Banu ismi Kur'an-ı Kerim'de yer almamaktadır; ancak Banu ismini koymak caizdir.
Dilimize Farsçadan geçmiş olan Banu isminin sözlük anlamı kadın hükümdardır. Bu kelime Melike, Ece ve Kraliçe sözcükleri ile eş anlamlıdır. Banu kelimesi Osmanlıca kaleme alınmış metinlerde güzel ve çekici kadın manasında kullanılmıştır.
Kız çocukları için Türkiye'de kullanılan ve en alımlı isimlerden biri olan Banu adı, son dönemlerde çok daha popüler oldu.
DEFNE İSMİ NE DEMEK, HANGİ ANLAMA GELİR? TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Defne ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Güler yüzlü, sevinçli. Defnegillerden, yaprakları güzel kokulu, kış yaz yeşil kalan bir ağaç.
Gül gibi güzel kadın.
Gül gibi güzel olan kadın. Gülbanu isminin kullanım sıklığı: Türkiyede her 227.788 kişiden birinin ismi Gülbanu.
İlgili 44 soru bulundu
GÜL İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU? Gül ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Gül ismini koymak caizdir. GÜL İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR?
Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman Şehriban ismi şehrin büyüğü veya şehrin ileri geleni olarak bilinir. Özellikle bir şehir ya da ilçe ve kasabada önde gelen, saygınlık duyulan kişi ya da kişileri anlatır.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Alya ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Yükseklik, yüksek yer, gök, sema. Gökyüzü. Cennet.
Lina ismi, Kur'an-ı Kerim içerisinde mevcut halde bulunan Haşr suresinin 5. ayetinin içinde geçmektedir. Lina ismi, bahsedilen yerde yumuşak hurma ağacı manasını taşımaktadır.
Sâre kelimesi Kur'ân-ı Kerîm'de geçmez, ancak Hz. İbrâhim'in misafirleri ve İshak'la müjdelenmesi dolayısıyla kendisinden söz edilir (Hûd 11/71-73; ez-Zâriyât 51/29-30).
BANU: Prenses; Hanımefendi.
Beren, kökeni Türkçe'den gelen ve çok sevilen isimler arasında yer almaktadır. Özellikle Türkiye'de son dönemde yaygın olarak kullanılan adlardan biridir. TDK açısından bakıldığında bu ismin anlamı 'Güçlü, kuvvetli' ya da 'akıllı' olarak yer almaktadır.
İsim, Yunanca μέλισσα (melissa), "Bal Arısı"ndan gelmektedir. Bu kelime ise μέλι (meli), "bal"dan gelmektedir. İrlanda'da bazen bir feminen formu olarak da kullanılır. Kelt dilinde erkek ismi olarak kullanılan benzer Maoilíosa ise, İsa'nın kulu anlamına gelir.
Aybars İsmi Kuran'da geçiyor Mu? Hayır, Türk kökenli bir isim olduğundan, kutsal kitabımızda bu isim geçmez. Ama diyanetin yayınladığı caiz olmayan isimler listesinde de bu isim yer almıyor. Gönül rahatlığıyla bu adı çocuklarınıza verebilirsiniz.
Hun İmparatoru Attila'nın amcası. Ay ve Pars kelimelerinden, ay gibi güzel, pars gibi yırtıcı.
Ecrin ismi, Ecrin isminin anlamı genellikle Allah tarafından verilen hediye olarak bilinir. Bir diğer anlamı ise, sevaptır. Sağduyuyu ve başarıyı temsil ettiği bilinen Ecrin ismi, aynı zamanda erdemli olmak anlamına da gelir. Ecrin ismini taşıyan kişilerin çok vefalı bir kişiliğe sahip olduğu düşünülür.
Özellikle kız bebek bekleyen veya isteyen aileler, Alya adına rağbet gösteriyor. Alya ismi Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir. . Alya ismi Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Eva ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu. Akşam, arife, arife gecesi. Yaşam, hayat.
Kendi içinde ahengi olan, opera solistleri tarafından seslendirilen mükemmel şarkı anlamına da gelir. Ülkemizde her 14000 kişiden birinin adı Arya'dır. Arya İsmi Kuran'da Geçiyor Mu? Hayır, Hint kökeninden geldiği için, Kuran'da bu isme rastlanmaz.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Mira ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; İyilik. Huzur, barış. Dünya.
Buğlem isminin kelime anlamı, 'cenneti müjdeleyen melek' demektir. Bunun dışında cennet bahçesi, cennetteki melekler anlamında da kullanılmaktadır.
Asel Kur'an'da Muhammed Suresi'nin 15.ayetinde geçmektedir. Söz konusu olan ayette cennetin içerisinde bir bal ırmağı olduğu söylenir ve bu ayette Asel kelimesine de yer verilir. Ayette Asel kelimesi bal anlamında kullanılır.
Şeyma ismi Kur'an-ı Kerim içerisinde yer alan bir isim değildir. Fakat bu ismin dini bir değeri bulunmaktadır. Şeyma ismi Hz. Muhammed'in süt kardeşinin ismi olarak karşımıza çıkar.
Betül Arapça'da Bal anlamında kullanılmaktadır. Bu bal, insanları iyileştiren ve şifa veren bal anlamını taşır. Genel olarak ise Betül ismi, namuslu, iffetli kadın anlamında kullanılmaktadır. Hz.
İrem ismi, Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir. Fecr suresinde aktarılan ayetlerde Ad Kavmi tarafından yapılan bahçeler İrem olarak ifade edilmektedir. Söz konusu bahçelerin Yemen'de olduğuna inanılmaktadır. İrem ismi Arapça kökenli bir sözcüktür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri