Buna göre epoksi kuruma süresi kullanılmakta olan yüzeye göre ve hava sıcaklığına göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak epoksinin kuruması için gerekli zaman aralığı 12 ile 24 saat arasıdır. Tam kuruma için ise 2 ile 3 gün süre geçmesi gerekmektedir.
UV (Ultraviyole) Reçine Kullan:
Bu yöntem epoksi reçineler için en hızlı kuruma yöntemidir.
Hava sıcaklıklarına göre epoksi macunun donma süresi değişkenlik gösterebiliyor. Yani 2/1 oranında katalizör ile kullanılacak bir karışım 25 derecede 24 saatte donuyorsa 10 derecede 36-40 saatte donuyor.
Tahmin edildiğinin aksine epoksi çok soğuk şartlarda donmamaktadır. Belli ısı aralıklarının temininden sonra bu madde de donma gözlenmektedir. Çok yüksek sıcaklıklar normal şartlar altında hiçbir maddeyi donma noktasına getirmez. Ancak 18 ila 24 derece sıcaklık aralığı epoksinin kuruması için gayet yeterlidir.
Epoksi reçineyi bataryaya koyduğunuzda da, daha çabuk sertleşmektedir. En yararlı reçine, Ultra Viyole ışınlarla (UV) yapılanlardır. Ortalama 2-3 dakika içinde kurumaktadır. Epoksi reçinenin kurutulması için, ısı tabancaları ya da saç kurutma makineleri de kullanılabilmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Epoksi Kuruma Süresi
Ortalama olarak epoksinin kuruması için gerekli zaman aralığı 12 ile 24 saat arasıdır. Tam kuruma için ise 2 ile 3 gün süre geçmesi gerekmektedir.
Epoksi güçlendirilmiş şekilde döşendiği zaman uzun süre güneş ışınlarından etkilenmez. Bu da dayanıklı bir ürün olduğunu gösterir. Ancak sürekli maruziyet sararma yapmasına neden olmaktadır.
Epoksiler oldukça uzun ömürlüdür. Renk solması yapmayacağı gibi kolay kolay da zarar görmezler. Mekanik bir darbe görmeyen epoksiler zarar görmeden uzun süre kullanılabileceklerdir. Kullanım ömrü olarak bakıldığında profesyonel bir şekilde döşenen epoksiler 5 ile 20 yıla kadar aşınmalara karşı dayanabileceklerdir.
Hassas ölçü birimine sahip olan epoksiler tam oranında eklenmelidir fazla sertleştirici eklenen epoksiler istenmeyen hızlı donmaya az katılan sertleştiriciler karışımı istenmeyen jelibon kıvamında kalmasına sebep olmaktadır.
Epoksi reçineler yapıları itibariyle sararmaya meyillidirler. EPOMAX Epoksi Reçineleri özel olarak geliştirilmiş formülleriyle ekstra şeffaf, kristal, cam görünümü sağlayarak sararma sorununu minimuma indirirler.
Epoksi Boya Kullanım Alanları Ve Sarfiyat Oranları
Epoksi Boya Fiyatları 01,12,2022 Tarih itibari ile 1kg astar fiyatımız 165 TL+Kdv, 1 Kg epoksi portakal Desen Boya 130,00TL +Kdv, Epoksi selflevelink yayılma özelliği üstün 1kg Fiyatımız 135,00TL + Kdv dir.
· Epoksi reçinenizi uygun sıcaklık olan 18-24 derecede beklettiniz mi? Daha yüksek ya da daha düşük sıcaklıkta bekletilen epoksi reçinelerde kurumama, donmama, sertleşmeme gibi problemler olur. Epoksi reçine soğuk hava şartlarında kristalleşebilen bir maddedir fakat bu durum ürünün yapısını kalıcı olarak bozmaz.
Epoksi reçine sıvı, renksiz bir tür yapışkandır. Evde yapılan kendin yap (diy) çalışmalarında kullanılabilir.
Epoksi reçine, ultraviyole (UV) ışınları kullanılarak kurutulabilir. Ancak bu işlemi yapmak için epoksi kurutma cihazına başvurmanız şarttır. Epoksi yüksek derecedeki hava sıcaklıklarında çok daha hızlı kurur.
Epoksi boya su geçirir mi diye soracak olursanız, buna cevap hayır olacaktır. Su geçirmemesinden dolayı da sıklıkla tercih edilir. Çünkü su genel olarak tüm yapılar adına zarar oluşturur. Özellikle zeminlerin kısa sürede çürümesine, yumuşamasına sebep olur.
Epoksi sertleştiricinin kendisi en iyi şekilde sıcak, sabunlu su ile temizlenir. Solventler bu lekeler üzerinde etkili değildir. Sabun ve suya yapıştırın.
Daha yüksek sıcaklıklar kimyasal reaksiyonu hızlandırırken, daha soğuk sıcaklıklar reaksiyonu yavaşlatır. Her ikisi de epoksinin sertleşme süresini ve fiziksel özelliklerini doğrudan etkileyecektir. Yine de sıcaklık göz önünde bulundurulduğunda daha yavaş da olsa epoksi soğuk havada da kuruma özelliğine sahiptir.
Eğer alan ofis gibi çok fazla ağır yükün olmayacağı, sabit malzemelerin bulunduğu ve en fazla hareketli yayaların baskı uygulayacağı bir alan ise bir metrekare alana 0.550 kg/m2 epoksi gideceği düşünülür.
Öncelikle bu sorunun en net cevabı şudur. Katkısız olan epoksi reçinelerin kuruduktan ve kullanıma hazır hale geldikten sonra herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
"En iyi epoksi reçine markası hangisi?" diye sorulduğunda akla ilk olarak ARCMARİN markası geliyor.
Epoksi pahalı mı ? Epoksi pahalı gibi görünse de uzun yıllar kullanıldığı için yatırım maliyetleri göz ardı edilecek kadar ucuz bir üründür.
Karıştırıldığı maddenin türüne ve niteliğine göre 1500 derece sıcaklığa kadar dayanabilen epoksi, daha düşük ısılara göre de döşenebilmektedir. Bu yüksek ısı tamamen tercih edilen sektörün tehlike sınıfına göre eşleştirilmektedir.
Epoksi çatlar mı? Epoksi reçine dünyanın en güçlü yalıtım ve yapıştırıcı malzemelerinden biridir. Hatalı bir üretim, yanlış karışım, yanlış ağaç kullanımı ya da üretici kaynaklı hatalar yapılmadığı sürece çatlaması, yamulması ya da benzer sorunlar üretmesi kesinlikle imkansızdır.
Dediğim gibi herkes epoksi kullanabilir fakat bunu sanata dönüştürmek o kadar da kolay değil. El becerisi ve sabır isteyen bir iştir. Kimyasal olmalarına karşın güvenilir kaynaklardan temin edilirse insan sağlığına zararı yoktur.
Kullanılacak kadar miktarın hazırlanmaması durumunda bekletildiği karışım kabı içerisinde yüksek ısınma oluşturarak donmaya başlayacaktır. Bu durumda da malzeme kısa bir süre içerisinde kullanılamaz hale gelecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri