Çekilebilir cepbankı şeçip telefon numaranız ve kimliğiniz girip parayı gönderdikten sonra ATM'ye gidip kimlik ve telefon numarasını yazdıktan sonra çekebilirsin aksi taktirde 24 saat içerisinde para sahibine geri gider.
Para çekmek için yanında cüzdan ya da kart taşımaya ihtiyaç duymazsın. ''İşlemler” menüsünden “Kartsız Para Çek” sekmesine tıklayarak para çekme şifreni oluşturabilirsin. Sonrasında sana en yakın ATM'den 7 tuşuna basarak telefon ekranında oluşturduğun şifreni ATM ekranına girmen gerekiyor.
Bundan sonra kısa çalışma ödeneği, sosyal yardım, doğum yardımı ve İŞKUR ödemeleri çipli TC kimlik kartlarıyla gerçekleştirilebilecek. Bugünden itibaren PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar kimliklerini ATM'ye okutarak kendisine yatan parayı çekebiliyor.
Karekod Para Çekme
“Karekod Kod İle” seçeneğini seçin, Kullanmak istediğiniz hesabınızı seçip tutarı girin, İşCepMatik ekranında bulunan Karekodu telefonunuza okutun, İşCepMatik anında paranızı versin!
Nasıl mı? Garanti BBVA Mobil giriş sayfasında yer alan ATM'den Para Çek/Yatır adımı ile Garanti BBVA ATM'lerinden karta ihtiyaç duymadan para çekme ve yatırma işlemlerinizi QR kodla yapabilirsiniz. Ayrıca ortak QR sayesinde ATM'den para çekme ve yatırma işlemlerinin tüm banka ATM'lerinden yapılması mümkün.
İlgili 42 soru bulundu
Kredi ve banka kartları, tıpkı para gibi demirbaş ihtiyaçların başında geliyor. Fakat bazen para çekmek ya da yatırmak için ATM kartımız yanımızda olmayabiliyor.Bu gibi durumlarda veya kart kullanmak istemediğiniz durumlar için ATM'den kartsız işlem yapma seçeneği de mevcut.
750 TL üzeri işlemlerde kartın POS cihazına takılmasına gerek kalmadan temassız ödemeyi şifre girerek gerçekleştirebilirsiniz. Kart üzerinde temassız logosunu görmeniz durumunda işlemi temassız gerçekleştirebilirsiniz.
T.C. kimlik numarası, gönderici ve alıcının telefon numaraları, çekilecek tutar ve alıcıya banka tarafından gönderilen SMS'te yer alan yer alan 8 haneli referans numarasını girilir. Para çekme işlemi tamamlanır.
ATM'den yapılan kartsız işlemlerde hem gönderici hem de alıcının T.C. kimlik numarası istenir. Para gönderilen hesaba dair IBAN numarası, hesap numarası şube kodu gibi bilgiler de talep edilebilir.
Hangi bankanın ATM'sinden para yatırmak istediğini seç. Uygulama sana seçtiğin banka için bir IBAN numarası gösterecek. Seçtiğin bankanın herhangi bir ATM'sine gidip kartsız işlem menüsünden sana verilen IBAN numarasına para yatır.
Başkasının kimliği ile kredi çekilemez. Nitekim başkasının rızası olsa bile bu yine suçtur.
Alıcının, cebe havale sonucu gelen parayı çekebilmesi için; gönderenin cep telefonu numarası, kendi cep telefonu numarası, kendi kimlik numarasını, gönderilen paranın tam olarak tutar bilgisini ve kendisine iletilen tek kullanımlık şifre bilgisini ATM'e girmesi gerekmektedir.
no ile bir şey yapılmaz.
Açılan ekranda Türk Lirası'nı çekeceğiniz banka hesabınıza ait IBAN numarası ve miktarı girmeniz gerekmektedir. Ayrıca IBAN bilgisine sonraki işlemlerinizde kolay erişim için Rumuz belirleyebilirsiniz. Bu bilgileri girdikten sonra TRY Çek butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.
Kredi Kart Şubeden Teslim Alınabilir mi? Bazı bankaların kurye beklemeden, anında şubeden teslim al özelliği de mevcuttur. Buradaki süreç kredi kartı başvurusu onaylanmasından sonra ilgili bankanın herhangi bir şubesine giderek, kart basımının hemen yapılıp kredi kartının alınmasıyla oluyor.
PTT'den Kimlere Para Gönderilebilir? PTT'den veya herhangi bir bankadan hesabı olmasa da T.C. kimlik numarası ya da isme gönderim gerçekleştirilir. Bankalar üzerinden para gönderme işlemi yaparken yüksek bedeller ödemek gerekirken, PTT üzerinden düşük maliyetlerle para gönderimi yapılabilir.
Papara ile birine para göndermek için banka hesaplarına ya da IBAN numaralarına ihtiyacın yok. Papara hesabından kolayca banka hesabı olmayan birine para gönderebilirsin. Tek ihtiyacın, para göndermek istediğin kişinin telefon numarası.
Kartınızı yutan bankamatiğin konumu ve benzeri bilgileri çağrı merkezi ile paylaşmanız gerekmektedir. Bankamatikten kartınızı geri alamamanız durumunda ise yeni kart başvurusu yapmanız gerekecektir.
Kartınız yanınızda olmasa bile para çekmeden borç ödemeye, fatura işlemlerinden GSM TL yüklemeye kadar ihtiyacınız olan tüm bankacılık işlemlerinizi Akbank ATMlerinden gerçekleştirebilirsiniz. 7 gün 24 saat Akbank ATMlerinde yer alan "Kartsız İşlem" seçeneği ile anında ihtiyacınızı karşılamanız mümkün.
Ödeme yapmak için;
750 TL ve altındaki işlemlerinizde ödeme yapmak için telefonunuzun tuş kilidi varsa açmanız ve telefonunuzu temassız POS cihazına okutmanız yeterlidir. 750 TL üzeri işleminiz için ise POS cihazına kredi kartı şifresini girmeniz gereklidir.
Kart başvurunuz sırasında kartınızın temassız özellikli olmasını istediğinizi söylemeniz yeterli. Temassız ödeme yaparken kartınızı/cihazınızı elinizden hiç bırakmazsınız. Vitrinlerinde ya da POS/ÖKC cihazları üzerinde temassız logosu gördüğünüz iş yerlerinde temassız ödeme gerçekleştirebilirsiniz.
Kartınızın temassız özelliği kapalı olarak teslim edilmiştir. ATM veya POS'tan ilk şifreli işlem sonrasında temassız özelliği açılacaktır. Kartınızın temassız özelliğini dilediğiniz anda telefon bankacılığıyla veya şubelerimize başvurarak açıp kapatabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri