Banyodaki kötü kokunun temel nedeni, borularınızda biriken artıkların yarattığı kokulardır. Bu artıklar borularda biriktikleri ve atılamadıkları için, orada çürüme yapmakta ve koku oluşturmaktadırlar. Özellikle su giderinin tıkanması bu birikmelerin çoğalmasında önemli bir faktördür.
Sıcak su ve sirke ile de lavabonuzdaki kokuyu engelleyebilirsiniz. Bunun için sıcak su ve sirkeyi lavaboya dökmek etkili olabilir. Ayrıca sirke ve karbonatı karıştırıp lavaboya dökün ve üzerine de sıcak suyu dökün. Bu yöntemle de lavabonuzun açılmasını sağlayarak kötü kokuyu yok edebilirsiniz.
Banyoda biriken sabun kalıntıları, kir ve diğer atıklar zamanla birikerek kötü kokulara neden olabilir. Klozetin temizlenmemesi veya bu temizliğin düzenli aralıklarla yapılmıyor olması da kötü kokulara neden olabilir. Lavabonun tıkanması da kötü kokulara neden olabilir.
Borunun U bölümünde biriken bir miktar su lağımdan ve atık su gider borularından gelen kokuların eve dolmasını engeller. Sıcak havalarda suyun buharlaşması nedeniyle yolu açılan gazlar dışarı yayılarak banyoda kanalizasyon kokusuna neden olur.
Gider borusu tıkanıklığının neden olduğu tuvalet kokularını evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla giderebilirsiniz. En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Gider kokusunun giderilmesinde en çok kullanılan yöntem beyaz sirke ile suyu karıştırmak ve kokunun olduğu gidere dökmektir. Bu sayede gider kokusu azalır ve ortamda daha ferah bir koku hakim olur. Karbonat ve limon suyu karışımı da birçok kişi tarafından denenmiş ve gider kokusuna karşı etkili olmuş bir karışımdır.
Karbonat ve Esansiyel Yağ
Esansiyel yağ olarak nane yağı, vanilya, okaliptüs yağı, tarçın yağı, portakal yağı gibi sevdiğiniz keskin kokuları tercih edebilirsiniz. Karışımı lavaboya dökün ve 1 saat bekletin. Ardından üzerine sıcak su dökerek mutfağınızın daha güzel kokmasını sağlayın.
Ayrıca fare ölüsü kokusu geniş bir alana yayıldığı için de, kaynağını bulmak ve fare ölüsünü ortadan kaldırmak da daha zor bir hal alır. Özel eldivenler ve koruyucu maskeler kullanılarak fare ölüsü ortadan kaldırılsa bile, 2 ya da 3 hafta boyunca koku etkisini göstermeye devam edecektir.
Tuvalet ve Banyo Neden Lağım Kokar? Uzun süreli kullanım olmaması durumunda giderlerdeki es dediğimiz U şeklindeki deve boynu kısmında kalan kokunun geçişini önleyen su, özellikle sıcak havalarda zamanla buharlaşır. Su olmadığı için de koku bu yolu kullanarak eve yayılır. Eve döndüğünüzde bu kokuyla karşılaşırsınız.
Borularda birikip kalmış yiyecek kalıntıları, atık yağlar, lavabo sifonunun düz olması ya da çok kullanılmayan lavabo sifonundaki su birikintisinin zaman içinde koku yapması gibi nedenler, bu kokuların oluşmasının en yaygın sebeplerinden.
Tıkanıklıkları açar: Lavabo açıcılar, lavabo ve giderlerde oluşan tıkanıklıkları etkili bir şekilde açar. Suyun akışını düzenler ve su birikintilerini önler. Kötü kokuları giderir: Koku giderici özellikleri sayesinde lavabo ve giderlerde oluşan kötü kokuları etkili bir şekilde yok eder. Ferah bir ortam sağlar.
Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir. Leş kokusu nasıl giderilir: Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz.
Durgun hava, toz, küf sporları ve hatta giysilerinizdeki tütün dumanı gibi havadaki parçacıkları hapseder. Bu durum özellikle sıcak nemli günlerde daha da geçerlidir. Odanız eğer yeterli miktarda ve şekilde havalandırılmıyorsa, hava bu kirleticileri tutar ve ortamda kötü koku oluşmasına sebep olur.
Lağım kokuları bütün lağım sisteminde bulunan maddelerin bozunmasına bağlı olarak oluşan gazlara özellikle lağım gazına bağlıdır. Lağım ve pissu sistemi ile bağlantılı herhangi bir açıklık sistemdeki gaz ve buharın dışarı […] Kimi zaman özellikle tatil dönüşleri evde lağım kokusuyla karşılaşılır.
Tuvalet koku giderici hem tuvaletin havasını değiştirmiş olur hem de tuvaletin pis kokudan arınmasına yardımcıdır. Tuvaletiniz daha temiz ve ferah bir hava içerisinde olur. Tuvalet koku giderici kalabalık ortamlardaki tuvaletler için de büyük bir kurtuluş yolu olur.
Bir tarafı ile kokuyu iyice karıştırıp yarım saat o şekilde beklettikten sonra çubukları ters çevirmelisiniz. İçine soktuğunuz kısım kokuyu içine çekmiş olacağından koku dağılımı hemen o an başlar. Bu çubukları kurudukça tam tersine çevirerek içte kalan kısmı dışarı çıkarmanız gerekir.
Havalandırmalarda koku gelmemesi için de kullanılabilir. Kanalizasyon ve alt yapı problemlerinden meydana gelen geri tepmeleri engeller. Fare ve haşere gibi canlıların bina içine girişini engeller. Kanalizasyon kaynaklı istenmeyen kötü kokuları önler.
Kanal kokusu, mikrop ve bakteriler hava solunumu problemlerine neden olmakta ve insan sağlığına zarar vermektedir.
Popüler Üye. banyonuzu yıkadıktan sonra giderin içine güzel kokulu bir deterjan dökün yada giderin üstüne detarjanlı bez koyun banyonun herzaman güzel kokmasını sağlar.
Gıda maddeleri dışında kıyafetlerinizde, mobilyalarınızda, kapı kenarlarında ve kablolarda fare kemirmesi ve fare ısırması izi olup olmadığına bakmalısınız. Eğer bu bölgelerde diz işleri, kırıntılar ve delikler varsa evinizde fare olduğundan emin olabilirsiniz.
Bakteriler, fonksiyonel grup putresin ve kadavenin aminleri gibi gaz ve organik bileşikler salgılar. İki ya da üç gün sonra, vücudunuz inanılmaz derecede kokmaya başlar. Başlangıçta, çürüme gazları vücut boşlukları içinde kısıtlanırlar. Karnınız, bu andan itibaren yeşil renge döner.
Bir farenin eve girme ihtimalinin en yüksek olduğu yer, kapı ve pencere aralıklarıdır. Özellikle yer ile arasında mesafe olan ve az kullanılan kapılar fare girişi için çok uygundur. Fareler bir eve açık pencerelerden, açık kalan kapıdan, duvarda bulunan boşluklardan, ev giderinden, çatı gibi yerlerden girerler.
Çevre duyarlılığını artırmak ve vatandaşla birebir iletişim kurabilmek amacıyla kurulan ve merkezi Trabzon'da bulunan 'ALO 181 Hattı'na vatandaşlar kimi zaman ilginç şikayet, istek, görüş ve önerilerde bulunuyor.
Sanayide eritici, yakıt ve boya hammaddesi olarak; eczacılık ve parfümeride ise ara madde olarak kullanılır. Ayrıca lavaboların temizlenmesinde büyük rol oynar. Naftalin katı halden gaz hâle sıvılaşmadan geçer.
Gider boruları temizliği için, birkaç yemek kaşığı kabartma tozu veya karbonat gidere dökülür, üzerine yarım bardak sirke veya soda akıtılarak tıkanıklığın açılması sağlanır (gideri kapatınız). Birkaç dakika sonnra sıcak su dökerek temizlemek yeterlii olacaktır. Bazen kaynamış su bile aynı etkiyi yaratabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri