2 ila 3 dk. içerisinde kurur. Su ve deterjanlara karşı son derece dayanıklıdır. Uygulamadan sonra küflenmeyi ve yosunlanmayıönler, hijyen sağlar. 1 adet Grout-Aide derz kalemi ile ortalama 8 ila 12 m2 alan yapılır.
Bu yüzden fayans arası derz yenileme işlemi yapmak isteyenler “derz kalemi nasıl kullanılır?” ya da “derz üstüne derz nasıl yapılır?” sorularını da araştırmaktadır. Derz kaleminin uygulanacağı alanın temiz ve kuru olması ile derzlerin üzerinden çizilerek geçilmesi ve 10-12 dakika kurumaya bırakılması önerilmektedir.
Ortam sıcaklığına göre yaklaşık 20 dakika beklenildikten sonra, yüzeyde kalabilecek ince derz tabakası nemli bir sünger ile iyice temizlenmelidir. Temizleme ardından, yüzey düzgünleştirme işlemi kuru bir bez yardımıyla derz dolgu malzemesi tam kurumadan yapılmalıdır.
Derz Kalemi Ne Kadar Alan Boyar? Derz kalemi ile 1 metrekarelik fayans alanını rahatlıkla boyayabilirsiniz.
Derz dolgusu tamamen kuruduktan sonra, yüzeyler kuru bir bezle silinere son hali verilir. Eğer seramik yüzeylerde veya bir başka yerde derz dolgusu kaldıysa, uygulamadan yaklaşık 10 gün sonra çimento sökücü ile temizlenebilir.
İlgili 24 soru bulundu
Çift taraflı kullanılabilir dayanıklı uca sahiptir. Suya dayanıklıdır.
– Derz uygulamasından 24-48 saat sonra mekan kullanıma açılabilir.
Seramik derz kalemleri kirli derz sorunlarına kalıcı bir çözüm olmasa da evinizi dönüştürmenize yardımcı olacak ekonomik bir derz yenileme yöntemi sunar.
Derzleri kazımanıza gerek kalmadan uygulanır. Su geçirmez, çatlamaz, çökme yapmaz, kuruyunca sertleşir, 3 saat içerisinde tamamen kurur.
Derzleri kazımanıza gerek kalmadan uygulanır. Su geçirmez, çatlamaz, çökme yapmaz, kuruyunca sertleşir, 3 saat içerisinde tamamen kurur.
İncelen, kararan veya deforme olan derz üzerine yeni derz çekmek, sağlam olması açısından pek uygun değildir. Zorlayıcı bir iş olan derz sökme işlemi etrafa zarar verebilir.
Bu süre ise yaklaşık olarak 3 saattir.
Fayans aralarında temiz bir görünüm sağlamanıza da yardımcı olan derz kalemleri, kalem şeklindeki tasarımı sayesinde pratik bir kullanıma sahiptir. Derz yenileme veya temizleme işlemlerinde kurtarıcınız olan bu ürünler, suya dayanıklı olma özellikleri ile mutfak ve banyolarda sorunsuz bir deneyim sunar.
Karbonat ve Su: Birkaç kaşık karbonatı bir bardak su ile karıştırın. Karışımı derz aralarına uygulayın ve bir diş fırçası veya küçük bir fırça kullanarak fırçalayın. Ilık veya sıcak su kullanarak durulayın ve temiz bir bezle kurulama işlemini gerçekleştirin.
Derz kalemi, adından da anlaşılacağı gibi kalem şeklindedir, kalemle çizer gibi derzlerin üzerine kullanılır. Derz dolgu kalemi günümüzde derz temizliği ve derz yenileme için kullanılabilecek en pratik çözüm ürünüdür. Derz kalemi mutfak, banyo gibi alanlardaki derzlerde kullanıldığı için suya dayanıklı olarak üretilir.
Derzde ölçü, 3'te 1'dir. Yani eklediğiniz suyun üç katı kadar derz ilave ederek karışımı hazırlayın.
Fayans, mermer ve granit gibi malzemelerin döşenmesinde silikonlu derz dolgu kullanmanız önerilir. Bu dolgu suya dayanıklı olduğundan dolayı seçilen kullanım alanı için yerinde bir tercih olacaktır.
Bir yapı market mağazasından önceden karıştırılmış harç satın alabilir veya macun benzeri bir kıvama gelene kadar tozu suyla karıştırarak kendiniz yapabilirsiniz. Her bir karonun her tarafını harçla kapladıktan sonra, suyla durulamadan önce en az 24 saat bekletin. Daha sonra derz dolgusu işlemi tamamlanmış olur.
Eskimiş ve kirli görünen fayans aralarına veda ederken derz kalemi nasıl kullanılır diye endişe etmenize gerek yoktur. Kalemi fayansların arasında siyahlaşmış bölgelerin üzerinde kalem gibi çizgiler çekerek uygulayabilirsiniz. Kapağını açarak derzlerin arasında gezdirmeniz yeterlidir.
Derz dolgu tabakası açılır ve fayansların aralarına su dolmaya başlar. Bu yüzden derz arasının boyanması ve onarılması gerekir. Bunun için Stella Bianca'nın derz dolgu malzemesini ve akrilik boyasını kullanabilirsiniz.
- Temiz ve yumuşak olmayan bir bez çamaşır suyuna batırılmalı ve derz arasında gezdirilmelidir. Bir süre bekletilmeli ve daha sonra ılık su ile durulanmalıdır. - Fırça gibi sert yüzeye sahip bir temizlik ürünü ile beyazlatan deterjan kullanılarak derz araları fırçalanmalıdır.
Beyaz sirkeyi bir kap içerisine döktükten sonra aynı oranda ılık su ilave etmeniz sonucunda fayanslarınızı sünger yardımıyla karışımla silmeniz yeterli olacaktır ki sirkeli su ile sildikten sonra durulamayı unutmayınız.
DERZ DOLGUSU
Derz dolgu öncesinde derz boşlukları harç, toz ahşap plastik bir malzeme yardımı ile temizlenmelidir. Uygulama +5 ve +30 °C bir ortamda yapılmalıdır. Derz vermeye başlamadan önce yüzey ve derz boşlukları hafif nemlenecek şekilde ıslatılmalıdır. Yüzeyde su damlacıkları kalmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri