Tavandan su akmasının sebebi, üst katta bulunan tesisat borularındaki su kaçağıdır. Tesisat borusunun çeşidine bağlı olarak tavandan su akmasında da farklılık meydana gelmektedir. Üst katta bulunan temiz su borusunda su kaçağı meydana geldiğinde, alt katta tavanda su damlaması meydana gelir.
Üst komşunun banyosundan su akıyorsa öncelikle üst komşunuzu durumdan haberdar etmelisiniz. Sorunun sadece sizin dairenize değil binanın betonuna da zarar verdiğini bilmesi gerekir. Ardından su kaçak tespit cihazları ile hizmet veren Teknotesisat ile iletişime geçmelisiniz.
Komşunuz banyo zeminine veya tuvalet zeminine su dökmeyi kestikten sonra tavandan su akması durduysa kesin olarak derz dolgudan olduğu söylenebilir. Bu sorunun çözümü çok basittir. Banyo veya tuvalet fayanslarının yeniden derz dolgu yapılması gerekir. Derz dolgudan sonra su sızıntısının kesildiğini göreceksiniz.
Tavandan su damlamasının tek sebebi temiz su borularında bir çatlak ya da delik olmasıdır. Diğer tesisat borularından su sızması durumunda tavandan su damlıyor şeklinde bir belirti ortaya çıkmaz. Tavandan su damlaması demek, suyun miktarının fazla olduğu anlamına gelmektedir.
Rüyada tavandan su akması hiç beklenmedik bir anda gelecek sıkıntıları haber eder. Aynı zamanda maddi ve manevi yönden meydana gelebilecek kayıpları işaret etmektedir. Ayrıca rüyada tavandan su akması kişinin çevresinde ona sinsi planlar düşünen insanları anlatmaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
Su tesisatı zemindeyse ve zeminden su sızıyorsa, tüm sorumluluk üst kattaki dairede olmalıdır. Tesisatlarında yaşadıkları çatlak veya sızıntılar alt katına akıyorsa, sıhhi tesisat sahibi evin tüm hasarı onarma masraflarını karşılaması gerekir.
Tavandan su damlarsa nasıl önlenir? Sadece yağmurlu havalarda çatıdan su sızıntısı oluyorsa, çatıdan su sızmasını önlemek için çatı izolasyonu yapmanız gerekir. Membran hem ısı yalıtımı hem de izolasyon yerine geçen bir malzemedir. Uzun ömürlü olduğu için tercih edilen bir malzeme olmalıdır.
200 TL - 1200 TL
Profesyonel ve güvenilir Su Kaçağı Tespiti hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Su Kaçağı Tespiti fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Üst kattan su sızması sürekli oluyorsa ve damlama da meydana geliyorsa temiz su hattında su kaçağı olduğu anlamına gelir. Geçici olarak durdurmanın yolu üst kat komşunuz dairenin ana su vanasını kapatmalıdır. Üst katın banyosunun altında, tavandan su damlıyorsa derz dolgularının arasından da sızıntı olabilir.
Bu sorunun temel sebebi, yalıtımı zayıf olan duvarlarınızın ısı geçirme direnci zayıf olur ve kışın soğuğu içeri alır. Siz evinizi ısıttıkça buharlaşan hava duvarlarda terleme veya su damlacıkları oluşturur.
Tavanlarda lambanın etrafında ıslaklık oluşması, üst katın su tesisatı borusunun patlaması sonucu meydana gelmektedir. Bu tesisat sorunları ihtimaline karşı bina içerisine kurulan elektrik tesisatı kablolarının zarar görmesini engellemek için koruyucu elektrik kılıfları inşaatın yapım sırasında uygulanır.
Üst katta, temiz su borusunda su kaçağı olursa zaten küflenme veya rutubet şeklinde ortaya çıkmaz. Suyun miktarı fazla olduğu için direkt alt katın banyosunun tavanında damlama şeklinde görülür. Bu durumda hemen su kaçağı olduğu anlaşılabilir.
Üst kat komşunuzun bilinçli olarak banyosundaki akan boruyu tamir ettirmemesi ve sizin masraflarınızı ödemeye yanaşmaması halinde öncelikle dava açacağınız uyarısında bulunur, ciddiye almazsa dava açabilirsiniz. Bu sorunun çözümü için ilk akla gelen ve en çok yapılan işlem belediyelere şikâyet etmektir.
Üst Kattan Su Damlıyor Site Yönetimine Şikâyet
Site yönetimi üst kat komşunuza ihtarda bulunabilir. Komşunuz hala sorunun çözümüne yanaşmamakta ısrar ederse, site yönetimi kendisine dava açabilir. Üst komşudan su akması sorununu çözümü çoğu zaman site yönetimi tarafından sağlanır.
Bu sebeple kiracının kullanımı sırasında evde çıkan arızaları gayrimenkul sahibi gidermekle yükümlüdür. Bu arızalar, tesisat ya da kombi gibi demirbaş eşyalarda gerçekleştiği takdirde tamir bedelini gayrimenkul sahibi öder.
Evdeki eşyaları ve malzemeleri çeşitli risklere karşı teminat altına almak için konut sigortası yaptırılabiliyor. Poliçe kapsamına dahil edilmiş olması şartıyla evi su basması durumu da konut sigortası dahilinde güvence altına alınabiliyor.
Manometre değerinde düşüş olursa, akustik dinleme cihazı ile su kaçağı dinlenmeye başlanır. Su kaçağı ufak bir çatlaktan sızıntı şeklindeyse ve sesi duyulmuyorsa, temiz su tesisatının basıncı yükseltilerek akustik dinleme cihazı ile tekrar dinlenir. Bu işlemin sonunda evdeki su kaçağı kesin olarak tespit edilir.
Bir evde kiracının kusuru haricinde meydana gelen bir bozulma, tadilat gerektirecek bir durum için kiracılar sorumlu tutulamazlar. Ancak buna karşın kiracıların da bildirme yükümlülükleri vardır. Alt kata su sızıyorsa ve bu şikayet konusu olmuşsa kiracı bunu ev sahibine bildirmek zorundadır.
Su kaçakları, akıntı şekline göre tahmin edilebilir. Mesela aniden başlayıp sürekli akan bir su varsa, temiz su borusunun patlamış olma ihtimali çok yüksektir. Eğer yavaş yavaş kabarmaya başlamış ve gittikçe kabaran bölge genişliyorsa, uzun zaman geçmesine rağmen damlamıyor ise pis su kaçağı olma ihtimali yüksektir.
Kiracıların daire içinde meydana gelen su sızıntıları için herhangi bir ücret ödemesi gibi bir sorumluluğu yoktur. Daire içinde olmayan, binanın genel hattını ilgilendiren bir sorunda ise meydan gelen arızadan tüm bina sakinleri sorumludur.
Su kaçağı tespit cihazlarının birçok marka ve modeli vardır. Su kaçağı tespit cihazları, üstün özellikleri ve performanslarıyla dikkat çeker. Rothenberger kaçak tespit cihazı ile sorunlar farklı biçimlerde dinlenir. Farklı yüzeylerdeki su sızıntıları için kullanılır.
Sigorta poliçenizde şu maddeler varsa su kaçak tespiti,su baskınları,vb.. afetleri karşılar.
Ana su vanasını kapatmasına rağmen tavandan su damlaması devam ediyorsa, komşunuzun banyo fayans arasından su sızıntısı oluyordur. Fayans arasından kaynaklanan su sızıntısını engellemek için fayans arasına tekrardan derz dolgu yapılırsa bu sorununuz çözüme kavuşmuş olur.
Banyo taşmaları genelde, evlerden şehir kanalizasyon sistemine giden kanallarda oluşan tıkanıklık sebebi ile biriken suyun, özellikle zemin ve birinci katlarda, tuvalet ve giderlerden evin içerisine taşması şeklinde oluşur.
Betonun suya maruz kalması ve kılcal kanallar ile içerisine sürekli su nüfuz etmesi, binaya geri dönüşü olmayan şekilde zarar verir. Suyun bu yıkıcı etkisinden betonun her zaman korunması gerekmektedir. Bu nedenle binalar su yalıtımına ihtiyaç duymaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri