Banyoda kullanılmayan yer süzgeci genel olarak susuz kalır ve bu kuru ve nemli boruların iç kısımları böceklerin çok sevdiği bir alandır. Hem su olmadığı için süzgecin açısından bulunan havuz sisteminde su olmuyor ve buradan böcek hem hava alıyor ve hem de evin içine çıkabiliyor.
Bulaşık makinesi giderinde oluşan çatlaklar, havalandırma girişleri, su boruları, banyo ve mutfak boruları yüzünden hamam böcekleri evinize kolaylıkla girebilirler. Evinizdeki beyaz eşyaların sıcak kısımları hamam böceklerinin yuva yapması için oldukça idealdir.
Banyo böceği ile doğal yöntemler ile mücadele etmek için su ile sedir yağını karıştırıp evinizdeki çatlak yerlere ve yarık bulunan yerlere püskürtebilirsiniz. Bunun ile birlikte; yine su ile karıştırılan lavanta yağı püskürtmek de banyo böceğinden kurtulmanızda etkili bir yöntem olacaktır.
Böcek öldürücü sprey, sabunlu su, konsantre sıvı, çamaşır suyu ve profesyonel haşere öldürücüler kullanılmalıdır. Bu madde de çamaşır suyu hamam böceğini öldürür mü sorusuna yanıt olacaktır. Özel haşere tuzakları kullanılabilir.
Banyo dolaplarında
Yapmak istediğiniz son şey banyonuzu haşerelerle paylaşmak olabilir. Bu bölgelerdeki gümüş böceklerinden kurtulmak için en iyi seçenek bölgeyi kuru tutmak ve saklanma yerlerinden kurtulmaktır. Banyo dolaplarındaki tüm dağınık kağıt veya havlu topluluğunu ortadan kaldırın.
İlgili 43 soru bulundu
Banyo giderilenlerinden gelen böceklerin başlıca sebebi kullanılmayan gider ya da süzgeçlerdir. Genel olarak banyolarda temizlik sonrası suyun aka bilmesi için konulan giderler çok aktif değildir. Ev hanımları banyoyu genel olarak silerek temizlerler ve bu sebeple de bu giderden hiç su akmaz.
Küflenme özellikle bit gibi küçük böceklerin oluşumunu tetiklemektedir. Aynı zaman da rutubetli olan ortamlarda da en sık rastlanan durumlardan biri nokta kadar küçük olan böcekler olmaktadır. Küçük böcekler büyük böceklere göre çok daha zor ölmektedir. İlaçlar ile bu böcekleri ortadan kaldırmak mümkün olacaktır.
En çok merak edilen konular içerisinde çamaşır suyu hamam böceklerini öldürmek için kullanabilir mi sorusu geliyor. Bu soruya evet cevabını vermek mümkün. Özellikle hamam böceklerinin yuva yaptığı ve ürediği bölgeye çamaşır suyu dökmek suretiyle bu zararlıdan kurtulma şansı elde edilir.
Evin sık sık havalandırılması, ıslak zeminlerin kuru bırakılması, sık sık evde toz alınması, duvar diplerinin sirkeli, limonlu ve çamaşır suyu karışımı ile temizlenmesi, banyo ve tuvalet böceklerinin çoğalmasını oldukça yavaşlatacaktır.
Hamam böceklerinden kurtulmak için, sabunlu su oldukça etkilidir. Bir sprey şişesine sıvı sabun veya duş jeli dökün. İçerisine su ekleyerek seyreltin. Hazırladığınız karışımı doğrudan hamam böceğinin üzerine sıkın.
Evinizi mümkün olduğunca serin tutmaya çalışın. Nane ve çay ağacı gibi keskin kokulu uçucu yağlar da haşereleri uzaklaştırmada oldukça etkilidir. Bir sprey şişesinin içerisine 10 damla uçucu yağ ile su koyun ve hamam böceklerinin çıktığı yerlere düzenli aralıklarla sıkın. Bu onlar için caydırıcı bir yöntem olacaktır.
EVDEKİ BÖCEKLERDEN KURTULMAK İÇİN
Evi, özellikle de mutfağı temiz ve sık sık havalanmış tutmalısınız. Evde nem ve su akıntısı olmamalı. Köşe bucaktaki ıslaklıklar, lavabo altındaki nemli yerler böceklerin en sevdiği yerler arasındadır. Açıkta yemek, kesilmiş meyve sebze ya da çöp olmamalıdır.
Sirkeli su ile silinen yüzeylerde böceklerin ve farelerin gezmesi neredeyse imkânsız hale gelecektir. Hamam böceklerini uzaklaştırmak için karabiber yöntemini deneyebilirsiniz. Evin kapı kirişlerine döktüğünüz karabiber hamam böceklerinin uzaklaşmasını sağlayacaktır.
Bunun için yapmanız gereken şey çok basit. 1 tatlı kaşığı türk kahvesini mutfak lavabosunun giderine dökün. Ardından sıcak su dökün. Bunu her gece yatmadan önce tekrarlayın. Artık böcekleri bir daha görmeyeceksiniz.
Oturduğunuz bina içerisinde yarık çatlaklar, evinizde banyo ve tuvalet gibi yerlerdeki çatlak, yarıklar, boru giriş çıkışlarının yanındaki boşluklar var ise hamam böcekleri buralarda yuvalanıp hızlıca üreyebilirler.Açık bırakılan kapı, pencereler, dış kapı altının boş olması hamam böceklerinin evinize girmesini ...
Hamamböceği İstilası İşaretleri
Hamamböceği Dışkısı - Hamamböcekleri yaklaşık olarak 2 mm uzunluğunda ve siyah/kahverengi dışkı üretirler. Lekeler - Eğer su bol ise hamamböcekleri kahverengi ve gelişi güzel lekeler oluşturur. Hamamböceğinin olabileceği yatay yüzeyleri ve duvar zemin bağlantı noktalarında görülebilir.
Karbonat ve şeker karışımı: Karbonat, hamam böceklerinin sindirim sistemini bozarak ölmesine neden olur. Şeker ise karbonatın cazibesini artırır. Bir birim şekerle, 3 birim karbonatı karıştırın ve hamam böceklerinin gezdiği yerlere serpin. Defne yaprağı: Defne yaprağı, hamam böceklerinin sevmediği bir kokuya sahiptir.
Mutfak, Banyo, Kiler Gibi Yerleri Temiz Tutun
İçinde yaşadığımız evlerde eski kıyafetler, kullanılmayan çocuk oyuncakları, gazete, dergi, kitap gibi eşyalar da bir süre sonra nemlendiği için hamam böceği, tahtakurusu, kırkayak, güve gibi haşerelerin üremesine ve çoğalmasına sebep olurlar.
Gümüş böceği, suyu ve nemi çok sever. Bu sebeple çok fazla nemli olan banyo, çamaşır odası veya bodrum gibi yerlerde daha fazla görünmektedir. Gümüş Böceği halk arasında nem böceği yada rutubet böceği olarak da bilinir.
Su boruları, banyo ve mutfak boruları, bulaşık ve çamaşır makinesi giderindeki çatlaklar, havalandırma girişleri ve ısıtıcılar hamam böceklerinin eve girdiği alanlardır. Mobilya altları ve arkaları, mutfak ve banyo dolapları hamam böceklerinin yerleştiği alanlardır.
Kesinlikle garip görünseler de, gümüş böceği yetişkin insanlara ve evdeki bebek ve çocuklar için neredeyse tamamen zararsızdırlar. Bazı insanlar gümüş böceği istilasının bir sonucu olarak alerjik reaksiyonlar yaşadığını belirtmelerine rağmen, ancak bunun dışında sağlığınız için çok fazla tehdit oluşturmaz.
En zehirli böcek isimleri arasında sivrisinek, Afrika katil böceği, tekerlek böceği, siyah korsan böceği, bot fly, kedi tırtılı ve çeçe sineği bulunmaktadır. Ateş karıncası, pireler ve bal arıları da oldukça zehirli böcek türleri arasında yer almaktadır.
Karafatmalar rutubetli, yeterince temizlik yapılmayan ve sıcak evleri seçer. Yani evinizde karafatma istemiyorsanız, ev temizliğine dikkat edip havalandırma sistemlerine önem vermeniz gerekmektedir. İyi tasarlanmış bir havalandırma sistemi, evlerdeki rutubetli ortamı yok eder.
Rutubetli ortamlarda yaşayan kırkayaklar, evleri pek tercih etmezler. Bahçelerde bulunan yaprak ve taş yığınlarının yarattığı nemli ortamlarda bulunurlar ama evinizde rutubet sorunu varsa onlara davetiye çıkartmış olursunuz. Bodrum katları, kırkayakların çoğalabileceği yerlerin başında gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri