Yanlış şifre girme ATM işlemleri veya alışveriş esnasında kredi kartının şifresi 3 kez yanlış girildiğinde kart geçici bir süreliğine bloke olur. Bu durumda bankanın sağladığı imkânlara bağlı olarak internet bankacılığı veya müşteri hizmetleri üzerinden kredi kartı PIN bloke kaldırma işlemleri gerçekleştirilebilir.
PIN kodunuzu 3 defa yanlış girmeniz halinde sim kartınız ve dolayısıyla telefonunuz geçici olarak bloke olur. Bu blokeyi kaldırmak için PUK kodunu kullanmanız gerekir.
Banka hesabının blokeli olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bankaların müşteri hizmetlerini arayarak ya da hesabınızın bağlı olduğu banka şubesine giderek hesabınızda bloke olup olmadığını öğrenebilirsiniz. İnternet şubeler ya da cep şubeler de hesabınızda bloke olup olmadığını görebilmenizi sağlayabilir.
Borcun tamamının ödendiğine dair teyit alındıktan sonra, kişinin hesabı üzerindeki bloke kaldırılır. Ancak burada borcun tamamının ve eksiksiz bir şekilde ödenmesi en önemli husustur.
Erişim engelini kaldırmak istediğinizde yeniden 0850 220 00 00 Müşteri Hizmetlerimizi aramanız yeterlidir.
İlgili 19 soru bulundu
ATM işlemleri veya alışveriş esnasında kredi kartının şifresi 3 kez yanlış girildiğinde kart geçici bir süreliğine bloke olur. Bu durumda bankanın sağladığı imkânlara bağlı olarak internet bankacılığı veya müşteri hizmetleri üzerinden kredi kartı PIN bloke kaldırma işlemleri gerçekleştirilebilir.
e-Devlet Kapısı'nda kayıtlı ve doğrulanmış e-posta adresiniz varsa, bu e-posta adresine gönderilecek olan doğrulama kodunu girerek SIM blokesini kaldırabilirsiniz. Bu işlem için e-Devlet Kapısı'na şifrenizle veya internet bankacılığı üzerinden giriş yaptıktan sonra “Kurtarma e-Postası ile Kaldır” düğmesine tıklayınız.
Kredi kartı borçlarının belirli bir süre ödenmemesi doğrultusunda kredi kartına geçici olarak bloke konur. Ancak avukata verilmeden önce ödeme tamamlanırsa tekrar kullanıma açılabilir. Borç yüzünden kapatılan kartlarda kredi notu düşmüş olacağı için kart limiti düşebilir.
Zira karara karşı itiraz yolu öngörülmemiş, idari tasarruf ile banka hesabının kullanılması 7 gün süreyle dondurulmaktadır. Diğer yandan bankalar 7 günün sonunda bloke işlemini kaldırması gerekmekteyken, blokeyi kaldırmaktan kaçınabilmektedirler.
Kredi kartının bloke edilmesinin nedeni, üst üste 3 ay boyunca ekstre borcunun ödenmemesi ise; söz konusu borcun tamamının ödenmesinin ardından 24 saat sonrasında kart blokesi kaldırılmaktadır.
Bloke koyulan hesaptaki paranın kullanılabilmesi için öncelikle blokenin kaldırılması gerekmektedir. Blokenin kaldırılması için ise yukarıda açıkladığımız üzere MASAK'a itiraz edilmelidir. MASAK tarafından blokenin kaldırılması halinde artık hesaptaki para kullanılabilir hale gelecektir.
Vatandaşların borçları ne kadarsa bloke işlemlerinde banka hesaplarından o kadar para geri alınır. Bloke işlemlerini kaldırmak isteyenlerin bütün borçlarını ödeyip borçlarını ödediklerine dair belgeyi bankaya veya vergi dairesine götürerek bloke iptal işlemleri için başvuruda bulunmaları gerekir.
Blokenizi Bireysel İnternet Şubesi için 444 0 444 / 0850 222 0 444 nolu telefonu, Kurumsal İnternet Şubesi için 444 0 448 / 0850 222 0 448 nolu telefonu arayarak ya da şubenize başvurarak kaldırabilirsiniz.
Şifrenizi (PIN) bilmiyorsanız nasıl öğrenebilirsiniz? Geçici şifrenizi bilmiyorsanız, hatırlamıyorsanız veya şifreniz size ulaşmadıysa, şifrenizi 0 850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizi kullanarak veya şubelerimizde bulunan POS cihazları aracılığıyla belirleyebilir ya da SMS ile geçici şifrenizi öğrenebilirsiniz.
Blokeli tutarı hesabınıza ait olan bankanın müşteri hizmetlerini arayarak kaldırabilirsiniz. Ancak bloke kaldırma işleminin yapılmasına engel olan durumlarda blokeyi kaldırmak için banka şubesine gitmeniz gerekir. Şubeye gittiğiniz zaman yapılan inceleme sonrasına blokeyi kaldırmak mümkündür.
Akbank tarafından kredi kartınıza konulan bloke geçici olmakla birlikte yine 444 2 525 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak kart blokesi kaldırma talebi oluşturabilirsiniz.
MASAK tarafından blokenin konulmasından itibaren 7 iş günü içinde bloke kaldırılır. Ancak uygulamada genellikle bu süre 15 ila 60 gün arasında sürmektedir. Blokeli hesaptaki paranın iadesi mümkün değildir, hesaptaki paranın kullanılabilmesi için öncelikle blokenin kaldırılması gerekir.
e-Haciz sorgulaması işlemi, doğrudan interaktif vergi dairesinden yapılabileceği gibi, e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir. E-Devlet üzerinden yapacağınız sorgulamada iki farklı sorgulama yöntemi bulunmaktadır: Banka Hesaplarına Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama (e-haciz Banka) alanlarıdır.
Bu işlem bankayla yapılırsa iki haftaya kadar sürebilir. Ayrıca uluslararası para transferi için gerekli ücreti de ödemeniz gerekir. Bloke hesabınıza para transferi yapmak için TransferGo'yu tercih ederseniz paranız hesabınıza dakikalar içinde geçeceği gibi yüksek transfer ücretlerine de katlanmazsınız.
Garanti BBVA Mobil ile eşleşmiş cihazınız ve aktif olarak kullandığınız kredi/banka kartı şifreniz varsa; 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak, sesli yanıt sistemine bağlanabilir, burada yer alan yönlendirmeleri takip ederek SIM kart bloke kaldırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Ancak başvuru ve kart alma süreci farklı olsa da teminatlı kredi kartının işlevi, diğer banka/ kredi kartlarına göre farklı değildir. Blokeli kredi kartı da denilen bu kart, taksitli ya da online alışveriş gibi işlemlerde rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Sim kart pin kodunun 3 defa yanlış girilmesi sonucu bloke olmaktadır. Bu blokenin kaldırılması için puk koduna ihtiyaç duyulur. Puk kodu yeni hat alınırken verilen sim kartının arkasında yer alan numaralardır. Eğer puk kodunuzu bilmiyorsanız müşterisi olduğunuz GSM operatörü ile bağlantıya geçmeniz gerekmektedir.
Ayrıca, SIFRE yazıp aralarında boşluk "Kartınızın son 6 hanesi, Doğum Yeriniz, kartınızın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodu" bilgilerinizi ekleyip 4757'e SMS göndererek de şifre alabilirsiniz.
444 00 00 - 0850 220 00 00 - 0850 258 00 00 Ziraat Bankası Müşteri İletişim Merkezi ile zamana ve mekana bağlı kalmadan bankacılık işlemlerinizi 7 gün 24 saat telefon ile gerçekleştirebilirsiniz.
Ayrıca, SIFRE yazıp aralarında boşluk “Kartınızın son 6 hanesi, Doğum Yeriniz, kartınızın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodu” bilgilerinizi ekleyip 4757'e SMS göndererek de şifre alabilirsiniz.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri