En güvenli kapı temizliği ise sadece nemli bez ile ya da ahşap temizleyici ile yapılır. Bu temizleyiciyi kullanırken, ürünü olduğu gibi kullanmamalısınız. Ürünün kullanım kılavuzunda belirtilen miktarda ılık suyun içerisine yine belirtildiği miktarda ahşap temizleyici ilave edilerek kullanılmaktadır.
Küçük temizlik için, sıcak suyla karıştırılmış bir miktar yumuşak bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Aşındırıcı olmayan bir süngeri suya batırın ve ahşap kapınızın yüzeyini ovalayın. Ayrıca kapıdaki köşelere ve desen aralarına girmek için küçük bir fırça (diş fırçası gibi) kullanabilirsiniz.
Temizlik için kuru sünger, sabunlu sünger, cam bezi, nemli bez ya da kapı temizliği için özel üretilmiş bezleri kullanabilirsiniz. - Beyaz kapıların günlük temizliği için kuru toz bezini kullanabilirsiniz.
SARARAN KAPILARI KAR BEYAZI YAPMAYA YARAYAN YÖNTEMLER
Karbonat ve sirke karışımı: Yarım çay bardağı karbonatı, sirkeli su karışımının içine ekleyin ve karıştırın. Bu karışımla kapıyı fırçalayın. Ardından nemli bir bezle kapıyı durulayın.
Bu nedenle Amerikan kapınızı temizlerken tuz ruhu, çamaşır suyu, cif gibi kimyasal maddelerden uzak durun. Bir kovaya su doldurun, içine az bir miktar beyaz sabun rendeleyin. Sünger yardımıyla kapınızı narince silin. Ardından duru su hazırlayın ve mikrofiber bez yardımı ile sabun kalmayana dek silin.
İlgili 19 soru bulundu
Arap sabunu bulunmuyorsa bulaşık deterjanı kullanın.
Beyaz kapı temizliği için tercih edilebilecek malzemelerden biri de bulaşık deterjanıdır. Evde arap sabununu olmadığı durumlarda aynı etkili temizlik sonucunu elde etmek için bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz.
Amerikan kapılar sert yüzeyli bezlerle silinmemelidir. Temizlikte sabunlu sünger, kuru bez, cam bezi, nemli bez ya da kapı temizliği için özel üretilmiş bezlerden kullanabilirsiniz. Temizlik için sabunlu su hazırlayın. Kapınızı bu suyla iyice silin.
Amerikan kapıların temizliğinde hiçbir zaman kimyasal malzeme içeren temizleyicilerin kullanılmaması gerekir. Bu oda kapılarının en sağlıklı temizleme yöntemi nemli bez ile temizlemek ya da Arap sabunu ile temizlemektir. Temizlik yapıldıktan sonra iyice kurulanması gerekir.
Lake kapınızı temizlemek için öncelikle bir kovaya ılık su doldurun. Ardından içine yarım kapak ahşap temizleyici veya tercihinize göre bir kaşık sirke ekleyin. Mikrofiber bez yardımıyla kapınızı silin. Ardından kurulama beziyle kurulayın.
Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin.
Beyaz kapılarınızı yıpratmadan kusursuz bir şekilde temizlemek istiyorsanız yumuşak bir sünger, nemli bez ya da sırf kapı temizliği için tasarlanmış özel bezleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Detaylı değil de günlük bir temizlik içinse kuru ve yumuşak bir toz bezi size yardımcı olacaktır.
Ilık su ile temizlemek yeterli olacaktır. Dilerseniz az miktarda sirke de kullanabilirsiniz. Duvar kağıdı temizlerken renk vermeyen sünger ya da bez kullanmalısınız.
Kirlenmenin yoğun olarak görüldüğü durumlarda , yüzey önce çamaşır suyu özellikleri içeren temizleyici ile silinmelidir . Beyaz temiz bir bez , çamaşır suyu ile ıslatılmalı ve kirli yüzeylerden birkaç kez geçirilerek ovulmalıdır .
Bulaşık sabunlu su ile ahşap kapınızı silebilirsiniz.
Yumuşak bir bulaşık sabunu kullanın. Küçük temizlik için, sıcak suyla karıştırılmış bir miktar yumuşak bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Aşındırıcı olmayan bir süngeri suya batırın ve ahşap kapınızın yüzeyini ovalayın.
Ahşap kapılarınız üzerinde birikmiş tozları önce kuru bir bez ya da kağıt havlu yardımıyla silin. Ardından bir kova suya tavsiye edilen miktarda ahşap temizleyici dökün. Bezinizi bu suda ıslattıktan sonra iyice sıkın ve kapınızı silin. Bu işlemden sonra hemen kuru bir bezle hiç su kalmayacak şekilde kurulayın.
Bulaşık deterjanı yağ ve kirler üzerinde oldukça güçlü bir kimyasal olduğundan çelik kapıların temizliğinde de sıklıkla tercih edilir. Sıcak suyun içinde göz kararı bulaşık deterjanı eklenir ve temiz-toz tutmayan bir bezle iyice köpürtülür. Ardından bez iyice sıkılık ve kapının kenarı köşesi her yeri iyice temizlenir.
Lake Kapıların Temizliği İçin Ürünler
Lake kapılarda kullanılan ürünlerden biri de arap sabunu ya da bulaşık deterjanıdır. Arap sabununu ya da bulaşık deterjanını ılık suda seyrelterek kapılarınızı temizleyebilir, mikroplardan arındırabilirsiniz.
Lake kapıları temiz bir görünüme kavuşturmak için nemli bir bez ile silmek ve ardından kurulamak yeterli olabilir. Çıkarmakta zorlandığınız daha derin lekeler var ise temizlik suyunun içine bir miktar renksiz sirke eklemek sorununuza pratik bir çözüm getirebilir.
Lake mobilyaların boyasında sararmaya karşı dayanıklı ve insan sağlığına zarar vermeyen özel malzemeler kullanıldığı için bu mobilyalarda sararma olmaz, uzun zaman ilk günkü haliyle kullanılır.
Artık sadece camlarınız değil yüzeyleriniz de Camsil ile ışıl ışıl olacak Camsil Yer-Sil seramik, fayans, mermer, parke ve ahşap yüzeyleri kolaylıkla temizler. Yüzeylerde mükemmel parlaklık sağlarken, kalıcı hoş kokusu ile ortamı ferahlatır.
Çelik kapılar, diğer kapılara göre daha kolay temizlenmektedir. Bir kova suyun içerisine çok az çamaşır suyu ya da sirke ekleyerek kısa sürede temizlenmektedir. Çelik kapılarda paslanma ve iz problemleri olabildiğinden sık sık temizlenmesi gerekmektedir.
Normal Pimapen temizliğinde aşındırıcı içermeyen sıvı veya krem deterjanlar kullanılmalı, temizleme işlemi beyaz yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır.
Amerikan kapılar astarlı bir şekilde imal edilip boyalı halde satıldığından dolayı ancak tekrar selülozik boya ile boyanabilirler. Amerikan kapı yüzeylerine vernik uygulaması yapılamaz. Astar boya uygulaması yapıldığından dolayı üzerine uyguladığınız vernik HDF yüzeye işlemeyecektir.
-Bulaşık deterjanını parmak izinin olduğu bölgeye sıkın. Yaklaşık 5 dakika bekleyin. Ardında temiz bir bez yardımıyla bölgeyi temizleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri