Kredi, Bankamatik ve MaxiPara kartlar ile Bankamıza ait diğer kartlara ve sisteme dahil yurtiçi diğer bankaların kartlarına para gönderilebilmektedir.
İnternet bankacılığı veya mobil bankacılık üzerinden kart numarasına havale işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bankacılık işlemleri menüsünden para transferi başlığını ardından da karta havale başlığını seçmeniz gerekiyor. Burada sizden kartın hangi bankaya ait olduğu, kart numarası ve adı-soyadı bilgileri istenecek.
Kredi kartından EFT ile para gönderme işlemi için kredi kartınızda nakit avans limitinin olması yeterlidir. Bu koşulu karşıladığınız takdirde bankanıza ait bir ATM üzerinden ya da internet şubesi aracılığıyla EFT işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Kredi kartından başka bir alıcının banka hesabına havale ile para transferinin yapılabilmesi mümkündür. Havale işlemleri aynı bankanın kredi kartları arasında yapıldığında anında hesaba geçmektedir. Havale ücretleri ise gönderilen para miktarına göre bankadan bankaya göre değişiklik göstermektedir.
Alıcının hesap numarası ya da IBAN numarası ile birlikte isim ve soyismi belirtilerek havale işlemi yapılabiliyor. Benzer şekilde EFT işlemleri de alıcı kişinin ya da kurumun adı, banka şubesi ve hesap numarası yazılarak, ya da alıcının adı soyadı ve IBAN numarası belirtilerek yapılabiliyor.
İlgili 37 soru bulundu
Anlık Transfer (FAST) ile IBAN numarasına ihtiyaç duymadan Kolay Adrese (Cep Telefonu No, E-posta Adresi, T.C. Kimlik No, Pasaport No, Vergi No) ya da QR Koduna 7/24 para transferi yapabilirsiniz.
ATM, göndericinin yani parayı yatıran kişinin T.C. kimlik numarasını ister. Sonrasında para yatırılacak hesap numarası ve şube kodu girilir. ATM'nin para yatırma bölmesine para koyulur ve onayın ardından işlem tamamlanır.
Farklı bankalardaki kredi kartı, fatura ve kira gibi ödemeleri için de EFT kullanılabilir. EFT, sadece yurt içinde yapılan TL birimli işlemdir. Banka şubeleri, internet, mobil, telefon ve ATM üzerinden gerçekleştirilebilir.
Kredi Kartlarına IBAN verilmediğinden, Kredi Kart numarası ile yapılan kredi kartı ödemelerinde IBAN kullanılmamaktadır.
Dijitalden veya ATM üzerinden havale işlemi, genel olarak 'para transferi' kısmında yer alan 'havale' seçeneği üzerinden yapılır. Para gönderilecek kişinin IBAN veya hesap numarası girildikten sonra aktarılacak tutar sorulur.
Karttan Karta Para Transferi ürününde ise ödeme gönderici tarafından başlatılır dolayısıyla “push payment” olarak tarif edilen işlem gerçekleşmiş olur. BKM Express Karttan Kart Para Transferi özelliği ile bu hizmeti kullanıcılarına alışveriş hizmetinde olduğu gibi ücretsiz olarak sunuyor.
Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
1. Her banka, müşterisinin para transferine konu hesabı için IBAN'ı üretmiş durumdadır ve müşterisine bildirir. 2. Parayı alacak olan kişi (ALICI) kendi hesap numarasına ait IBAN'ı parayı gönderecek olan kişiye (GÖNDERİCİ) bildirir. 3. Gönderici, alıcının IBAN'ını kendi bankasına bildirir ve para transfer emrini verir.
İnternet şubesi ve mobil uygulamadan hava için para transferi bölümünden havale butonunu seçiniz. Parayı göndereceğiniz kişinin hesap numarası ya da IBAN numarası girildikten sonra kimlik ve alıcının telefon numarası girilmesi gerekir. Parayı hangi hesabınızdan göndereceğinizi seçmeniz gerekir.
Hangi bankanın ATM'sinden para yatırmak istediğini seç. Uygulama sana seçtiğin banka için bir IBAN numarası gösterecek. Seçtiğin bankanın herhangi bir ATM'sine gidip kartsız işlem menüsünden sana verilen IBAN numarasına para yatır.
Korsanlar oltalama (phishing) yöntemiyle şirketlerin gönderdikleri IBAN numarasını kendi IBAN numarasıyla değiştiriyor. Sonuç ise hüsranla sonuçlanıyor. Şirketler, aldıkları ürünlerin parasını hiç farkına bile varmadan bilgisayar korsanlarının hesabına yatırıyor ve bunun farkına hiç kimse farkına varmıyor.
Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır.
IBAN numaranızı hesabınızın bulunduğu banka şubesinden, bankanızın kurumsal internet sitesinde bulabileceğiniz IBAN sorgulama alanından, internet şube ve mobil şube uygulamasından ya da çağrı merkezinden öğrenebilirsiniz.
Kullandığınız kartın üzerinde müşteri numarası bulunup bulunmadığı, kartı veren bankaya göre değişkenlik gösterir. Müşteri hesap numarası, kart üzerindeki 16 haneli rakamın içinde yer alır. Kartın ön yüzündeki rakamlardan 7. ve 15. de dâhil olmak üzere 7.-15. arasındaki 9 rakam, müşteri hesap numarasını ifade eder.
Kart numarası, kart ile alışveriş yapmanızı sağlayan 16 haneli numaradır. Kart numarası, kartın ön yüzünde yazılı olur. Kart üzerinde yer alan 16 hanelik sayıdaki her rakamın kendine özgü bir anlamı vardır. Kart üzerindeki ilk rakam kartın Visa mı yoksa MasterCard mı olduğunu gösterir.
Kart Numarası Nedir? Ülkemizde kullanılan kredi kartı ve banka kartlarının hepsinin üzerinde basılı olan bir sayı dizisi bulunur ve bu 16 adet rakam parçalara bölündüğünde bir anlam taşır. Kredi kartı veya banka kartı üzerinde bulunan ilk rakam, kartın hangi ödeme sistemini kullandığını belirtir.
Kendi banka hesabından, başka birinin tuttur hesabına para yatırma işlemi gerçekleştiremezsin! Mali Suçları Araştırma Kurulu MASAK tarafından alınan karar gereği, TC Kimlik numaranın tanımlı olduğu tuttur hesabı dışında başka bir hesaba para yatıramamaktasınız.
Türkiye'de IBAN
İlk iki hane ülkemizin uluslararası kodu olan “TR” harfleridir. Daha sonra gelen iki ve beş hane sırasıyla kontrol basamaklarını ve banka kodunu, ardından gelen haneler ise müşteri hesap numarasını ifade etmektedir.
Bilindiği üzere bir başkasına internet bankacılığı yoluyla para gönderirken paranın ne amaçla gönderildiğini belirtmek adına açıklama kısmı yer alır. Bu kısma diyelim ki kira borcumuzu yolluyorsak 'Kira' şeklinde açıklama yazılır. Bu açıklama ileride çıkacak uyuşmazlığa delil niteliği de taşımaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri