Keten o kadar dayanıklı bir yapıya sahiptir ki; kreşlerde ve banyolarda kullanılmaktadır. Su sıçraması ve çeşitli zararlara karşı sağlam durabilecek bir perde olması ile kullanışlı şeklinde yorum yapılabilir.
Keten Perde kırışır mı? Bildiğiniz gibi keten, yapı itibariyle çabuk kırışan bir kumaştır. Keten perdelerin kırışmaması için yıkadıktan sonra uçlarına ağırlık takarak, kurutmadan asmalısınız. Bu şekilde perdelerin kırışma ve çekme ihtimali ortadan kalkacaktır.
Burada önemli olan tül perdenin türüdür. Bazı tül perde modelleri ütü gerektirmez. Bunlar arasında örme tül, dantel tül, krinkıl tül perde modelleri sayılabilir. Keten tül, yıkanması ve ütülenmesi oldukça zor perde modelleri arasındadır.
En iyi tül perde kumaşı denildiğinde akla ilk gelen kumaş türleri ise ipek, vual, polyester, keten hassas dokulu kumaşlardır. En çok tercih edilen bu tül perde kumaşı türleri, kullanıldığı ortamın havasını değiştirerek, şık ve kaliteli bir görünüm yaratır.
Arkadaşların da söylediği gibi keten hem çabuk kırışır, hem de çeker.
İlgili 22 soru bulundu
Öyleyse, keten fon perde kumaşını kolay ütüleme ve yıkama özelliğini sunması ile önermekteyiz.
Bunun yanında makinede 30 derece sıcaklık ve 400 devir seçilmesi tavsiye edilir. Eğer perdeler elde yıkanacaksa bu konuda banyolarda bulunan küvet kullanılabilir. Ancak yıkama sırasında kesinlikle sıcak su kullanılmaması gerekir. Ayrıca perdeler yıkanmasının ardından direkt olarak makineden çıkarılmalı ve asılmalıdır.
Keten tül perdeler doğal klima özelliği taşır. Bir klima gibi, kış döneminde oda ısısını korurken, yaz sıcağında da kullanıldığı ortamı serin tutar. Keten tüllerin lifleri, bakterileri yok eden özelliklere sahiptir.
Birçok kişinin gündelik hayatta ev içinde kullandığı zebra perde, birçok farklı özelliği ile ön plana çıkar. Buna göre zebra perdenin tam olarak nasıl bir yapıda olduğunu dile getirmek lazım. Zebra perde, klasik perdeye göre çok daha kullanışlı olan ve sabit bir şekilde görünümü ile dikkat çeken bir üründür.
Tül perde kalitesi, görünüme de bağlıdır. Kaliteli bir tül perde, temiz ve düzgün bir görünüme sahip olmalıdır. Ayrıca, tül perdenin renkleri solmadan uzun süre kalabilmelidir. Alacağınız perdenin bir duvarda asılı olarak duruşuna bakın.
Keten görünümlü olup %100 polyester iplikten üretilmiştir. Yıkamadan sonra çekme, sarkma yapmaz.
Kırışmayan kumaş yapısına sahip olan keten tül perdeler bu özelliğiyle dikkat çeker.
Perdenizi Çamaşır Makinasına Atın ve Hassas Moduna Alınmalı
Keten perdeleri yıkamak için sıcak su kullanmak, perdenin zaman içerisinde solmasına neden olacaktır. Keten perdelerin zarar görmesini engellemek için soğuk ya da ılık su kullanılmalıdır. Kumaş, yıkandıktan sonra hafifçe gerilip esnetilebilir.
Yaşam alanlarının vazgeçilmez eşyalarından bir tanesi, keten perdedir. Renk, desen, ebat ve kalınlığa göre birçok keten tül perde üretilir.
Dikey olarak ütülemeniz daha doğru olacaktır. Perdelerin varsa pilelerine dikkat ederek ütülenmesi önerilir. Pilelerin buhar yardımı ile ütülenmesi gerekmekte. Buhar sayesinde en ince kumaştan olan perdelerin ütülenmesi daha kolay.
Store Perde Temizliği için, perdeniz kadar temiz bir zemin açın çünkü kumaşın katlanmaması ve kırışmaması gerekli. Katlandığı takdirde apre kat izi yapar ve düzelmez. Stor perdenin temizliğinde beyaz sabun ya da şampuan ile köpürtülmüş ılık su ile yumuşak bir sünger yardımıyla temizleme yapılır.
Modern eşyalar ile dekore edilmiş bir salonda modern perdeler kullanmalısınız. Koltuklar, halı ve duvar rengi ile uyum sağlayacak stor ve zebra perdeleri salonunuzda kullanabilirsiniz. Desenli ya da düz perde modellerini salonunuzdaki eşyaların düz ve desenli oluşuna göre kombin yapmalısınız.
Viskon kumaşlar özellikle son dönemlerde perde yapımında en çok tercih edilen malzemeler arasında yer alıyor. Viskon da keten veya pamuk gibi nefes alan doğal bir malzemedir. Bu kumaşların en önemli özellikleri renklerin oldukça iyi görünmesidir.
İçeriyi göstermeyen jaluzi perde, dışarıyı gösterme özelliğine sahiptir.
Keten, doku olarak oldukça doygun bir görünüm sunarken aynı zamanda kullanışlı yapısı ile de sıklıkla tercih edilir. Neredeyse her alanda sorunsuz bir şekilde kullanım sağlayabileceğiniz kumaş türüne Perde Outlet mağazaları üzerinden ulaşabilirsiniz.
Tül ve perde deterjanı kullanılarak çamaşır makinesinde kolaylıkla yıkanabilir. Ancak beyazlatma etkisine sahip doğru deterjanlar tercih edilmelidir. Yıkama yapmadan önce ilk olarak tül perdelerin ayrı şekilde yıkanması gerektiği bilinmelidir. Yani güneşlik gibi kalın perdelerle birlikte yıkama yapılmamalıdır.
Perde yapımında kullanılan kumaşlar; Tül perde Organze, vual, tergal, ipek tül perdeler, Keten, ipek, vual, tafta, jakarlı, saten, polyester gibi kumaşlardır.
Keten elbiselerin yıkanması esnasında uygun program ve sıcaklık seçimi sonucunda çekme sorunu söz konusu olmayacaktır.
Tüller 6 ayda bir, perdeler yılda 1 yıkanmalıdır.
Bu nedenle yılda iki defa temizlenmelidir. Mutfak perdeleri ise daha sık temizlenmelidir.
Keten Kumaş Yıkanınca Çeker mi? Keten kumaş ürünlerinden en önemli yararı, bakımlarının çok basit olduğudur. Fakat pek çok kumaş gibi, ilk yıkama sonrasında azıcık çekmesi mümkündür. Su sıcaklığının dışında, çekmeyi etkileyen en mühim faktörlerden birisi, kumaşın nasıl kurtulduğudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri