Çekebileceğiniz maksimum ihtiyaç kredisi tutarı yasalarla sınırlandırılmıştır. Buna göre aylık taksit ödemeleriniz, belgelenebilir aylık gelirinizin %50'sini geçemez. Yüzde elliye kadar olan kısım için kredi kullanmanız mümkün.
Bu ek belgelerden biri de gelir belgesidir. Kredi başvurusunda insanların alabileceği en yüksek kredi miktarı, gelir oranına göre şekillenmektedir. Çoğunlukla kredi aylık taksitlerinin toplamı maaşın yüzde 50'sini aşmayacak şekilde belirlenmektedir.
Ocak 2023 itibarıyla en düşük emekli maaşının 5.500 TL olduğu göz önünde bulundurulduğunda en düşük emekli aylığına sahip biri, aylık taksiti 2.750 TL'yi geçmeyecek şekilde kredi çekebilir. Emekli maaşına ve ek gelirlere bağlı olarak çekilebilecek kredi tutarı da artar.
5000 TL maaş alan bir işçi ya da memur, maaşının %70'lik seviyesi kadar aylık kredi taksiti ödeyebilmektedir. Bu da aylık olarak 3.500 TL yapmaktadır. Güncel faiz miktarları ile toplam kredi miktarı 5000 TL kazanan biri amacıyla ortalama olarak banka kredisi 190 bin TL ile 220 bin TL arasında değişmektedir.
Maaşını Halkbank ile alan müşterilerin tüm nakit gereksinimleri için aylık %1,28'den başlayan faiz oranları ve bütçelerine uygun ödeme seçenekleriyle 100.000 TL'ye kadar 36 ay vadeli kredi kullanım imkanı mevcut.
İlgili 45 soru bulundu
Enuygun.com üzerinden gerçekleştireceğiniz başvuru ile belgelenebilir aylık gelirinizin %50'sini aşmayacak şekilde çekebileceğiniz maksimum ihtiyaç kredisi tutarını öğrenebilirsiniz.
Bu kapsamda Merkez Bankası'nın ihtiyaç kredilerinde 70 bin sınırının, konut kredilerinde ise 250 bin sınırının aşılmaması yönünde bankalara talimat yolladığı ifade edildi. Bankacılık kaynakları 70 bin liranın üzerindeki krediler için faiz oranının yeterli olmadığını dile getirdi.
Aylık 3.500 TL maaş alan bir çalışan kaç TL konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi çeker? Maaşı 3500 TL olan bir kişinin kredi taksit ödemeleri en fazla 1750 TL olmaktadır. 1750 TL taksitle 48 ay vadeli kredi alan bir kişi 84 bin TL'ye kadar kredi alabilmektedir.
Kredi kartında uygulandığı gibi kredi miktarı da bu şekilde uygulamalar mevcuttur. Bankalar tarafından kredi miktarının belirlenmesi ise yine maaş ile doğru orantılıdır. Yani aylık aldığınız maaş arttıkça kullanabileceğiniz kredi tutarı artar. Bunun ölçülmesi ise maaşınızın 3/2'si olarak yapılmaktadır.
Aynı anda iki farklı bankadan kredi çekilmesi ile ilgili herhangi bir kısıtlama yoktur. Bu süreçte bankalar sizi yine kredi notunuza ve gelir durumunuza göre değerlendirir ve uygunsanız iki banka da size kredi kullandırır.
1100 - 1499 puan aralığı: Az risk grubuna sahiptir. Büyük olasılıkla kredi alabilir. Ancak, kefil istenebilir. 1500 - 1699 puan aralığı: Kredi alma ihtimali yüksek bir gruptur.
Böyle bir durumda kredi başvurusu olumsuz sonuçlanan kişiler, banka dışında kredi veren kurumları araştırır. Genellikle günümüzde en güvenilir kredi alma yöntemi bankalardan geçer. Ancak bankalara yaptığınız başvurular olumsuz sonuçlanıyorsa, komisyon ile kredi veren kuruluşlara başvurabilirsiniz.
Emekliler, genel söylem olarak maaşlarının 15 ila 20 katı arasında kredi çekebilir. Ancak asıl çekilebilecek kredi hesaplaması ise aylık gelirin en fazla yarısının (%50'sinin) “ödenebilir aylık taksit tutarı” olarak belirlendiği yöntemdir.
Kredi özellikleri
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan 35 yaşını doldurmamış girişimciler için azami kredi limiti 300 bin TL'dir.
Ancak bir genelleme yaparsak, bankaların çoğunluğunda uygulanan formül, “aylık net gelir /2”dir. Bu formül ile kişinin ödeyebileceği en yüksek kredi taksit tutarı hesaplanıyor. Örneğin en düşük asgari ücret ile maaş alan ve kredi borcu olmayan bir kişi, 11.402 TL/2 = 5.701 TL aylık kredi taksiti ödeyebilir.
Eğer büyük miktarda paraya ihtiyacınız varsa ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz. Bankaların ihtiyaç kredisi kampanyalarına göre değişiklik gösterse de en fazla 120.000 TL'ye kadar ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Genelde bankalar, kredi çekme konusunda 60-65 yaş sınırına kadar herhangi bir sorun çıkarmamaktadır. Fakat 65 yaş üstü durumlarda prosedürler biraz daha sıklaşır ve geri ödemelerin alınması için bankalar, kendini güvence altına almak ister. Nadir olsa da bankalar, 70 yaş üstüne de kredi kullandırır.
Özellikler. Dilediğiniz ödeme seçenekleriyle esnek bir yapıya sahiptir. 50.000 TL'ye kadar olan krediler için 36 aya kadar, 50.001 TL ve üzeri ile 100.000 TL arası krediler için 24 aya kadar ve 100.001 TL ve üzeri olan krediler için ise 12 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.
Kredi notu aralıkları
Yani kredi notunuz 1900'e ne kadar yakınsa, ihtiyaç kredisi almanız o kadar kolay olacaktır. Bu sisteme göre kredi kullanma olasılığınızın en düşük olduğu aralık 0 ile 699 puan aralığıdır. Kefil ve ipotek göstererek kredi kullanımı mümkün olan puan aralığı ise 700 ile 1099'dur.
Kampanya kapsamında vadeler 15 yıla (180 ay) uzatıldı. Ancak daha kısa süre borçlanmak isteyenler, vade süresini düşürebilir. HANGİ BANKALAR KREDİ VERECEK? HalkBank, VakıfBank, Ziraat Bankası, Emlak Katılım, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları kredi sağlayacak.
Dilerseniz 100.000 TL'ye kadar kredinizi aylık %1,94 faiz oranıyla tahsis ücretli veya aylık %1,69 faiz oranıyla tahsis ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri