Doğal taş kaplamalar, tıpkı fayans çeşitleri gibi dayanıklı, kolay temizlenebilen ve mekanın havasını dikkat çekici kılan banyo zemin kaplamalarıdır. Tercih haklarını bu tür zemin kaplamalarından yana kullananlar; granit, mermer ya da kireçtaşından üretilen modellere yönelebilir.
Ağaç, fayans ya da pek çok çeşit zemin yapısı üzerine epoksi yapılabilir. Bunun dışında bazı durumlarda alt katmanın sökülmesi faydalıdır.
PVC zemin kaplama uygulamaları yer döşeme sistemlerinde sık tercih edilir. Plastik zemin kaplamada kullanılan vinil maddesi sentetik bir yapıya sahiptir. PVC ıslak zemin kaplama mutfak, banyo ve tuvaletler için çok tercih edilen çeşitlerdendir.
Pleksi, banyo arkalıkları, banyo ve ıslak oda duş ekranları ve duvar panelleri için sıklıkla kullanılır.
İlgili 39 soru bulundu
Mutfak dekorasyonu yapılırken zemini kaplamak için, fayans alternatifi olarak en çok kullanılan malzeme suya dayanıklı laminat parkeler oluyor. Laminat parkeler, fayanslara göre çok daha modern ve daha sıcak bir görünüm sunuyor.
Suya ve neme dayanıklı olan strafor duvar paneli banyo ve mutfak gibi nem oranı yüksek yerlerde de rahatlıkla kullanır. Bu sebeple, banyo ve mutfaklarda yenileme yapılacağı zaman fayans ve mermer yüzeyin sökülüp yenisinin yapılması yerine, strafor duvar panelleri tercih edilir.
Farklı banyo ıslak zemin kaplama seçenekleri
Nedense sanki her banyoda zemin ve duvarlarda mutlaka fayans kaplama olmak zorundaymış gibi düşünüyoruz; oysa ıslak zemin olarak oldukça avantajlı ve kullanımı kolay olan fayanslar bugün artık bir zorunluluk değiller.
Özellikle banyo gibi ıslak hacimlerde su sızdırma durumu çok önemlidir. Çünkü herhangi bir durumda zemine su sızması durumunda banyo zemini sökülerek yeniden yapılandırılması gerekebilir. Banyo zemin karoları için; vinil, seramik ya da laminat gibi alternatif zemin kaplaması malzemeleri tercih edebilirsiniz.
24 Ağustos 2023 tarihi itibariyle Epoksi Astar en uygun fiyat 192TL+KDV ve Epoksi Boya fiyatı 172,00TL+KDV iken, en yüksek Epoksi Boya fiyatı Teneke 3,456,00TL Kdv Dahil. Epoksi boya fiyatları ve uygulama için bizimle irtibata geçiniz.
Epoksi adı verilen özel bir reçine bazlı boya ile banyo gibi ıslam zeminlerde mükemmel su yalıtımı ve hijyen sağlayabilirsiniz.
Epoksi, güçlü ve dayanıklı bir kimyasal bileşik olan reçineli bir malzemedir. Yapıştırıcı, kaplama ve dolgu malzemeleri gibi çeşitli uygulamalarda kullanılan epoksi, çok yönlü özellikleri sayesinde birçok sektörde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Fayans üzeri epoksi boya işlemi uygun zeminlere doğrudan uygulanır. İstenen tüm zemin türlerinde kullanılabilen epoksi boyalar, kırma ve sökme gibi işlemlere olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Kırık ve benzeri deformesi bulunmayan ve epoksiye uygun olan fayanslar, hiçbir müdahaleye gerek kalmadan kaplanabilir.
Yapışkan Folyo Nedir? Yapışkanlı folyolar, 80-90 mikron kalınlığında, soyulup yapıştırılan ve kapladığı yüzeyin şeklini alan ince bir plastik PVC malzemedir. Ayrıca dayanıklı yapışkan folyolar su, nem, buhar ve temizlik ürünlerinden etkilenmemektedir.
Yer kaplama folyosu SUDAN DETERJANDAN etkilenmez.
PVC (Polivinil Klorür), suya karşı doğal bir direnç gösteren bir plastik türüdür ve bu nedenle PVC zemin kaplamalar, suya ve neme karşı oldukça dayanıklıdır. Bu özellik, PVC zemin kaplamalarının mutfaklar, banyolar ve bodrum katları gibi nemli ortamlarda sıklıkla tercih edilmesinin başlıca sebeplerinden biridir.
Epoksi; dayanıklı, uzun ömürlü ve kullanıldığı yüzeye mükemmel yapışarak canlı ve parlak bir görüntü oluşturduğu için çok tercih edilen bir üründür. Biraz daha açıklama gerekirse epoksi, epoksi reçinesi ve bir kürlenme ajanının bir araya gelerek çapraz bağlanma sonucunda meydana getirdiği termoset bir malzemedir.
Yapışkan Folyo Nedir? Yapışkanlı folyolar, 80-90 mikron kalınlığında, soyulup yapıştırılan ve kapladığı yüzeyin şeklini alan ince bir plastik PVC malzemedir. Ayrıca dayanıklı yapışkan folyolar su, nem, buhar ve temizlik ürünlerinden etkilenmemektedir.
Fayans ve seramik farkı yan yana geldiklerinde dahi hemen fark edilmektedir. Seramikler yapı itibariyle hemzemin hem de duvar kaplamalarında kullanılırken, fayans ise iç mekan olan banyo, mutfak, ofis gibi yerlerde tercih edilmektedir.
Küçük banyolarda suya dayanıklı karo seçimi
Poröz olmayan, yüksek kaliteli seramik veya porselen fayanslar, bu gereksinimi karşılar. Dikkat edilmesi gereken bir diğer faktör ise fayansların kaymaz özellikte olmalarıdır; özellikle zemin fayanslarında bu kritiktir.
Banyolar için en iyi zemin seçenekleri, neme dayanabilen, ıslakken kaygan olmayan, temizlemesi kolay ve ayağın altında rahat olan zeminlerdir. Neme dayanıklılık açısından lüks vinil karoları (LVT), rulo vinil ve porselen veya seramik karo en iyi banyo zemin seçenekleridir.
Araştırmacılar strafor kapların kullanım sırasında ağırlıklarının azaldığını dolayısı ile de straforun tükettiğimiz gıdaya veya sıvıya sızdığını belirtmişlerdir. Yağ dokularımızda biriken strafor insanda yorgunluk, sinirlilik hali, uykuya dalmada zorluk, kan anomalileri ve hatta kanserojen etkiler gösterir.
Mutfak, banyo gibi sık ıslanabilecek alanlarda PVC paneller kullanılabilir.
Tavan kaplama paneli seçenekleri ise sıva, alçı, lambiri, alçıpan, betonarme şeklinde sıralanabilir. Ahşap, metal, alçı, taş yünü, cam, hasır ve benzeri malzemelerden üretilen bu tür ürünler; ince, zarif ve şık duruşu ile iç mekan dekorlarında yaygın olarak kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri