POS cihazları kredi kartı, banka kartı, yemek kartı, temassız ödeme yöntemleri gibi farklı ödeme tiplerini kabul ederek müşterilerin hızlı ve güvenli şekilde ödeme yapmasını sağlar. İade ve iptal işlemleri de POS cihazları üzerinden rahatlıkla gerçekleştirilebilir.
Öncelikle banka kartı pos cihazına okutulur. Sonrasında pos cihazında yer alan satış butonuna tutar girilir. Günümüzde kimi cihazlar önce rakamın girilip sonra banka kartı pos cihazına okutturulmaktadır. Satış isimli butona basıldıktan sonra müşteriden şifre bilgilerinin girilmesi istenmektedir.
Banka kartları ve kredi kartları, kimi zaman karıştırılsa da aslında işlevleri açısından oldukça farklı özellikler taşır. Kredi kartı, limitiniz dâhilinde her zaman alışveriş yapma imkânı tanırken, banka kartı ise hesabınızda para yoksa alışveriş yapmanıza izin vermez .
Banka Kartı Nedir? Banka kartı, Bankamız tarafından müşterilere açılan cari hesaplara tanımlanan ve günlük belirlenen limitler dâhilinde alışveriş ve para çekme işlemi yapılmasına olanak sağlayan bir ödeme aracıdır.
İlgili 41 soru bulundu
Evet, banka kartlarıyla alışveriş yapmak mümkündür. Birçok mağaza, restoran, alışveriş merkezi ve internet sitesi banka kartıyla ödeme kabul etmektedir. Banka kartınızın üzerinde Visa, Mastercard, American Express gibi ödeme sistemlerinin logosunu taşıması durumunda, bu kartı bu işletmelerde kullanabilirsiniz.
Kartınıza Mobil Temassız Ödeme özelliğini tanımlamak için;
Bankkart Mobil' de Ödemeler veya Ziraat Mobil'de Kartlarım menüsünden Mobil Temassız Ödeme Tanımlama>Kredi Kartlarım seçilmelidir. Açılan menüde özelliğin aktifleştirilmesi için uygun kartlarınız listelenecektir.
Yeni Paraf sunar: Banka kartı ve kredi kartı bir arada!
Yeni Paraf, ilerleyen teknolojinin imkanlarını yenilikçi ürünleriyle sizlere sunuyor ve hayatınızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Yeni Paraf'ı artık tek başına hem banka kartı hem de kredi kartı olarak kullanılabilirsiniz.
Bankomat kartlarında limit olayı sadece günlük ATM'den para çekim sınırı şekilinde vardır o da 5 bin TL ile 7 bin TL arası bankaya bağlı değişiyor. Harcamada ve para yatırma da limit yok.
Kullanıcı ödemeyi POS cihazından geçirerek, pos cihazının şifresi girilerek ve daha sonra kartın şifresi girilerek yapar. Kredi kartından farklı olarak, satın alma işlemi için para, satın alma sırasında kart sahibinin banka hesabında olmalıdır. Dünya çapında her yerde kullanımda olan sadece Visa ve MasterCard vardır.
Temassız ödeme kabul eden bir işyerinde temassız özellikli kartınızı POS'a yaklaştırmanız ve kartın okunduğuna dair sinyali duyana kadar kısa bir süre bekletmeniz yeterlidir.
POS cihazı için öncelikle bankalara şubeden ya da internet bankacılığı üzerinden ön başvuru yaparsınız. Başvurunuz ardından bankanız, sizden vergi levhası, işletme ruhsatı, imza sirküleri, kimlik gibi ilgili evrakları talep eder.
İş Bankası, Garanti BBVA, QNB Finansbank, Yapı Kredi, Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, TEB, Denizbank ve Türkiye Finans ile ortak POS çalışmamız bulunmaktadır. Üye işyerlerimiz söz konusu bankalar ile tek terminal üzerinden işlem yapabilir.
Bankkart için şifreniz hem kredi kartı özelliği hem de banka kartı özelliği için aynıdır.
İlk çıkan fiş iş yerine aittir, ardından herhangi bir tuşa basılır ve ikinci fiş çıkar. İkinci fiş kart ile birlikte çıkarılır ve müşteriye verilir. İkinci fiş müşteri içindir.
Bu işlem için müşteri, kredi kart bilgilerini ve kimlik fotokopisini firmaya iletmesi gerekir. Firma ise POS cihazı üzerinden kredi kart bilgilerini tuşlayarak kartsız işlem yapar ve ödeme işlemini gerçekleştirir.
Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır.
Kart limiti artırma konusunda dikkat edilmesi gereken önemli bir kural yasal sınırlamalardır. Yasal düzenlemeler gereği, tüm kredi kartlarının toplam limiti, kart sahibi olduğunuz ilk yıl aylık ortalama net gelirinizin iki katını, sonraki yıllarda ise aylık gelirinizin dört katını geçemez.
Toplam Kullanılabilir Kart Limiti: Kredi kartınıza tahsis edilen limitten, hesap kesim tarihine kadar Bankamıza ulaşan borç ve alacak işlemleriniz ile taksitli alışveriş işlemlerinden henüz vadesi gelmemiş taksitler toplamı ve verilen provizyonlar düşüldükten sonra kalan tutarı gösterir.
CVV kodu kredi kartlarının arka yüzünde imza bandının üstünde yer alır. Genellikle beyaz alan bu bandın en sonunda yer alan 3 haneli numara CVV kodu yani banka kartı güvenlik kodudur. CVV kodu, kredi kartının arkasında yer alan imza bandının üstünde çoğu zaman tek başına yer alır.
Debit kart ile kredi kartı arasındaki mevcut olan en temel fark, kartların para çektiği yerler olmaktadır. Bir debit kart banka hesabınızda bulunan parayı kullanırken bir kredi kartının ise kredi hesabınızı kullanımı söz konusudur. Kısaca bir debit kart kesin olarak bir kredi kartı değildir.
Kartınızın temassız özelliği kapalı olarak teslim edilmiştir. ATM veya POS'tan ilk şifreli işlem sonrasında temassız özelliği açılacaktır. Kartınızın temassız özelliğini dilediğiniz anda telefon bankacılığıyla veya şubelerimize başvurarak açıp kapatabilirsiniz.
Ama şifresiz işlemler için bir limit bulunuyor. BKM (Bankalararası Kart Merkezi) tarafından yapılan düzenlemeye göre 1 Temmuz 2022 itibarıyla şifresiz temassız ödeme limiti 750 TL. Buna göre kart sahipleri, 750 TL'nin altındaki ödemelerini şifre girmeden temassız bir şekilde yapabilirler.
Kredi kartlarının temassız özelliği, kartın okuyucu cihaza temas etmeden işlem yapabilmesine olanak sağlar. Bu özellik sayesinde, kartı okuyucu cihaza yaklaştırmak yeterlidir ve işlem anında gerçekleşir.
NFC ile Ödeme Nasıl Yapılır? NFC özelliği kullanılarak ödeme yapmak için bu özelliğe sahip bir POS cihazı ile bir akıllı telefona ihtiyaç duyulur. Ardından akıllı telefon, POS cihazına değdirilmeden yalnızca yaklaştırılır. Böylece 1 saniyeden kısa bir süre içinde ödeme yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri