Genelde 3-4 saat içinde silikon kuruduğu için bu süre zarflarında kuruyup kurumadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa kurumasını 10-12 saat bekleyerek garanti edebilirsiniz. Çünkü silikon tam olarak 12 saat içinde kuruma sağlar.
Duşakabinin yapıştırılması için öncelikle silikon kullanılıyor. Bu süreçte silikonun belirli bir süre beklemesi ve kuruduktan sonra kullanılması gerekiyor. Bu süreçte duşakabin takıldıktan sonra en az 24 saat boyunca su değmemesi ve hiçbir şekilde silikon kuruyana kadar kullanılmaması gerekiyor.
Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir.
Katalizör %3 eklendiginde Kalıp silikonu ile 30 dakikaya kadar çalışılabilir 90 dakika sonra tam kuruma saglanbilir. Katalizör %4 eklendiginde Kalıp silikonu ile 15 dakikaya kadar çalışılabilir 1 saat sonra tam kuruma saglayabilir.
Zemine kalın uygulanan bir silikon yaklaşık 6 saatte kurur. İçinin tamamen katılaşması ve zemine tutunması ise 13 saati bulabilir. İnce sürülenlerse 3 saatte zemine sabitlenebilir. Kalın ve ince sürülmesi fark etmeksizin sağlıklı sonuçlar için en az 20-24 saat kendi haline bırakılması tavsiye edilir.
İlgili 45 soru bulundu
Yüzeyin ihtiyacını karşılamak için duşakabin silikonu tercih edilmelidir. Silikon su ile temasında yüksek dayanım sunar . Böylelikle silikonun suyla temasında herhangi bir küf, nem gibi olumsuz durumlar yaşanmasına engel olmaktadır. Alçıpan, duvar gibi yüzeylerde mastik tercih edilmemektedir.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Ilık ısı olmak şartıyla saç kurutma makinesiyle kurutma süresini çabuklaştırabilirsin. kurutma işlemini hızlandırmak için saç kurutma veya dier ısıtıcı aletler işe yarıyor ama benim gibi çok yakın mesafeden kurutmaya çalışma abi çünkü slikpn sakız gibi eriyor ve kokma yapıyor..
Kolay Kullanım Kolaylığı Sunan Sista Silikon
Sista dış cephe silikonu beyaz rengi, beyaz fayanslarda ve beyaz yüzeylerde tercih edilir. Klozet kenarlarına çekilerek sızdırma sorunu çözebilirsiniz. Burada suya dayanıklı olan beyaz rengi seçmeniz gerekir.
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Içerik 310 ml kimyasal baz asetik asit renk şeffaf min./maks. Işlem sıcaklığı 5 ila 40 °c min. Yüzey oluşturma süresi 15 dak özellikle banyo ve mutfak gibi rutubetli ortamlardaki sızdırmazlık ve dolgu uygulamalarında kullanılmaya uygundur.Bakterilere ve küfe karşı dayanıklıdır.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Silikon protezlerin değiştirilmesi gerekmez. İlk zamanlarda 10 yılda bir değiştirilmesi önerilmesine rağmen artık silikon protez üretici firmalarının bir çoğu ömür boyu garanti vermektedirler.
Temizlemesi kolaydır, yağa ve suya dayanıklıdır, bulaşık makinesinde yıkanabilir. Kullanımı kolaydır ve ev hanımları için iyi bir yardımcıdır. Yukarıdaki içerikten, silikonun sıcaklık direnci aralığının 200 dereceden fazla olabileceği ve kaynar suyun sadece 100 dereceden fazla olduğu görülebilir.
Duşakabin Silikonu Sökme Yöntemi
Parçaları, silikonun açılan yerinden elinizle çekip alabilirsiniz. Kalanları da silikon sökücü yardımıyla giderebilirsiniz. Diğer taraftan, yumuşamış parçaları izopropil alkol ile de koparmanız mümkündür. Bunu eczanelerden temin edebilirsiniz.
Peki, fitil ve silikon nedir? Fitil ve silikon, duşakabinlerin üzerinde bulunan ve siz yıkanırken dışarıya su kaçırmasını engelleyen iki ayrı materyaldir. Ve ikisinden birini tercih etmeniz gerekmektedir. Ancak fitil tercih etseniz dahi montaj işlemi için silikon kullanılmak gerekecektir.
Mastik ile duşakabin, küvet, lavabo kenarları sızdırmazlık için doldurulabilir. Su, hava veya böceklerin geçmesi mümkün olan boşlukların olduğu her yerde mastik kullanılabilir.
Sorunun çözümü için yapılması gereken klozet taşını sökmektir. Klozet taşı sökülüp eksantrik kada adı verilen parça değiştirilir. Klozet taşı dikkatli bir şekilde yerine oturtulduktan sonra sifon çekilerek, gerekli kontroller sağlanıp klozet taşının vidaları sıkılır. Böylece kolaylıkla sorun çözülmüş olur.
Çok hızlı sertleşir ve yüzeyi herhangi bir sıvının girmesine karşı mükemmel şekilde korur. Asetoksi silikonun sertleşmesi her zaman oda sıcaklığında gerçekleşir.
Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar.
Sıcak ve erimiş silikonun kuruyup katılaşması birkaç saniye ve bir dakika arasında bir süre alır.
Neme, kimyasallara ve dış hava şartlarına dayanıklı bir bir ürün olan silikon mastik, yüksek yapışma kuvvetine sahiptir. Kalıcı esneklik özelliğiyle ön plana çıkmaktadır. Sıcaklık değişikliklerine ve suya karşı dayanıklıdır.
Özellikle banyoda duşakabin, küvet, lavabo kenarına sızdırmazlık için kullanılmaktadır. Ayrıca cam doğrama, metal, fayans, pvc ve yapı elemanlarının dolgu ve yapıştırmalarında kullanılır. Hava koşullarına dayanıklıdır ve esnek oluşu sayesinde cam macunu yerine pencere ile kasa arasında kullanılabilmektedir.
Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz. Silikon çok kısa sürede kuruduğu için işimizi diğer yapıştırıcılardan daha hızlı bitirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri