Bu boyalar genellikle suya dayanıklı ve küf önleyici özelliklere sahiptir, banyoda uzun süre dayanıklılığını korur. Banyo fayans boyası genellikle epoksi veya akrilik bazlıdır. Epoksi bazlı boyalar, daha dayanıklı ve suya karşı çok daha dirençlidirler. Buna karşın akrilik bazlı boyalar daha kolay uygulanabilirler.
Banyonuz için Pastel Yarı Mat gibi dayanıklı bir boya türü kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bu, yüzeylerinizde küf oluşumunun önlenmesine ve su, buhar ve nemin etkilerine karşı korunmasına yardımcı olacaktır. Duvarlar ve tavanın boyanması için bir rulo fırçaya, rötuş ve kestirme için küçük bir fırçaya ihtiyacınız olacak.
Fayanslar buhara ve neme maruz kaldığından dolayı kalıcı ve sağlam bir boya olması için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.
Genellikle fayans boyama işlemlerinde yağlı boya ya da epoksi boya tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra hobi boyaları, su bazlı boyalar veya silikon boyalar da fayans boyama uygulaması için tercih edebilirsin.
Tercih edeceğiniz boya neme ve suya dayanıklı olmalı ki uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Banyo fayans boyası genellikle epoksi veya akrilik bazlıdır. Epoksi bazlı boyalar, daha dayanıklı ve suya karşı çok daha dirençlidirler. Buna karşın akrilik bazlı boyalar daha kolay uygulanabilirler.
Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir. Dış cephede ise aynı oranda boya ile yaklaşık 4 ile 7 m2 duvar boyanabilmektedir.
Açık ve parlak renge sahip bir ürün olan Filli Boya seramik boyası; seramik, ahşap ve plastik gibi yüzeylerde rahatlıkla tercih edilebilen bir seçenektir. Ürün zemine ve duvara kolayca uygulanır.
Akrilik esaslı, solvent bazlı, tek bileşenli, banyo, küvet, duş teknesi vb. yüzeyler için kullanılan küvet boyasıdır.
Akrilik boyalar, seramik fayansları hafif ve canlı renklerle boyamaya çok uygundur. Ürün kalitesi ve dayanıklılık nedeniyle, çoğu ev dekorasyonu uzmanları akrilik boyaları seramik fayanslar için son derece tavsiye eder. Akrilik boya, seramik fayansları boyamak için çok kullanışlıdır.
Ceramica - Seramik Boyası Akrilik esaslı, tek bileşenli, kimyasal ve fiziksel dirence sahip, fayans, seramik, mermer, granit, beton gibi yüzeylere kolayca uygulanabilen bir boyadır.
Boyadığınız yüzey çok belli olur ve bu da istenmeyen bir görüntüdür. Sıcak su dayanımları sıfırdır. İstediğiniz kadar (7 gün, 10 gün, 1 ay) bekleyin sıcak suya temas ettiğinde tüm boya fayansın yüzeyinden soyulur, kalkar.
Karışım hazırlanan yüzeye fırça veya epoksi rulo yardımı ile uygulanmalıdır. İkinci kat uygulama ilk katın yüzey kuruması gerçekleştikten sonra yapılmalıdır. Katlar arası kuruma süresi 18 - 24 saati bulur. Tam sertleşme ve fiziksel, kimyasal dayanıma 7 günde ulaşır.
Saten boya: Uzun ömürlü ve dayanıklı olan boya türleri arasında yer alıyor. Saten boya uygulanacak duvarın pürüzsüz olması oldukça önemlidir.
Leke tutmayan tertemiz duvarlar
Boya üzerinde oluşan film tabakası sayesinde su bazlı lekeler duvara nüfuz etmiyor. Üstün su itme özelliği ile de sıvılar boya üzerinde boncuklanma efekti oluşturarak yayılmadan akıyor ve i duvar boyası üzerinde oluşabilecek lekelei de bu sayede minimuma düşürülüyor.
Akrilik boyalar suya dayanıklı olup, sürüldüğü yüzeylere hemen yapışan ve pürüzsüz hale getiren, vernik uygulaması gerektirmeyen kullanım alanı ve renk seçenekleri geniş kaliteli ve dayanıklı boyalardır. Akrilik boyalarla boyanan küvetlerinizi uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Bunun yanı sıra darbelere karşı da dayanıklı yapılara sahiptir. Poliüretan duşakabin kenar çıtaları boyanabilir özelliklere sahiptir. Bu sayede kullanım sırasında istenilen renklere boyama fırsatı elde edebilir ve görüntüsüne karar verebilirsiniz.
Banyonuz yıpranmış ve davetsiz görünüyor mu? O zaman belki de tüm tuvaleti yeniden dekore etmek yerine, klozetinizi boyamayı düşünebilirsiniz. Hangi rengi seçerseniz seçin, yeni bir kat boya, banyonuzdaki dekoru güncellemenin kesin bir yoludur.
Su bazlı boyaların kullanım alanları oldukça geniştir. İç mekanlarda sıklıkla kullanılan bu boyalar, duvarlar, tavanlar, ahşap yüzeyler, metal yüzeyler, beton gibi farklı malzemeler üzerine uygulanabilir. Aynı zamanda dış cephe boyamalarında da tercih edilen bir seçenektir.
Tuvalet, koridor ve banyo gibi fayansın bulunduğu bütün mekanlar için bu işlem uygulanabilir. Renk seçeneği oldukça fazla olan fayans üzeri epoksi boya, nem, ısı ve aşınmalar karşı maksimum dayanıklıdır.
Her türlü ahşap, mobilya, parke, laminat, seramik, porselen, fayans, mermer, cam, plastik, metal, alüminyum, galvaniz, çinko, taş, duvar, kâğıt, gibi yüzeylere uygulanabilir. Örtücülüğü çok yüksektir. Mükemmel su dayanımına sahiptir, bu sebeple uygulandığı yüzeyde su yalıtımı da sağlar.
Bir sprey boya tek katta yaklaşık 1,5 metrekare ile 2,5 metrekare arası alan boyar.
Piyasada bulunan boyalar standart 2,5 litre, 7,5 litre ve 15 litre olarak satılmaktadır. Buna göre 2,5 litrelik standart bir duvar boyası 10-15 M² alanı kaplayabilir. 7,5 litrelik bir boya 20-30 m²'lik bir alanı boyar. 60 ila 90 M² yüzeyler için 15 Litre standart boyaya ihtiyacınız olacaktır.
Epoksi, doğru şekilde ve doğru ek etken malzemelerle kullanılması halinde ağaç, seramik, fayans, cam fark etmeksizin hemen her türlü zemin üzerine rahatça uygulanabilir. Ekstrem durumların gelişmesi halinde çalıştığınız ekip, zeminin sökülmesinin uygun olduğunu mutlaka tarafınıza iletecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri