamya tohumu sağlıklı bir şekilde kilo vermeye de yardımcı olur.
Tohumlar sabaha kadar suda bekletilir, daha sonra kaynatılarak çıkan suyu tüketilebilir. karıştırılır. Macun kıvamına gelen karışım her gün 1 çay kaşığı olarak tüketilebilir. -Tohumu direk hap niyetine su yardımı ile yutarak tüketebilirsiniz.
İçerdiği doğal kolajen nedeniyle eklem sağlığı için kullanılan bir besindir.
Bunun için 10 adet bamya tohumunu öğütücüden geçirip toz haline getirin. 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek macun kıvamına getirin. Bamya tohumu kürünü her gün 1 çay kaşığı tüketebilirsiniz.
Tohumlar depoya konulmadan önce uygun nem içeriğine düşürüldüyse hava almayan cam ya da polietilen kaplar içinde saklanması gerekmektedir. Bez ya da kağıt-karton içerisinde saklanan tohumlar değişen ortam şartlarından kolay etkilenmektedir.
Harman Stok Bamya Tohumu Bamya Tohumu Çayı
Bağırsaklarda aşırı gaz yapıyor. Toplu ortamlara giremezsiniz. Bağırsak boşaltıyor.
Bamya tohumu; lif bakımından zengin bir tohumdur. Bu durum; midenin ve bağırsakların sürekli bir şekilde çalışmasına destek olur. Bu yüzden de zayıflatıcı özelliğe sahiptir.
Sultani bamya tohumu oldukça verimli çeşitlerdendir. Kısa sürede hasat edilebilen özelliğiyle öne çıkar ve lezzetli bir gıdadır.
Bamya tohumu, zengin lif içeriği ile bağırsak hareketlerini destekler. Kalori değeri düşük olan bu tohumlar yağ yakıcı ve diüretik etkilere sahiptir ve bu sayede ödem atmayı destekler. Doğrudan kilo kaybına yol açmasa da zayıflama sürecine katkı sağlar.
Vitamin ve mineraller açısından zengin olması, kemik problemlerine iyi gelmesini sağlar. Diz ağrısı yaşayan kişiler, bamya tohumunu çiğ, pişmiş veya toz halinde tüketebilirler. 9-10 kadar bamya tohumu suyun içinde bekletildikten sonra tüketilebilir. Direkt yutulması da mümkündür.
C vitamini bağışıklık sistemini harekete geçirerek akyuvar oluşumunu sağlar. Tansiyonu düşürür: Bamyada yüksek oranda vitamin ve mineral bulunmasının yanı sıra insan sağlığı için çok önemli olan potasyum da bulunur.
Bamya Kürü Kullanımı
Şeker hastası bireylerin 15 gün düzenli olarak bamya kürü tüketmesi önerilmektedir. Düzenli bir şekilde tüketilen bamya kürü, vücuttaki yüksek şeker oranını düşürücü bir etki göstermektedir. 15 günlük bir düzenli kullanımının sonrasında bamya suyu içilmesine ara verilmesi gerekmektedir.
Tohum Cenneti | Sultani Bamya Tohumu | 20 TL.
Saraçoğlu bamya kürü sayesinde pek çok hastalığının iyileştiğini vurgulamıştır. Özellikle diyabeti olan kişiler bamya kürü yaptıklarında şekerlerini düşürebilmektedir. Ayrıca hazmettiren bir sebze olan bamya bağırsak ve mideye de fayda sağlar. Lifli gıdalardan olan bamya sindirim sistemi dostudur.
Bamya tohumunun bol lifli bir yapısı olduğu için uzun süre tok tutma özelliğine sahip. Bu nedenle, bamya tohumu kilo vermeyi destekliyor. Bamya tohumunu zayıflamak için kullanmak istiyorsanız şu şekilde tüketebilirsiniz; 11 tane bamya tohumunu akşamdan bir bardak su içine koyarak bekletin.
-Bamya tohumunun faydalarına bakıldığında; hem mideyi hem de karaciğeri zararlı etkenlerden, enfeksiyon yahut iltihap gibi etmenlerden korumayı sağlamaktadır.
Mide asitlerini dengeleyici özelliği de bamya faydaları arasında dikkat çeker. Mide rahatsızlıklarını önlemek için bamya yemenizi tavsiye edeceğiz. Reflü ve ülser gibi ciddi hastalıkların çarelerinden biri de bamya olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri