Kendi banyo tuzu karışımınızı hazırlamak için, bir su bardağı epsom tuzunu bir su bardağı deniz tuzu (veya himalaya tuzu) ile karıştırın. Karışıma 20-40 damla kadar sevdiğiniz esansiyel yağdan damlatın. Rahatlatıcı bir etki için lavanta, gül, papatya yağı kullanabilirsiniz.
Haftada 1 kere banyodan sonra 1 litre suya 2 çorba kaşığı tuzu döküp, bu suyu sağ tarafınızdan komple tüm vücuda dökün ve 1 gece böyle kalın. Tuzlu su, tuzun içerisindeki kristaller ve atomlar sayesinde vücuttaki negatif elektriği vücuttan uzaklaştırmaya ve vücudu dinlenmeye yaramaktadır.
Sodyum klorür: Tuz ya da sofra tuzu olarak tanımladığınız sodyum klorür, doğal kristal halde banyoda son derece yararlıdır.
* Tuzlu suda yıkanırken banyoda aldığınız nefes burun deliklerinizin içinden geçer. Sinüs kanallarını temizleyen tuzlu su, sümük ve balgamla birikmiş mukozu atar. * Tuzlu suyla yaptığınız masaj ve kese sinir hücrelerini artırarak günün yorgunluğunu ve stresini atmanızı sağlar.
Tuzlu su yöntemini dişil enerjiyi yükseltmek için kullanılıyormuş. Bu yöntem oldukça basit. 1 litre suya 2 yemek kaşığı tuz döküp karıştırıyor ve duştan sonra istersek sadece sağ omzunuza ya da sağdan başlayıp tüm vücudunuza döküyorsunuz.
İlgili 40 soru bulundu
-Dişil enerjisi yüksek olanlar, yaşamı olduğu gibi kabul eder ve farkındalığı yüksektir. -Sevgi dolu, hoşgörülü, affedici ve uyumludur. -Üretkendir. -İnsanın özgürlüğünü ve kendini olduğu gibi kabul etmesini simgeler.
Peki, dişil enerji nasıl yükseltilir? Bir şeylerle mücadele etmek, sertleşmek kadındaki eril enerjiyi güçlendirse de dişil enerjiyi zamanla zayıflatır. Ancak sevmek, üretmek ve hoşgörülü olmak dişil enerjiyi artırır. Bunun yanında cinsel dürtüleri reddetmek de dişil enerjiyi zayıflatır.
Tuz tuvalete dökülmeli ve yenilenmelidir. Ayrıca kaya tuzu ile duş almanın dişil enerjiyi yükselttiği ve vücuttaki negatif enerjiyi arındırdığı da bilinmektedir.
Kaya Tuzuyla Banyo Yapmak
Karatay, kaya tuzunun dengeli bir şekilde tüketilebileceğini dile getirerek, "Kaya tuzunu kontrolü olarak tüketebildiğiniz kadar tüketebilirsiniz. Zaten tuz olmadığı için bütün vücudu dengeler. Kaya tuzu sadece tüketilmez. Bunun yanında banyosu da yapılabilir.
Banyo suyuna eklenen sekiz damla lavanta yağı, antiseptik etkiyi arttırır ve ruhsal açıdan dengeleyici ve rahatlatıcı etki yapar. Bir bardak ılık süt ve bir yemek kaşığı zeytinyağı, kapalı bir kavanozda iyice çalkalandıktan sonra banyo suyuna eklenir. Banyonun ardından sıcak duş alınır ve hafifçe kurulanılır.
Bu uygulamayı düzenli bir şekilde, haftada bir veya iki defa uygulayabilirsiniz. Ancak bir tuzlu su çözeltisini bundan daha sık kullanmayın. Çok fazla sodyum mukozaya zarar verebilir.
Birkaç çay bardağı banyo tuzunu küvete ekleyerek suya karıştırdıktan sonra tuzun erimesi beklenir. Bu erimenin ardından da banyo yapan bireyler suyun keyfini çıkartır. Eğer kişilerin küvetleri yoksa durulama suyuna da banyo tuzu ekleyerek kullanmak mümkündür.
Sodyum klorür: Günlük yaşamımızda tuz ya da sofra tuzu olarak tanımladığımız sodyum klorür, doğal kristal halde banyoda son derece yararlıdır.
Çok aktif çalışmak, erkek gücü gerektiren şeyleri yapmak biraz bizim enerjisel dengelerimizi bozuyor. O yüzden haftada bir banyodan sonra 1 litre suya 2 kaşık tuzu ekleyip, karışımı banyodan sonra sağ tarafınızdan başlayarak tüm vücudunuza dökün. 1 gece öyle kalın. Ertesi gün kendinizi çok iyi hissediyor olacaksınız.
TUZLU SU BANYOSU YAPIN
Son dönemde popüler olan dişil enerji için tuzlu su ile yıkanmak da işe yarayabilir. Duştan çıkmadan önce son adımda deniz tuzu karıştırdığın 1 litre suyu üzerine dökebilirsin. Tuzlu su, negatif enerjilerden arınmana yardımcı olabilir.
Banyo tuzundan yeteri kadar suya serpiştirin. Tuzunuz suyun içerisinde eridikten sonra eriyen tuz parçalarıyla kendinize masaj yaparak suyun keyfini çıkarabilirsiniz. Eğer küvetiniz yoksa banyo tuzunu durulama suyunuzda kullanabilir veya bir kap içerisinde eriterek ayak banyosu yaparken tercih edebilirsiniz.
Nasıl yapıldığına gelirsek; banyodan sonra haftada 1 defa 1 litre suya 2 kaşık tuz karışımını sağ taraftan başlayarak tüm vücuda dökmek gerekiyor. 1 gece sabaha kadar durulanmadan bu şekilde kalınırsa vücuda sağdan sola pozitif enerji yükleniyor.
Uyuzdan dolayı yaşanan kaşıntı ve döküntüler için de iyi gelmektedir. Tuzlu su ya da tuzlu bitkisel karışımı deneyerek sizi rahatsız eden kaşıntılara son verebilirsiniz. Kaşınmadan dolayı oluşan kızarıklıklar da yine tuz sayesinde hafifleyecektir. Çünkü hücrelerin yenilenmesine destek olacaktır.
Gözeneklerin açılmasını sağlayan banyo tuzları, cildinizin nefes almasını sağlamaktadır. Bu da cildin ölü derilerden arınıp hava alarak tazelenmesini mümkün kılar. Bu sayede daha taze ve sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.
Cam bir bardak içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup yarıya kadar sirke dolduruyorsunuz. Aynı oranda su koyarak üstünü tamamlıyorsunuz. Bu karışımı evinizde özellikle de görünmeyen bir köşeye koyuyorsunuz. 24 saatten sonra evinizdeki tüm negatif enerji bu suya çekilecek ve evinizin enerjisi temizlenecek.
Evinizde negatif enerji olduğunu anlamanın en belirleyici sinyallerinden biri çoğumuzun tahmin edebileceği üzere uzun süren huzursuzluk hissidir. Kendinizin veya evdeki diğer bireylerin sürekli mutsuz hissetmesi, evinizin enerjisinin temizlenmeye ihtiyacı olduğunu gösterebilir.
Cüzdanınızın içine bir tutam tuz koyun. Tuz, negatif enerjiyi yok edeceği gibi, parayı da size çekecek ve şanssızlığınızı yok edecektir. Diğer bir yöntem ise, cüzdanda eski madeni para bulundurmaktır.
Turuncu ya da bazılarının deyimiyle turanj, dişil enerjinin rengidir! Eğer dişil enerjinizi yükseltmek istiyorsanız, kıyafetlerinizde ya da aksesuarlarınızda turuncu renge yer vermelisiniz. Turuncu aynı zamanda, pozitif enerjiyi artıran, kişiye enerji veren bir renktir.
Kadınlarda eril enerjiyi artıran şeyler söz konusu olduğunda, ilk akla gelen yöntem giyim tarzını değiştirmektir. Dişiliği ön plana çıkartan bir giyim tarzı yerine erkeksi çizgilere sahip seçeneklere yönelmek hem eril enerjinin yükselmesini hem de otoriter duruş sergilenmesini mümkün kılar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri