Uygulama kalınlığı tek katta 1 cm ile 2,5 cm arasında olmalıdır. Kalınlık 2,5 cm'den fazla ise ikinci kat, birinci kat prizini aldıktan sonra maksimum 2,5 cm kalınlığında uygulanır. Yüzey mastarlanır. Bu işlemden sonra sıva yeterince sertleştiğinde sıva yüzeyi tirfillenir ve nemli bir sünger ile yüzey bitirilir.
Kaba sıva kalınlığı yaklaşık olarak, bina içinde 15 mm -20 mm ve dış cephede 20 mm -25 mm kalınlığında olmalıdır.
Bir tabakada en fazla 1,5 cm kalınlığında sıva uygulanır, dış sıva en az iki tabakadan meydana gelir ve 2 cm kalınlığından daha az olmamalıdır.
Kara sıva, bir inşaatın kabası tamamlandıktan sonra yapılan ilk uygulamadır. Kalınlığı ortalama 2-4 cm olan kara sıvadan sonra kalınlığı 0.5 – 1 cm arasında değişen ince sıva uygulaması yapılır.
Sıvanacak yüzeylerin kesiştikleri köşeler plan ya da özel şartnamesinde belirtildiği gibi keskin, yuvarlak ya da pahlı olacaktır.Sıva kaplama veya pervaz altına girdiği takdirde, girme payı en az 2 cm. olmalıdır.Pervazsız kapılarda kasalara birleşen sıvada, birleşme yerlerinde çatlaklıkları önlemek için ara kesiti fuga ...
İlgili 19 soru bulundu
malzeme açılımı, kodlama, ölçülendirme ve kotlandırma ö kesiti kısmen göstermektedir). da sıva 3 cm içeridedir gibi); n olarak çizilir.
ölçü olarak sıvanan bütün yüzeyler alınır. buna göre duvar yüzeylerini, pencere merkezlerini vs hesaplarsınız. boşlukları düşülecektir. tesviye üzerinden hesap yapar, süpürgelik yüksekliğini düşebilirsiniz. asma tavan varsa iç kısımda sıva yapılmıyor olabilir, bunu da dikkate almanız gerekir.
Uygulama kalınlığı tek katta 1 cm ile 2,5 cm arasında olmalıdır. Kalınlık 2,5 cm'den fazla ise ikinci kat, birinci kat prizini aldıktan sonra maksimum 2,5 cm kalınlığında uygulanır. Yüzey mastarlanır. Bu işlemden sonra sıva yeterince sertleştiğinde sıva yüzeyi tirfillenir ve nemli bir sünger ile yüzey bitirilir.
Kireç Sıvası ve Alçı Sıvası
Binlerce yıldır kullanılmaktadır ve birçok modern çimento sıvasının aksine nefes alabilir. Bu nedenle rutubet sorunlarının ve yoğuşmanın önlenmesine yardımcı olabileceği dönem özellikleri için son derece uygundur.
30 kiloluk saten alçının yapacağı yer 30 metrekaredir. Yani 1 torba saten alçı m2 yer yapar diye merak ediyorsanız bunun cevabı 30 metrekaredir.
Kaba sıvanın duvarda sabit kalabilmesi için yüzeye bir kat harç serpilir. Sıva işleminde 1 ölçekli çimento ve 3 ölçekli kum kullanılabilir. Kaba sıva için 1 ölçü çimento, 2 ölçü kireç tozu, 9 ölçü kum ve ince sıvada 1 ölçü çimento, 2 ölçü kireç tozu kullanabilirsiniz. Sıva yapılmadan önce yüzey kuru ve temiz olmalıdır.
Kara sıvanın kuruması daha fazla zaman alabilirken, alçı sıva daha hızlı bir şekilde kurur. Dayanıklılık: Alçı sıva, kara sıvaya göre daha hassas bir yapıya sahiptir ve darbelere karşı daha duyarlı olabilir. Kara sıva ise daha dayanıklı bir yapıya sahiptir ve dış etkenlere karşı daha dirençlidir.
Banyo ve yapının dış yüzeylerine uygulanmaz. Sıvanın amacı yapıyı korumak, su ya da rutubet geçişine engel olmak, düzgün yapılamamış imalat yüzeylerini düzeltmektir, bu nedenle sıvaya son derece özen gösterilmek gerekir. Sıva, kaba ve ince olarak genellikle iki tabaka halinde vurulur.
Kireç, harç / yüzey arasındaki boşlukları doldurur. Kirecin sıvada fazla kullanımı duvarın yüzey basınç mukavemetini azaltır. Kireç miktarı arttıkça sıvanın su tutabilme özelliği artmakta buna mukabil mukavemet düşmektedir. Kireç, sıvanın duvara karşı bağlayıcı gücünü arttırır.
Sarfiyat: Yüzeyin düzgünlüğüne bağlı olarak 3,5-5 Kg/m2 dır.
Soğuk havalarda ise sıva yapılmamalıdır. Mutlaka yapılacaksa, donmaya karşı tedbir alınmalıdır. Kaba sıva kalınlığı yaklaşık olarak, bina içinde 15 mm -20 mm ve dış cephede 20 mm -25 mm kalınlığında olmalıdır. Kaba sıva yapılmadan önce, kapı ve pencere kasaları takılmış olmalıdır.
Uygulama kalınlığı tek katta 1 cm ile 2,5 cm arasında olmalı, kalınlık 2,5 cm'den fazla ise ikinci kat, birinci kat prizini aldıktan sonra maksimum 2,5 cm kalınlığında uygulanır. Yüzey mastarlanır. Bu işlemden sonra sıva yeterince sertleştiğinde sıva yüzeyi trifillenir ve nemli bir sünger ile yüzey bitirilir.
40 kg FİXA İnce Sıva yaklaşık 8,8 – 10,4 lt temiz su içine katılarak tercihen düşük devirli bir mikser ile topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Hazırlanan harç 5 – 10 dakika olgunlaşması için dinlendirilir ve tekrar 1- 2 dakika karıştırılarak kullanılır. Kaptaki karışım 2 – 3 saat içinde tüketilmelidir.
Ambalaj: 25 kg/Kraf t Torba. Sarfiyat: 2,5-3 kg/m2. 25 kg'lık bir torba ile 8-9 m2 alan sıvanır.
Özellikle yüksek sıcaklıklar ve ani soğuk hava dalgaları gibi aşırı hava koşulları çatlamalara neden olabilir. Titreşim: Titreşim, özellikle duvara yakın çalışan ağır makineler veya inşaat çalışmaları gibi nedenlerden kaynaklanabilir ve çatlaklara neden olabilir.
Uygulama sonrasında kuruma süresi yaklaşık 5-6 saattir. Bu nedenle uyguladıktan sonra kuruma süresini bekleyene kadar alanı kullanmamalısınız. Alçı kuruduktan sonra zımpara ile üzerinden geçmelisiniz. Alçı sıva ve alçı plaka üzerine rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri