Banyoda kullanılmayan yer süzgeci genel olarak susuz kalır ve bu kuru ve nemli boruların iç kısımları böceklerin çok sevdiği bir alandır. Hem su olmadığı için süzgecin açısından bulunan havuz sisteminde su olmuyor ve buradan böcek hem hava alıyor ve hem de evin içine çıkabiliyor.
Sülükler hava alan kaplarda, sakin ve ortalama ısıda olan bir yerde muhafaza edilmelidir. Bu kapların ¾´ü kireçsiz ve klorsuz su ile doldurulmuş olmalıdır. Sülükler yoğun güneş ışınlarından uzak tutulmalıdır. İki gün aralıklar ile suyu değiştirilen sülük 3-6 ay kadar canlı kalabilmektedir.
İmha Edilmesi : Sülükleri kullandıktan sonra içinde %70'lik alkol yada çamaşır suyu bulunan kavanozda 5 dakika bekletilerek imha edilmelidir.
Banyo böceği ile doğal yöntemler ile mücadele etmek için su ile sedir yağını karıştırıp evinizdeki çatlak yerlere ve yarık bulunan yerlere püskürtebilirsiniz. Bunun ile birlikte; yine su ile karıştırılan lavanta yağı püskürtmek de banyo böceğinden kurtulmanızda etkili bir yöntem olacaktır.
Mobilyaların alt kısımları, banyo ve mutfakta bulunan çatlak yerlere hamam böcekleri yuva yapabilir. Buraları mutlaka kapatın. Bulaşık makinesi giderinde oluşan çatlaklar, havalandırma girişleri, su boruları, banyo ve mutfak boruları yüzünden hamam böcekleri evinize kolaylıkla girebilirler.
İlgili 26 soru bulundu
Banyoda kullanılmayan yer süzgeci genel olarak susuz kalır ve bu kuru ve nemli boruların iç kısımları böceklerin çok sevdiği bir alandır. Hem su olmadığı için süzgecin açısından bulunan havuz sisteminde su olmuyor ve buradan böcek hem hava alıyor ve hem de evin içine çıkabiliyor.
Sirkeli su ile silinen yüzeylerde böceklerin ve farelerin gezmesi neredeyse imkânsız hale gelecektir. Hamam böceklerini uzaklaştırmak için karabiber yöntemini deneyebilirsiniz. Evin kapı kirişlerine döktüğünüz karabiber hamam böceklerinin uzaklaşmasını sağlayacaktır.
Keskin Kokulu Nane
Lavanta ve kadife çiçeğinde olduğu gibi nane çiçeğinin kokusu da böcek uzaklaştırma konusunda tam bir uzmandır. Nane bitkisinden elde edebileceğiniz yağlar ile yapabileceğiniz spreyler de tam bir böcek kovucu özelliği taşır.
Keskin kokusunu çok sevdiğimiz nane, bu özelliği sayesinde karıncaları, sinekleri, hatta fareleri bile evden uzak tutabiliyor. Haşereler taze nanenin kokusunu alıp evinize girmesin istiyorsanız tek yapmanız gereken balkon ve cam kenarlarınıza bol bol nane saksıları koymak ve onları güzelce yetiştirmek.
Su boruları, banyo ve mutfak boruları, bulaşık ve çamaşır makinesi giderindeki çatlaklar, havalandırma girişleri ve ısıtıcılar hamam böceklerinin eve girdiği alanlardır. Mobilya altları ve arkaları, mutfak ve banyo dolapları hamam böceklerinin yerleştiği alanlardır.
Her bir sülük tek kullanımlıktır. Aynı hastada bile, kullanılan sülükler tekrar kullanılmaz. Kan ile bulaşan hastalıklar riskine karşı tedavide kullanılmış olan sülük, vücuttan ayrıldıktan sonra tıbbi atık olarak çamaşır suyu veya alkolde imha edilir.
Bütün sülükler etçildir. Solucanlar, sümüklüböcekler, böcek larvaları, küçük kabuklular ile beslenebilirler ya da ikiyaşamlılar, sürüngenler, balıklar ya da bazı memelilerde kan emen parazit olarak bulunabilirler. Sülüklerin bilinen en büyük avcıları, balıklar, sucul böcekler, karidesler ve diğer sülük türleridir.
Sülük'e kanı dengeli emdirmek veya yukarda' değindiğimiz gibi, odun külü veya tuz kullanarak kusturmak ve temizlemek gerekir.
Sülük tedavisi öncesi vücuda krem, parfüm, sigara ve losyon gibi kokulu ürünlerin kullanılmaması ve içilmemesi gerekir. Uygulama yapılacak bölge ılık ve temiz olmalıdır. Sülük tedavisi uygulanacak kişi aç olmamalıdır. Sülük tedavisi öncesi tansiyonun normal seyirde olması gerekir.
Sülük “Pis Kanı mı” Emer? Halk arasında “sülük pis kanı emer” gibi bir düşünce vardır. Bu doğru olmayan bir düşüncedir, sülük vücutta pis kanı emmez. Tıbbi sülük, vücuttan kanı emerken kolay emebilmek için kanın pıhtılaşmasına engel olacak maddeler salgılar.
Faydası anlatılamayacak kadar çok olan tıbbi sülükler, kirli kanı emerek tedavi yapmazlar. Tedavisindeki sır, kan emerken vücuda zerkettikleri ağızlarında bulunan salgıda gizlidir. Antibakteriyel özelliğe de sahip bu salgı yüzlerce enzim içerir.
Limon otu üzerinde bulunan kokusu nedeniyle böcekleri uzaklaştırma konusunda oldukça iyi bir görev görmektedir.
Yeşil, mavi veya mor olan noktalara ilgi göstermediği tespit edilen sivrisineklerin karbonhidrat kokusu olmayan ortamda herhangi bir renge de tepki göstermediği aktarıldı.
Tuz, Böceklerin Orantısız Bir Şekilde Çoğalmasına Neden Oluyor. Yapılan bir çalışmaya göre, suyun içerisinde bulunan tuz, bitkileri yiyen böceklerin çoğalmasına neden oluyor.
Böcekleri uzaklaştırır
Kahvenin özellikleri onu harika bir doğal böcek kovucu yapar. Yapmanız gereken tek şey, duvarlardaki çatlaklara veya böcek istemediğiniz herhangi bir yere biraz kahve serpmek. Böcek ısırıklarından korunmak için kendinize bile sürebilirsiniz.
Böcekler, birçok hayvan için besin kaynağıdır. Kuşlar, sürüngenler, amfibiler ve balıklar, böceklerle beslenerek hayatta kalırlar. Böcekler olmadan, bu hayvanlar yiyecek bulmakta zorlanır ve sayıları azalır. Böcekler, bitki ve hayvan atıklarının parçalanmasında önemli bir rol oynarlar.
Okaliptüs yağı ile kekik yağının da böcekleri uzak tutucu etkisi olduğu biliniyor. Bu arada sarımsak yemenin de zararlı haşeratları uzak tutmada faydalıdır. Lavanta, karanfil, Citronella ve Okaliptüs yağları da binlerce yıl boyunca sinek ilacı yerine kullanılmıştır.
Öncelikle hangi sirke ile ev temizlenir sorusunun cevabını öğrenmeniz gerekir. Ev temizliğinde genellikle beyaz sirke kullanılır.
Sirkeli su
Bir ölçü su ile bir ölçü elma sirkesi veya beyaz sirkeyi karıştırın ve böceklere fısfıslayın. Ayrıca bu karışım, yabani otlar ile karıncalara da etkilidir.
Özellikle defne yaprağı ve limon kabuğu hamam böceklerinin en sevmediği kokulardır. Evinize bunları koyarak hamam böceklerinin gelmesini engelleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri