Bebeğin saçlı derisi haftada bir veya iki kez, gözleri yakmayan bebek şampuanlarıyla yıkanmalıdır. Yıkandıktan sonra sabun artığının kalmamasına dikkat edilmelidir. Banyo bitiminde nemlendiricilerin sürülmesi gerekir. Sürülen nemlendiricilerde katkı maddesi olmaması, kokusuz ve parfümsüz olmasına dikkat etmelisiniz.
Banyodan sonra bebeği kurulayın ve cildine masaj yaparak bebek yağı sürün. Bebek masajı ile bebek yağı sürme işlemi, bebek gazı çıkarma işlemine yardımcı olarak rahatlamasına, uyku için hazır olmasına ve cildinin nemlenmesine yardım eder.
Bebek, banyo sırasında onu döndürüp çevirirken biraz yorulur. Bu esnada çok hassas olan sindirim sistemi de onu rahatsız edebilir. Bu nedenle bebeğini banyodan önce değil de sonra emzirmen daha doğru.
Pişik ile kızarıklık sorunu olmaması için düzenli olarak bebek bakımında vazelin kullanılabilir.
Nemlendirici özellikli bebek yağları ve losyonları kullanılabilir; su bazlı ve vazelin içerikli nemlendirici bakım losyonları ve yumuşatıcılar uygulanabilir. Yağlı pomatlar, merhem ve kremler, deri gözeneklerini tıkayarak terlemeyi önlediği ve isiliğe neden olduğu için kullanılmamalıdır.
İlgili 37 soru bulundu
Bebeklerin yüzünde vazelin kullanırken dikkatli olunması gerekir. Vazelinin bebeğinizin göz çevresine değmemesine özen göstermeniz gerekir. Aşırı miktarda vazelin uygulanması bebeğinizin yüzünde sivilcelenmeye sebep olabilir.
Zeytinyağı, bebeğinizin cildinin nemli kalmasına yardımcı olur. Bez bölgesine ince bir katman halinde zeytinyağı sürerek ise pişik oluşumunu hafifletebilirsiniz.
İyi kalite bir gülsuyu ile banyo sonrası silmek lezyonların yatışmasını sağlayacaktır. Bebeğimizin tırnaklarını keselim. Böylece isiliklerini kaşıyıp tahriş etmesini önlemiş oluruz.
Kuru cilt ve egzamanın en önemli (ve önleyici) tedavisi, cildi iyice nemlendirmektir. Çocuğunuzu her gün 10 dakikadan fazla olmayacak şekilde ılık suyla yıkayın ve bunun ardından nemli cilde yoğun bir nemlendirici uygulayın. İyi nemlendiricilere vazelin ve yoğun kremler gibi yağlı merhem türleri dahildir.
Dalin Nem Kaybına Karşı Formul Vazelin 100 ml Cildi korur ve nemi hapsederek cildin onarılmasını sağlar. nem kaybına karşı en etkili formül ile üretilmiştir.
Banyo saati için en uygun vakit, bebeğin rahat ve uzun uyumasına olanak sağlayan bir zaman dilimi öncesidir. Bu yüzden bebeği beslemeden veya besledikten 1-1,5 saat sonra yıkamak daha doğru olur. Su sıcaklığı bebeğin vücut ısısına yakın olmalıdır. Bu nedenle su sıcaklığının en ideali 36,5 °C'dir.
Anne-babaları tedirgin eden konulardan biri de banyo esnasında bebeğin kulaklarına ve ağzına su kaçmasıdır. Ancak bu durum oldukça normaldir. Bebeğin kulaklarına su kaçtığında herhangi bir müdahalede bulunulmasına gerek yoktur. Çünkü kulağa kaçan su daha sonra kendiliğinden atılır.
Uzmanlara göre bebek günün her saatinde yıkanabilir.
Yenidoğan Bebek Kaç Günde Bir Yıkanır? Yenidoğan bebeğinize her gün banyo yaptırmanıza gerek yoktur. Bebeğiniz daha aktif hale gelene kadar haftada üç kez banyo yaptırmak yeterli olabilir.
Göbeği düştükten bir gün sonra bebek banyo yaptırılabilir. Göbek genelde doğumdan sonra 1-2 hafta içinde düşer. Düşünceye kadar yumuşak bir bezle cildini kaynamış ılımış su ile silin ve kurulayın. Bu işlemi gün aşırı yapabilirsiniz.
Başını yıkarken kulaklarına dokunmazsanız içine su kaçmayacaktır. Aksine oynarsanız kulağına su kaçabilir. Bebeklerinizi her gün yıkayabilir veya gün aşırı yıkayabilirsiniz.
Egzamanın bebeklik döneminde en fazla yüz bölgesinde görüldüğünü söyleyen Dr. Şirin Seçkin "En önemli nedeni genetik ve en önemli tedavisi bebeğin cildini vazelin ve Hindistan cevizi yağı ile bol bol nemlendirmek" dedi.
Bebeğinizin ve çocuğunuzun yüzünü nazik bir temizleme ürünü ile temizlemek için bebek temizleme pamuğu kullanın. Pratik kullanım için bir misel su, ya da durulanan hassas bir temizleme jeli tercih edin.
Dehidrasyon konumuna gelmiş şiddetli boyutlarında ise bebeğin gözlerinde içe çökme, aşırı uykulu hali, aşırı huysuzluk görülür. İleri derecede susuzluk halinde bebeğin elleri ayakları soğuk olur hatta kafatasında çökmeler oluşabilir. Çok susuz kalan bebeklerin komaya bile girdiği olaslıklar arasındadır.
Gül suyu: İltihap önleyici özelliği olan gül suyu cildi ferahlatarak kızarıklıkları azaltır. Bu yüzden cilt beyazlatma yöntemleri arasında gösterilir.
Bebeklerin yüz ve boyun bölgesini temizlerken nemli bir tülbent, yumuşak bir bez veya pamuktan yardım alabilirsiniz. Bebeğinizin yüzünü ve boynunu temizlerken kaynatıp ılıttığınız su ile ıslattığınız pamuk kullanarak yüzünü nazikçe silebilirsiniz.
- Bebeğinizin poposu pişik olmasın istiyorsanız, her altını açtığınızda ıslak pamukla silip yumuşak bir havluyla kuruladıktan sonra zeytinyağı sürebilirsiniz. Hem kolay sürülür, hem de diğer kremleri doğallığıyla ters köşeye yatırır.
Hem anne hem de bebekler için büyük bir kabus olan pişik için, ilgili bölgeye zeytinyağı uygulayabilirsiniz. Zeytinyağını bebeğinizin kalçalarına ve genital bölgesine hafifçe uygulayın.
TATLI BADEM, LAVANTA YAĞI, PAPATYA YAĞI...
Bebeklere yapılan masaj rutinlerinde önerilen yağların başında ise tatlı badem yağı, lavanta yağı, papatya yağı gibi hoş kokuları olan ve bebeğinizin cildine hiç zarar vermeyecek yağlar tercih edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri