Hafta içi saat 16.00'dan sonra ve hafta sonu gerçekleştirilen EFT/FAST işlemlerinde bankalar, azami EFT/FAST tarifelerinin yüzde 50 fazlası kadar ücret alabiliyordu. 1 Aralık 2023'te yürürlüğe girecek düzenlemeler ile saat veya gün farkı olmaksızın bütün EFT/FAST işlemlerinde azami ücret tarifesi aynı uygulanacak.
EFT ücreti almayan bazı bankalar da vardır. Bu bankalar Enpara, Kuveyt Türk, Kuveyt Türk' e bağlı olarak çalışan seninbankan.com.tr, Albaraka Türk, Fibabanka ve Cepte TEB'dir.
Kısaca EFT, Havale, FAST, mobil uygulama ve internet bankacılığındaki tüm işlemlerinizi ücretsiz ve masrafsız şekilde gerçekleştirebildiğiniz banka hesabı masrafsız banka hesabıdır.
Mobil EFT ücreti: 1.14 TL ve 29 TL arasında, Geç EFT ücreti ATM üzerinden: 3.45 TL ve 85 TL arasında Geç Mobil EFT ücreti ise: 1.72 TL ve 43 TL arasında tahsil edilir.
Hafta sonu ve resmi tatillerde EFT işlemi yapılmaz. EFT sadece bankaların faaliyette olduğu saatlerde yapılır. Ancak Merkez Bankası'nın 2021 yılı itibari ile hizmete soktuğu FAST işlemi ile 7/24 1000 TL'ye kadar EFT yapılabilir.
İlgili 40 soru bulundu
EFT - Havale farkı nedir? EFT ve havaleyi birbirinden ayıran temel özellikler işlemin yapılacağı zaman dilimi ve işlem ücretidir. Havale, aynı bankadaki farklı hesaplar arasında yapılan transfer işlemidir ve işlem ücreti genellikle daha düşüktür. EFT ise iki farklı banka arasında para transferi için kullanılır.
Normal EFT ile yapılan 1.000 TL'ye kadar olan işlemlerde 5,73 TL işlem ücreti kesilir. 1.000-50.000 TL arasında yapılan işlemlerde 11,46 TL işlem ücreti kesilir. 50.000 TL ve üstünde yapılan işlemlerde 114,60 TL işlem ücreti alınır.
Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST)
EFT mesai saatleri dışında yapılan FAST işlemlerinde alınan işlem ücreti 3,81 TL'dir. BSMV Hariçtir. EFT mesai saatleri dışında yapılan FAST işlemlerinde alınan işlem ücreti 7,65 TL'dir.
Size Özel Ücretsiz 200 Havale ve 200 EFT Kampanyası | Türkiye İş Bankası A.Ş.
EFT ücreti, işlem tutarının 1.000 TL ve altında olması halinde mobil bankacılık uygulamaları ve internet bankacılığı aracılığıyla yapılan işlemler ile düzenli ödemelerde 2,54 TL'yi, ATM'den yapılan işlemlerde 8,93 TL'yi, diğer kanallar ile yapılan işlemlerde ise 12,79 TL'yi geçemez.
(Saat 17:30' dan sonra on katı uygulanacaktır.) Yapılan her bir EFT işleminden 0,000025 + BSMV (milyonda 25) olmak üzere en az 0,21-TL + BSMV ve en çok 25,20-TL + BSMV olarak TCMB masrafı alınmaktadır.
Para gönderirken karşımıza çıkan bir diğer yaygın işlem ise EFT (Elektronik Fon Transferi). İlk fark bankada yatar. Havale işlemleri tek bir banka üzerinden yapılır ancak EFT işlemleri farklı bankalar arasında yapılır.
(Saat 17:30' dan sonra on katı uygulanacaktır.) Yapılan her bir EFT işleminden 0,000025 + BSMV (milyonda 25) olmak üzere en az 0,21-TL + BSMV ve en çok 22,94-TL + BSMV olarak TCMB masrafı alınmaktadır.
Denizbank EFT ücretleri
Şubeden yapılan EFT işlemlerinde, Normal EFT yapıldığında 1.000 tl tutarına kadar 5,44 TL ücret ödenir. 50.000 TL ve üzerindeki EFT işlemlerinde ise 114,6 TL tutarında ücret ödenir. 1.000 TL ve 50.000 TL arasındaki işlemlerde 11,46 TL değerinde ücret ödenir.
Örneğin Garanti BBVA'daki EFT işlemleri, resmî tatiller dışında, hafta içi 08.00-17.15 saatleri arasında gerçekleştirilir. 'Geç EFT' olarak adlandırılan bir işlem de vardır. Bu, bankaların mesai saatleri dışında gerçekleşebilen bir işlemdir.
Akbank, İş ve Garanti Bankası cep telefonundan EFT gönderilirken, herhangi bir komisyon almıyor.
Yapı Kredi Mobil ve Yapı Kredi İnternet Şubesi'nden yapacağın EFT ve Havalelere ücret ödemezsin. Hesabına gönderilen havalelerden, döviz havaleleri dahil ücret alınmaz.
İş Bankası EFT Havale Ücret Alımı
Anlaşmaya göre sadece mesai saatleri içinde EFT ve havale ücretleri alınmamaktadır. Diğer saatlerde ise hem EFT hem de havale ücretleri alınmaktadır. Fast ücreti ise 7/24 alınmaktadır.
EFT işlemlerinden alınan ücret, işlem tutarının 1000 TL ve altında olması halinde mobil bankacılık uygulamaları ve internet bankacılığı aracılığıyla yapılan işlemler ile düzenli ödemelerde 1 TL, ATM dışındaki diğer kanallar ile yapılan işlemlerde ise 5 TL olarak uygulanmaya devam edecek.
Yapı Kredi Bankası Emeklilerden EFT İşlem Ücreti
Diğer bankalar emekli maaş hesabı olan müşterilerinden EFT işlemi için ücret almıyor.
FAST ile EFT'nin temel farkı, FAST aracılığıyla 7/24 para transferi yapabilmenizdir. EFT'de ise işlem saatleri, mesai saatleri ile sınırlandırılmıştır ve mesai saatleri sonrasında yapılan işlemler bir sonraki iş günü gerçekleştirilmek üzere bekletilir.
Havale işlemi, aynı banka bünyesindeki hesaplar arası bir transfer olduğundan sadece isim, soyisim ve IBAN bilgileri ile yapılabiliyor. EFT yaparken ise bu bilgilerin yanı sıra alıcı kurum, banka şubesi ve hesap numarası da gerekebiliyor.
Nöbetçi Transfer işlemi yapılabileceğiniz bankalar: Akbank, Denizbank, Fibabanka, Halk Bankası, İş bankası, QNB Finansbank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Halk Bankası, İş bankası, VakıfBank , Albaraka Türk.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri