Banyodan alt kata su sızıyorsa fayans aralarındaki derz dolgu işlevini kaybetmiş olabilir. Banyo zeminine su dökülmesi sırasında fayans aralarına sızan su alt katın tavanında kendini gösterir. Bir diğer sebep ise; gider borularında meydana gelen su kaçaklarıdır. Bu durum banyo veya tuvaletin tavanında kendini gösterir.
Banyonuzun giderinden suyun geri gelmesi, gider borunuzun klozetin seviyesinden daha düşük seviyede olması sonucunda suyun kendini giderinizden dışarı atmasıdır. Atık su borularınızdaki tıkanıklıklar, tesisat borularının yanlış döşenmesi veya boruların içerisine farklı bir cisim atılmaması sonucu meydana gelmektedir.
Duş teknesinde bulunan gider borusu çatlaksa, giden su banyo zeminine akarak duşakabinde su sızıntısı yapar. Duş teknesinin temas (gider) borusunda tıkanıklık su sızdırma ile sonuçlanır. Teknenin altından geçen borularda su kaçağı mevcutsa gelen su direkt banyonun içine akacaktır.
Kapı altlarına, pencerelerinizin iç pervazlarına, su giderlerine yerleştirebileceğiniz kum torbaları, su baskınları için en efektif çözümlerden. Torbaların içlerindeki kum, suyu emecek ve evinizi su baskınları karşısında daha korunaklı hale getirecektir. Değerli eşyanızı yüksek yerlere saklamalısınız.
Banyodan alt kata su akmasını engellemek için fayans aralarındaki derz doldu denilen kimyasal kontrol edilmelidir. Eğer derz dolgu tahrip olmuşsa, yeniden derz dolgu yapılması gerekir. Banyodaki veya tuvaletteki fayanslarda bir çatlak söz konusuysa, yine derz dolgu yardımı ile bu çatlaklar kapatılabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Üst komşunun banyosundan su akıyorsa öncelikle üst komşunuzu durumdan haberdar etmelisiniz. Sorunun sadece sizin dairenize değil binanın betonuna da zarar verdiğini bilmesi gerekir. Ardından su kaçak tespit cihazları ile hizmet veren Teknotesisat ile iletişime geçmelisiniz.
Silikon derz de son dönemlerde kullanılan derz dolgu türleri arasında yer almaktadır. Silikon derz dolgular hangi alanda uygulanırsa o bölgeyi tam olarak su geçirmez bir hale getirmektedir.
“Sel ve su baskınlarında neler yapmalıyız?” sorusunun öncelikli cevabı sakin kalmaktır. Zeminde su birikintisi gördüğünüzde ve evde su sızması sesi olduğunu anladığınızda kendinizin ve çevrenizdekilerin can güvenliği sağlamanız gerekir. Ardından su vanasını kapatarak evdeki su miktarının artması durdurulmalıdır.
Hasar ihbarını sigorta şirketine mutlaka 5 iş günü içinde yapmalı, Hasar tespitinin yapılabilmesi için bir eksper talep etmeli, Gerekli evrakları hazırlayarak eksper vasıtasıyla sigorta şirketinize ulaştırılmasını sağlamalısın.
Dere yatağı, nehir, hendek, vadi ve kanyon gibi yerlerden uzak durun. Her an tahliye olabilecek şekilde hazırlıklı olun; afet ve acil durum çantanızı yanınıza alın. Şebeke suyunun kirlenme ihtimaline karşı evde temiz su bulundurun. Elektrikli ev aletlerini fişten çekin; sigortaları ve vanaları kapatın.
Öncellikle sorun kaynağını bulmamız için su kaçak tespit aletleri ile yerinde lokal olarak kontrol yapılmalıdır. Kontrol öncesi tespit için ücret alınmaktadır su kaçak tespit fiyatları 2023 yılında 350 TL ile 500 TL arasında değişmektedir.
Su kaçağının bulunduğu yerlerde fayans çıkmaları, küflenmeler ve kararamalar meydana gelecektir. Zaman içinde giderilmeyen banyo su kaçakları kötü kokulara ve sıva kabarmalarına da neden olacaktır. Bu sorunları ve belirtileri görmezden gelmek daha büyük sorunlara ve masraflara neden olacaktır.
Duş teknesinin en alt tabanında bulunan silikonların kabarması ve yıpranması duşakabin altından su kaçırıyor! gibi bir sorun oluşturur. Duşakabin montajı yapılırken yapılan hatalı montaj su sızdırmasına neden olur. Banyo zemininde eğrilik olması duş teknesinin yerine tam oturmasına engel olur.
Banyoda su birikmesi, zeminin eğiminden kaynaklanıyorsa fayansların sökülerek yeniden döşenmesi gerekir. Aksi halde her defasında su ile uğraşmak zorunda kalırsınız. Banyo zemininde su birikmesi, banyo giderinden kaynaklanıyorsa tıkanıklık olayı söz konusudur. Tıkanıklığın en kısa zamanda açılması gerekir.
Bazı durumlarda tıkanıklık tamamen vakuma girerken, bazen manuel olarak çıkarmanız gerekir. 1 bardak sıcak suyu gidere dökerek pistonu gidere bırakınız ve yaklaşık 30 saniye boyunca kuvvetli bir şekilde yukarı ve aşağı doğru çekiniz. Sıcak su tıkanıklığın çözülmesine yardımcı olmalı ve piston onu hareket ettirmelidir.
Su kaçakları, akıntı şekline göre tahmin edilebilir. Mesela aniden başlayıp sürekli akan bir su varsa, temiz su borusunun patlamış olma ihtimali çok yüksektir. Eğer yavaş yavaş kabarmaya başlamış ve gittikçe kabaran bölge genişliyorsa, uzun zaman geçmesine rağmen damlamıyor ise pis su kaçağı olma ihtimali yüksektir.
Su baskınının meydana gelmesine kiracının kullanım hatası ya da ihmali neden olmuşsa oluşan zararlardan kiracı sorumludur. Ancak kiracının hiçbir kusuru olmaksızın su tesisatının yıllar boyu kullanılmasından kaynaklanan yıpranma dolayısıyla bir su baskını gerçekleşmişse zararlara ev sahibinin katlanması gerekir.
İSKİ Alo 185 servisi 7 gün 24 saat kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Tüm telefonlardan 185'i tuşlayarak İSKİ Alo 185 Servisi'ne ulaşabilirsiniz.
DASK sigortası tamamen depremden kaynaklı zararlara yönelik yaptırılan bir sigorta türü. Deprem ve depremin neden olduğu tsunami, infilak, toprak kayması gibi nedenlerle konutlarda meydana gelen zararlar DASK tarafından karşılanabiliyor. Bu özelliğiyle DASK sigortası su baskını nedeniyle oluşan zararları karşılamıyor.
Su Basması Nedenleri
Yağmur suyu giderlerin kapasitesinden fazla olduğunda dış alanlardaki su seviyesi yükselerek ilk katları su basmasına neden olabiliyor. En üst ve ara katlarda oturanlar ise çatı ve balkon giderlerinin yetersiz olması durumunda yağmur suyu basması sorunu yaşayabiliyor.
Kurutma işlemine başlayın.
Ev aletlerinin ve prizlerin kurumasını bekleyin ve su basan alandaki mobilyaları veya halıları kaldırın. Nemin dışarı çıkması için penceleri açın. Duvarlarınızı da kontrol edin; sudan etkilenen kuru duvarların veya diğer malzemelerin çıkarılması ve değiştirilmesi gerekebilir.
Tüm hasar durumları için kurutma süresini genelleyecek olursak: „Optimum temel koşullar sağlanır ise, kurutma işlemlerinin bir çoğu genelde 3 ila 4 hafta arası sürer. “ Niye bu kadar uzun diye şaşırmış olabilirsiniz.
Silikon derz özellikle ıslak alanlarda kullanılır. Bu sayede fayans aralarına su sızması engellenir. Normal dolgu yapılması durumunda bazen sızmalar olduğundan dolayı özellikle banyo ve teras gibi zeminlerde silikonlu kullanılması tavsiye edilir.
Gereğinden fazla kullanılan çamaşır suyu derz aralarının sararmasına neden olabilir.
– Harcı yüzeye yayarak ve lastik mala ile derz aralıklara çarpraz hareketlerle doldurunuz ve farklılıkları sıyırarak alınız. – 20-30 dk. kadar sonra nemli bir süngerle yüzeyi temizleyiniz. Yüzeyi kuruduktan sonra kuru bir bezle temizleyerek parlatınız. – Hazırlanan karışımı en geç 1 saat içerisinde tüketiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri