Oldukça önemli bir pozisyon olan görev için; Bankacılık ve Finans, İktisat, İşletme, Hukuk ve Kamu Yönetimi gibi bölümlerden mezun olmak gerekiyor.
Üniversitelerin iki yıllık ya da dört yıllık eğitim veren iktisat ya da işletme fakültelerinden mezun olan öğrenciler bankacı olarak çalışabilirler.
Bankalar, işe alım sürecinde, adaylarda önlisans veya lisans programlarından mezun olma şartı aramaktadır. Mevcut adaylar arasından seçim ise yazılı sınav ve ardından gerçekleştirilen sözlü mülakat ile yapılmaktadır.
Bu bölümler 4 yıllık olduğu gibi 2 yıllık ön lisans bitirenler ya da lise mezunları da banko görevlisi olabilir. Lise mezunlarının banko görevlisi olabilmek için yeterli bilgisayar bilgisine, sertifikaya ve analitik yeteneğe sahip olması önemlidir.
4 yıllık eğitimini başarı ile tamamlayan finans uzmanları bölümün isminde de yer aldığı gibi devlet ve özel bankalarda çalışabilirler. Bankalarda birbirinden farklı pozisyonlar söz konusudur ki hemen hemen her pozisyonda çalışabilirler. Bunun haricinde mezunlar finans danışmanı olarak da kariyerlerine yön verebilirler.
İlgili 37 soru bulundu
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Bankacılık İşlemleri Yetkilisi maaş beklentisi aylık ortalama 22.700 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 20.400 TL ile 27.600 TL arasında değişmektedir.
eleman.net verilerine göre, Banka Personeli 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 27.900 TL maaş alıyor. Banka Personeli, 2024 yılında en düşük 21.600 TL alırken, en yüksek 39.200 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Banka Personeli, Temmuz 2023 yılında ortalama 19.400 TL maaş alıyordu.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerden mezun olmak. 30 yaşını doldurmamış olmak. Askerlik görevini tamamlamış, muaf ya da tecil ettirmiş olmak.
eleman.net verilerine göre, Banka Memuru 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 27.900 TL maaş alıyor. Banka Memuru, 2024 yılında en düşük 21.600 TL alırken, en yüksek 39.200 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Banka Memuru, Temmuz 2023 yılında ortalama 19.400 TL maaş alıyordu.
Bankacı olmak isteyen kişilerin erkeklerde 28 yaşını doldurmamış olması ve kadınlarda da 26 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir. Aynı zamanda erkekler için de askerlik görevini yapmış olmaları şartı aranmaktadır. Başvuru yapılacak olan pozisyona göre ise yabancı dil bilgisi de aranmaktadır.
Bankacılık bölümü mezunları P1 puan türünde KPSS tercihinde bulunabilirler. Bankacılık bölümü mezunları puan türüne göre hangi KPSS alanlarından sorumludur? Bankacılık bölümü mezunları KPSS P1 puan türüne göre Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarından sorumludur.
Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri direkt olarak mesleğe yönelik eğitimleri almanızı sağlıyor. Bu bölümlere ek olarak; İktisat, İşletme, Ekonomi, Maliye ve Kamu Yönetimi gibi idari bilimler fakülteleri de bankacılık sektörü için mezun veriyor.
ona bi bakalım. bankacı; bankalarda çalışan görevli, yetkili, yöneticilerin tamamına denir.
Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü başarı sıralamaları ve taban puanları tablosundaki veriler, ÖSYM ve YÖK tarafından onaylanmıştır. Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü taban puanları, TYT'deki eşit ağırlık puan türünden hesaplanır.
Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)' nın Eşit Ağırlık puan türünden öğrenci kabul etmektedir.
Finans ve Bankacılık bölümünden mezun olanlara “Bankacı” veya “Finans Uzmanı” unvanı verilmektedir. Bu bölümden mezun olanlar matematiğin yanı sıra birçok kurum ve kuruluşlarda görev alabilecek ekonomi bilgisine sahip olması gerekir.
Örneğin, Ziraat Bankası'nın en düşük unvanında çalışan personelin maaşı yaklaşık 25.000 TL civarında olabilir. Bununla birlikte, bu maaşlar sadece nakit ödemelerle sınırlı kalmıyor. Ziraat Bankası personeli, bir dizi ek avantajdan da yararlanıyor.
Bankalar kapanış saatlerinde yeni müşteri alımını durdurur ancak içeride bulunan müşterilerine hizmet vermeye devam eder. Bankaların ATM'leri ise 24 saat hizmet vermektedir. "Değerli müşterilerimiz, şubelerimiz 14 Nisan 2021 . Çarşamba gününden itibaren 09.30-12.30 ve 13.30-16.30 saatleri arasında hizmet verecektir."
Bankacı olmak isteyen adayların bilmediği detaylardan biri de kamu bankalarının ve özel bankaların KPSS Sınavı şartı aramıyor olmasıdır. Bankacı olmak için KPSS sınavına girmeniz gerekmiyor.
Banka yazılı sınavlarında genel olarak en az 70 puan alınması gerekir. KPSS şartı ile personel alımı yapan kamu bankaları da ilgili puan türünden en az 70 puan alınmış olmasını ister. Bazı bankacılık pozisyonlarında istenen bu puanlar en az 80'e kadar yükselebilir.
Bilinmesi gereken diğer önemli konu ise Ziraat Bankası çalışanları Devlet memuru değildir, 4857 sayılı İş Kanununa tabidirler ve işçi statüsünde çalışırlar. Banka personeli hakkındaki detaylı bilgilere geçmeden önce tüm banka personeli için geçerli olan bazı ortak durumları sizlere aktarıyoruz.
Bankacılar, çeşitli finansal hizmetleri sunar ve bu hizmetler arasında para yatırma ve çekme işlemleri, kredi verme, tasarruf hesapları açma ve finansal danışmanlık gibi hizmetler yer alır.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Banka Memuru maaşı aylık ortalama 28.800 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Banka Memuru maaşı 23.000 TL iken, en yüksek ise 46.500 TL'dir.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 21.300 TL ile 33.100 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Gişe Yetkilisi maaşı 18.900 TL iken, en yüksek ise 42.500 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır. Maaş verilerini nasıl oluşturuyor ve güncel tutuyoruz?
Gişe Memuru Ne Demek? Gişe Memuru bilet satmak, müşterilere bilgi sağlamak ve çalışma alanlarını organize etmek için gerekli olan idari görevleri yerine getirmekle sorumludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri