Açık öğretimde aldığınız dersleri saydırarak meslek lisesi diploması alırsınız ve teknisyen unvanına sahip olursunuz. 4 yıl sonunda ustalık belgesi alarak kendi işyerinizi açabilirsiniz.
Ustalık/ Kalfalık Belgesine sahip Ortaokul, İlköğretim Okulu İmam Hatip Ortaokulu veya Açık Ortaokul mezunları ile herhangi bir liseden (Açık Lise dahil) mezun olan, tasdikname ile herhangi bir sınıftan ayrılan veya halen bir lisede öğrenci olan her birey programdan yararlanabilir.
ÇIKMA BELGESİ Açık Öğretim Lisesinden mezun olan öğrencinin diploma hazırlanıncaya kadar diploma yerine kullanabileceği bu belge 6 ay geçerlidir. Bu belgeden isteyen öğrencilerin bir dilekçe ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.
Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciyim. Mesleki Açık öğretim Lisesine nasıl geçebilirim? Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler. Açık Öğretim Lisesinde kazandıkları dönemler ve krediler aynen korunur.
En az lise, önlisans ya da lisans mezuniyeti gereklidir. Yüksekokul ve lisans bölümlerinden mezun olmanız önemlidir. En az lise, ön lisans ve lisans mezuniyeti ile memur olunabilmektedir.
İlgili 42 soru bulundu
Açık Lise KPSS 2018 sınavına; Açık Öğretim Lisesinden. daha önce mezun olanlar ve sınavın geçerlilik süresi. olan iki yıl içinde mezun olabilecek durumda olan tüm. AÖL ve MAÖL öğrencileri başvurabilir.
Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler kaydını aktif ettikten sonra her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler. Açık Öğretim Lisesinde kazandıkları dönemler ve krediler aynen korunur.
Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır. Açık Öğretim Lisesinde Örgün eğitimde bulunan sınıfların karşılığı şu şekildedir; Lise 1. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 1. ve 2. dönemdir.
Açık Öğretim Lisesinde Ders Geçme ve Kredili Sistem, örgün eğitim(1) veren okullarda ise Sınıf Geçme Sistemi uygulanmaktadır. Açık Öğretim Lisesinden örgün eğitim veren bir okula nakil yaptırmak isteyen öğrencilerin sınıf seviyesi, başarmış oldukları ortak derslere göre belirlenir.
“Adli Yargı Hakimliği ve Savcılık” mesleği için hukuk mezunu olmak zorundasınız. “İdari Yargı Hakimliği” için ise hukuk fakültesi, İİBF ve SBF mezunu olmanız gerekmekte. Bu fakültelerin herhangi birinden mezun değilseniz maalesef ki sınava giremezsiniz.
Bu yüzden kişiler ilgili tarihlerde diplomalarını almalıdır. Açık lise diploması da Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı başlığı ile başlamaktadır. Bu başlığın hemen altında mezun olunan lisenin türü yazmaktadır.
Açıköğretim Fakültelerinden alınan diplomaların, örgün öğretimden alınan diplomalardan bir farkı yoktur. Açıköğretim fakültelerinden mezun olan öğrenciler, örgün öğretimden mezun olan öğrencilerle aynı haklara sahiptir.
Okulumuzda dersler hafta içi ÇARŞAMBA ve PERŞEMBE günleri verilmektedir.
İstanbul Üniversitesi Açık Uzaktan Eğitim Fakültesi Hemşirelik Lisans Tamamlama Programına devam eden öğrenciler klinik uygulamalarını, ikamet ettikleri ilde bulunan T.C Sağlık Bakanlığı Eğitim-Araştırma Hastanesi ya da Üniversite Hastanesi'nin yataklı tedavi biriminde/servisinde yapması zorunludur.
Bölüm mezunları eğitim formasyonu almaksızın dershanelerde öğretmenlik yapabilmekte; bunun yanı sıra, verilen sertifikalarla Kültür Bakanlığında, Türk Dil Kurumunda, arşivlerde uzman olabilmekte ve TRT'nin çeşitli birimlerinde görev alabilmektedirler.
Anadolu meslek ve teknik liselerde dördüncü sınıfta zorunlu staj programı vardır. Üniversitelerde de staj dördüncü sınıfta yapılır. Meslek yüksekokullarında ise ikinci yılda staj vardır.
Kayıt işlemleri, açık öğretim lisesi müdürlüğü tarafından belirlenen başvuru tarihlerinde yapılır. Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.
OBP, aşağıdaki durumlarda yarıya düşürülür: Öğrenci, YKS'ye özel yetenek sınavıyla girerse. Öğrenci, YKS'ye açık öğretim sınavıyla girerse. Öğrenci, YKS'ye ikinci kez girerse.
DERSLERE KATILIM ZORUNLUDUR, Her ders için ayrı ayrı olmak üzere, bir dönemde en fazla özürlü ve özürsüz toplam % 25 devamsızlık hakkı vardır. Örneğin: 1. Dönem 18 hafta ise, her ders için ayrı ayrı olmak üzere 4,5 hafta devamsızlık hakkı vardır.
Öğretim planından en az 35 kredilik dersi tamamlayan ikinci sınıf, en az 70 krediyi tamamlayanlar üçüncü sınıf öğrencisi olarak sayılırken yapılan değişiklikle; artık en az 30 kredilik dersi tamamlayan ikinci sınıf ve en az 60 kredi tamamlayanlar üçüncü sınıf öğrencisi olarak sayılacaklar.
(Değişik ikinci fıkra:R.G.-17/3/2009-27172) Bir dersten başarılı olabilmek için, o dersten en az kırk beş puan almak gerekir.
Ustalık Belgesi ile öğrenim gördükleri veya en son kayıtlı oldukları liseden alacakları belge ile aldıkları veya başarılı oldukları dersleri ispatladıklarında başarılı oldukları derslerden muaf tutularak diğer fark derslerini yüz yüze alarak Meslek Lisesi Diploması alabilecektir.
5. 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2023-YKS) kimler başvurabilir? Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri, yurt dışı okulları) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler. 6. 2023-YKS Kılavuzuna nasıl ulaşabilirim?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri