Tuvaletlerde ve banyolarda oluşan idrar kokusunun giderilmesinde de sirke oldukça faydalı olacaktır. Püskürtme aparatının içerisine sirke koyularak tuvalete ve banyoya püskürtülebilir. Bu sayede kokular gidecek ve daha ferah bir koku oluşacaktır. Karbonat nem alma ve kokuyu hapsetme özelliğine sahip olan bir üründür.
En sık kullanılan temizleme yöntemlerinden birini beyaz sirke ve su karışımı oluşturuyor. Bu karışımı tuvaletinize döktükten sonra kokunun büyük ölçüde azaldığını fark edeceksiniz. Karbonat ve limon suyu karışımı da tuvaletteki istenmeyen kokuların giderilmesinde oldukça etkili.
Gider kokusunun giderilmesinde en çok kullanılan yöntem beyaz sirke ile suyu karıştırmak ve kokunun olduğu gidere dökmektir. Bu sayede gider kokusu azalır ve ortamda daha ferah bir koku hakim olur. Karbonat ve limon suyu karışımı da birçok kişi tarafından denenmiş ve gider kokusuna karşı etkili olmuş bir karışımdır.
Tüm bunların yanında en basit ve en sağlıklı olanı, banyonuzu sık sık havalandırmaktır. Her gün en az 15 dakika banyo pencerenizi açmanız yeterli. Sadece daha iyi bir hava solumakla kalmayacak, aynı zamanda son havalandırmanızdan bu yana havada birikmiş olabilecek virüs veya bakterileri de ortadan kaldıracaksınız.
Banyo giderlerinde biriken saçlar ve kıllar zamanla kıkırdak boru içinde birikir ve sürekli ıslak ve nemli kalan bu yüzeyde kötü kokuya sebep olur. Bu koku her ne kadar lağım kaynaklı olmasa da lağım kokusuna çok yakın kokulardan bir tanesidir.
İlgili 37 soru bulundu
Banyo Yer Süzgecinden Kaynaklanan Banyo Kokusu
Uzun süre yıkanmayan banyo zeminlerinden dolayı, yer süzgecinin içindeki eski su zamanla buharlaşarak yok olur. Su olmasının gerekliliği, lağımdan gelen koku su sayesinde yüzeye çıkamaz. Yer süzgecine su dökerseniz lağımdan gelen kokuyu engellersiniz.
Yaklaşık 1 litre beyaz sirkeyi 1 fincan suyla karıştırın ve birkaç dakika çalkalayın. Elde ettiğiniz karışımı tuvalete ve lavaboya döküp fırçalayabilirsiniz. Belki etraf biraz sirke kokacak ama en azından önceki kötü kokudan kurtulup alanların temizlenmesini sağlamış olacaksınız.
Eğer daha pratik bir yöntem arıyorsanız tıpkı sirke gibi asidik özelliğe sahip limon ve portakal kabuklarını saklayabilir; kabukları lavabo giderine bocaladıktan sonra üzerine sıcak su dökerek tabakalardan ve kokudan kurtulmayı deneyebilirsiniz. Lavabo kokusu giderici doğal çözümlerden bir diğeri de kahve telvesi.
8-10 litre sirkenin içine bir miktar bulaşık deterjanı ve karbonat ekleyin, ardından karıştırın. Karışımı rezervuarın içine döküp bir süre bekleyin ve daha sonra sifonu doldurup çekin.
Banyo temizliği için en iyi deterjan; Aslında tüm banyo temizliği sirke ile yapılabilir. Musluklar, ayna, dolap içleri ve duşakabini sadece sirke ile temizleyebilirsiniz. Klozeti ise sirke ve karbonat karışımıyla temizleyebilirsiniz.
Kimi zaman özellikle tatil dönüşleri evde lağım kokusuyla karşılaşılır. Sıcak havalarda daha çok kullanılmayan tuvaletlerden de bu kokuların yayıldığını görebiliriz. Lağım kokuları bütün lağım sisteminde bulunan maddelerin bozunmasına bağlı olarak oluşan gazlara özellikle lağım gazına bağlıdır.
Tıkanıklıkları açar: Lavabo açıcılar, lavabo ve giderlerde oluşan tıkanıklıkları etkili bir şekilde açar. Suyun akışını düzenler ve su birikintilerini önler. Kötü kokuları giderir: Koku giderici özellikleri sayesinde lavabo ve giderlerde oluşan kötü kokuları etkili bir şekilde yok eder. Ferah bir ortam sağlar.
Duş giderinden kaynaklanan kötü kotu genellikle süzgecin tıkanmasından dolayı oluşur. Banyo süzgecinde biriken kıllar, sabun artıkları temizlenirse kötü koku önlenir. Bunun dışında borularda olabilecek kırık ve çatlak gibi sorunlarda banyo giderinden gelen kötü koku sebebi olabilir.
Karbonat nem alma ve kokuyu hapsetme özelliğine sahip olan bir üründür. İdrarlı olan kısımdaki kokuyu engellemek için bir tatlı kaşığı kadar karbonat bu bölgeye koyularak hem idrarı hem de kokuyu emmesi sağlanabilir.
Evlerde Koltuktaki Sidik Kokusu Nasıl Geçer
Sirke oldukça etkili bir koku giderici olduğu gibi koltuk gibi iç kısmı süngerli olan yapılarda bulunan bütün idrar kokusunu ortadan kaldıracaktır. Nemin ortadan kalkmasını da sağlayacak olan sirkeden idrarlı olan kısma dökülmesi ve kuruyana kadar beklenmesi gerekir.
Yeteri kadar su içmediğiniz zaman, idrar daha yoğun hale gelir ve bu, rengiyle kokusuna yansır. İdrar koyu ve yoğun bir kokuya sahipse, bu sıvı kaybının bir işareti olabilir. Düşük sıvı alımından kaynaklanan çok yoğun idrar genellikle yoğun kokar. İdrar çok yoğunsa, mesane dokusunu da tahriş eder.
Bu noktada kireci çıkarmak için kullanabileceğiniz en etkili yöntem ise karbonat kullanmaktır. Karbonat, çamaşır suyunun aksine biriken kireci doğrudan temizler. Çamaşır suyu ise tuvalette oluşan lekeleri ve kireci gizler. Tek yapmanız gereken karbonatı suyla karıştırarak bir macun kıvamına getirmektir.
Sifonun bir kez çekilmesi ile 10 lt su harcanır. Yeni teknolojiler sayesinde standart modellere göre %60 daha az su tüketen klozetler bulunmaktadır.
Tesisatın iyi döşenmemesi, çatlak oluşumu, boşluk kalması, alafranga tuvaletlerin yerine tam oturmaması ve daha birçok sebepten de lağım kokuları yayılabilir. Tüm bunlar öncelikle sağlıklı bir yaşam için sonrasında ise kaliteli bir yaşam için can sıkıcıdır.
Sanayide eritici, yakıt ve boya hammaddesi olarak; eczacılık ve parfümeride ise ara madde olarak kullanılır. Ayrıca lavaboların temizlenmesinde büyük rol oynar. Naftalin katı halden gaz hâle sıvılaşmadan geçer.
Durgun hava, toz, küf sporları ve hatta giysilerinizdeki tütün dumanı gibi havadaki parçacıkları hapseder. Bu durum özellikle sıcak nemli günlerde daha da geçerlidir. Odanız eğer yeterli miktarda ve şekilde havalandırılmıyorsa, hava bu kirleticileri tutar ve ortamda kötü koku oluşmasına sebep olur.
Bir tarafı ile kokuyu iyice karıştırıp yarım saat o şekilde beklettikten sonra çubukları ters çevirmelisiniz. İçine soktuğunuz kısım kokuyu içine çekmiş olacağından koku dağılımı hemen o an başlar. Bu çubukları kurudukça tam tersine çevirerek içte kalan kısmı dışarı çıkarmanız gerekir.
Tuvalet koku giderici hem tuvaletin havasını değiştirmiş olur hem de tuvaletin pis kokudan arınmasına yardımcıdır. Tuvaletiniz daha temiz ve ferah bir hava içerisinde olur. Tuvalet koku giderici kalabalık ortamlardaki tuvaletler için de büyük bir kurtuluş yolu olur.
Karbonat ve limon tuzunu karıştırdıktan sonra bulaşık deterjanını ekleyin. Oluşan nemli hamuru kaşık yardımıyla buz kalıplarına yerleştirip, sıkıca bastırın. En az 4 saat mümkünse gece boyu bekletin. Buz kalıplarından çıkardığınız tuvalet tabletlerini cam kavanozda saklayın.
Kullanımı Tabletin bulunduğu folyoyu açınız ve doğrudan folyodan tuvalet deliğine atınız. Çözülme işlemi sırasında tablet tüm temizleme gücünü gösterir. Temizleme işlemi yaklaşık 30 dakika sürer, inatçı kireç tortularında ve kirlerde bir gece beklemesi etkisini güçlendirecektir. Ardından bol suyla yıkayınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri