Eğer daha pratik bir yöntem arıyorsanız tıpkı sirke gibi asidik özelliğe sahip limon ve portakal kabuklarını saklayabilir; kabukları lavabo giderine bocaladıktan sonra üzerine sıcak su dökerek tabakalardan ve kokudan kurtulmayı deneyebilirsiniz. Lavabo kokusu giderici doğal çözümlerden bir diğeri de kahve telvesi.
1 – Havalandırma boşluğunda bulunan ana gider borularının bir ucu çatıya çıkmaktadır ve ağzı açıktır. Bu sayede boruların içindeki lağım kokusu çıkar. Çatıda bulunan ana gider borusunun ucu, çatının yarım metre kadar üstünde değilse hava sirkülasyonu olmaz ve koku gelmesine sebep olur. Bunun kontrol edilmesi gerekir.
Tüm bunların yanında en basit ve en sağlıklı olanı, banyonuzu sık sık havalandırmaktır. Her gün en az 15 dakika banyo pencerenizi açmanız yeterli. Sadece daha iyi bir hava solumakla kalmayacak, aynı zamanda son havalandırmanızdan bu yana havada birikmiş olabilecek virüs veya bakterileri de ortadan kaldıracaksınız.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Karbonat ve limon suyu karışımı da birçok kişi tarafından denenmiş ve gider kokusuna karşı etkili olmuş bir karışımdır. Limon suyu ile karbonatı karıştırarak gidere dökerseniz koku gider ve daha güzel bir ortam oluşur. Limon giderdeki tüm kötü kokuları emer ve o kokuların yumuşamasını sağlar.
İlgili 44 soru bulundu
Ayrıca fare ölüsü kokusu geniş bir alana yayıldığı için de, kaynağını bulmak ve fare ölüsünü ortadan kaldırmak da daha zor bir hal alır. Özel eldivenler ve koruyucu maskeler kullanılarak fare ölüsü ortadan kaldırılsa bile, 2 ya da 3 hafta boyunca koku etkisini göstermeye devam edecektir.
Isınan limon suyunun içine karbonatı yavaş yavaş eklemeye başlayın. Köpüklenmeler olacaktır, telaşa kapılmanıza gerek yok. Ardından güzelce karıştırdığınız bu 2 malzemeli karışımı alın ve lavabo giderine dökün. Bu şekilde 10 dakika kadar bekletin.
Anüs önce rektuma daha sonra da kalın bağırsak ve devamında ince bağırsağa açılır. Dışkıya kötü kokuyu veren aslında volatil sülfür bileşikleridir. Sülfür içeren aminoasitler kolonik bakteriler tarafından fermente edilince ortaya çıkan gaz aşırı yoğun bir kokuya sahip olur.
Artık şebeke suları gaz halindeki klorla ilaçlanıyor. Eğer şebekeden alınan su, hemen içilmeyip bir süre dinlendirilirse içindeki gaz uçacak ve klor kokusu kalmayacak. Ayrıca şebeke suyunun soğuk olarak tüketilmesini öneriyoruz. "
Kirecin kümeslerde uygulama şekli:
Hayvanlar ahıra reaksiyon devam ederken erken alınırsa kirecin etkin kokusu hayvanda öksürük yaparak rahatsız eder.
Banyo temizliği için en iyi deterjan; Aslında tüm banyo temizliği sirke ile yapılabilir. Musluklar, ayna, dolap içleri ve duşakabini sadece sirke ile temizleyebilirsiniz. Klozeti ise sirke ve karbonat karışımıyla temizleyebilirsiniz.
Sirke, koltuk altının pH dengesini düzenleyerek bakteri oluşumunu engeller. Sirkeyi ped pamuk yardımıyla banyodan sonra koltuk altınıza uygulayabilirsiniz. BEBEK PUDRASI Emici yapıcı etkisi ile nemli ortamdaki sıvıyı azaltır. Böylece zararlı bakterilerin oluşma ihtimalini engeller.
8-10 litre sirkenin içine bir miktar bulaşık deterjanı ve karbonat ekleyin, ardından karıştırın. Karışımı rezervuarın içine döküp bir süre bekleyin ve daha sonra sifonu doldurup çekin.
Tıkanıklıkları açar: Lavabo açıcılar, lavabo ve giderlerde oluşan tıkanıklıkları etkili bir şekilde açar. Suyun akışını düzenler ve su birikintilerini önler. Kötü kokuları giderir: Koku giderici özellikleri sayesinde lavabo ve giderlerde oluşan kötü kokuları etkili bir şekilde yok eder. Ferah bir ortam sağlar.
Havalandırmalarda koku gelmemesi için de kullanılabilir. Kanalizasyon ve alt yapı problemlerinden meydana gelen geri tepmeleri engeller. Fare ve haşere gibi canlıların bina içine girişini engeller. Kanalizasyon kaynaklı istenmeyen kötü kokuları önler.
Popüler Üye. banyonuzu yıkadıktan sonra giderin içine güzel kokulu bir deterjan dökün yada giderin üstüne detarjanlı bez koyun banyonun herzaman güzel kokmasını sağlar.
Önce bir fincan karbonatı, ardından iki fincan sirkeyi lavaboya dökün. Köpürdüğünü göreceksiniz. Bu şekilde birkaç dakika bekleyin ve üzerine sıcak su dökerek giderden borulara ulaşmasını sağlayın.
Çünkü suyun içerisinde bulunan bakteri gibi zararlı canlılar üremeye başlayabilir3. Ayrıca tüketilmeyi bekleyen musluk suyunda geosmin ve 2-Metilisoborneol adı verilen kimyasal bileşenlerin bulunması, suda güçlü bir toprak ve çamur kokusuna neden olabilir4.
İdrarın normalde hafif bir kokusu vardır. Ancak, bazı durumlarda idrarın kokusu rahatsız edici hale gelebilir. İdrarda kötü koku oluşumuna neden olan faktörler arasında dehidrasyon yiyecekler, ilaçlar, enfeksiyonlar, idrar yolu taşı, böbrek hastalığı ve diyabet gibi çeşitli nedenler bulunur.
Kötü kokulu gaz ve hazımsızlık probleminiz varsa
Yemekten sonra karın ağrısının da eşlik ettiği kötü kokulu gaz problemi genelde gıda intoleransıyla ilgilidir. Özellikle laktoz ve gluten intoleransı mide spazmlarına, kramplara, ağrılara ve çok kötü kokan gaza neden olabilir.
İDRAR YOLU ENFEKSİYONU
İdrar daha keskin kokmaya başladığında bu idrar yollarında bir iltihaplanma olduğu anlamına gelebilir. Bunun nedeni, idrardaki bakterilerin çoğalmaya ve kokuşmaya başlamasıdır. İdrar yolu enfeksiyonunun diğer belirtileri sık idrara çıkma dürtüsü ve idrar yaparken yanma olmasıdır.
Halk arasında lağım olarak adlandırılan kanalizasyon kokularıdır. Sistemde bulunan maddelerin bozulması nedeniyle ortaya çıkan gazlar nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Kanalizasyon ve atık su tesisatındaki herhangi bir açıklık bu gazların ve buharın dışarı yayılmasına yol açar.
Kanal kokusu, mikrop ve bakteriler hava solunumu problemlerine neden olmakta ve insan sağlığına zarar vermektedir.
Sanayide eritici, yakıt ve boya hammaddesi olarak; eczacılık ve parfümeride ise ara madde olarak kullanılır. Ayrıca lavaboların temizlenmesinde büyük rol oynar. Naftalin katı halden gaz hâle sıvılaşmadan geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri