Kimler başvurabilir: Üniversitemiz mensubu deneyimli, BAP komisyonu tarafından duyurulan WoS H indeksi puanına sahip, en az bir adet dış kaynaklı araştırma projesini başarılı bir şekilde yürüterek tamamlamış olan öğretim üyeleri ile Doktora, Uzmanlık Sanatta Yeterlilik eğitimini tamamlamış araştırmacılar başvuruda ...
BAP projelerinde kimler proje yürütücüsü olabilir? Bilimsel Araştırma Fonu'ndan yararlanmak üzere proje yürütücüsü olarak başvuracak kişilerin tam zamanlı “öğretim üyesi” ya da “öğretim görevlisi” olması gerekmektedir.
Tüm proje başvuruları, http://bid.deu.edu.tr/deu-otomasyonlar/ internet adresinde yer alan Bilimsel Araştırma Projeleri Otomasyonu kullanılarak gerçekleştirilir. BAPSİS Başvuru Ekranı ile ilgili ayrıntılı kılavuza buradan ulaşabilirsiniz.
Program kapsamında belirlenen araştırma alanlarında yurt dışında doktora eğitimi almayı amaçlayan, lisans öğreniminde son sınıfa geçmiş, lisans öğrenimini tamamlamış, bir lisansüstü programına kayıtlı ya da bir yüksek lisans programını tamamlayan kişiler başvuru yapabilir.
1 kişiye en fazla 6.000 TL/ay burs verilebilir. Burs, normal öğrenim süresi içindeki öğrencilere verilir. Bursiyerin Türkiye'de ikamet etmesi gerekir.
İlgili 37 soru bulundu
Kısa adıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri), yüksek öğretim kurumlarındaki bilimsel araştırmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilmiş bir uygulamadır.
Cevap: Evet, lisans öğreniminde son sınıfa geçmiş, lisans öğrenimini tamamlamış, bir lisansüstü programına kayıtlı ya da bir yüksek lisans programını tamamlamış olan kişiler başvuru yapabilir.
a) Bu programa, kamuda ya da özel sektörde çalışanlar da dâhil olmak üzere başvuru için aranan koşulları sağlayan tüm tezli yüksek lisans öğrencileri başvurabilir. b) Yüksek Lisans Öğrenimini tezsiz yapmakta olanlar, yüksek lisans burs programına başvuru yapamazlar.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu veya kısaca TÜBİTAK, Türkiye'de bilim ve teknolojiyi teşvik etme, yönlendirme ve popülerleştirmeyi amaçlayan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşlarından olup özel hukuk hükümlerine tâbidir.
Kısa adıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri) toplumsal ya da evrensel düzeyde bilime, ekonomiye, sanata katkı verebilecek, akademisyen ve öğrenciler için önemli bir deneyim kaynağı olan teorik ya da uygulamalı yapılan projeler bütünüdür.
Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programının amacı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeler desteklemektir. Proje süresi en fazla 36 aydır.
Bu projelerin süresi 8 aydan az ve 12 aydan fazla olamaz. En fazla 6 ay ek süre verilir. Başvuru süreçleri Bağımsız Projeler ile aynıdır. Bu projeler BAP komisyonu tarafından değerlendirilir ve en hızlı şekilde değerlendirilmesi için gerekli önlemler alınır.
Öğretim Görevlisi bu projelerde proje yürütücüsü olabilir mi? Cevap: Öğretim üyeleri ile doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlilik eğitimini tamamlamış araştırmacılar proje yürütücüsü olabilir.
– Proje Önerilerinin 1 Ocak 2023 – 31 Ocak 2023 tarihleri arasında online başvuru olarak yapılmasına ve son başvuru tarihi tamamlandıktan sonra dört ay içerisinde değerlendirilir, onay tarihinden itibaren iki ay içinde Bilimsel Araştırma Projesi Destekleme Sözleşmesi imzalanır.
01.01.2024 tarihinden itibaren maksimum destek tutarı 9000 TL'dir. 2023/1 dönemi de dahil olmak üzere önceki dönemlerde desteğe hak kazananlar için ek bütçe uygulaması söz konusu olmayacaktır. Online başvuruda girişi yapılacak IBAN numarası mutlaka proje yürütücüsü öğrenciye ait olmalıdır.
felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerinden herhangi birinde çift anadal programı (ÇAP)'nda örgün öğrenim gören öğrencilere lisans bursu verilir.
Yürütücü, Araştırmacı ve Danışmanlar
(Bu koşul eğitim ve araştırma hastanelerinde çalışanları da kapsamaktadır.) üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir.
Burs miktarları programın internet sayfasında yer almaktadır. 3.1.7. Kamuda ya da özel sektörde çalışanlar da dâhil olmak üzere başvuru için aranan koşulları sağlayan tüm lisans sonrası bütünleşik doktora veya tezli yüksek lisans sonrası doktora öğrencileri başvuru yapabilir.
Not:TÜBİTAK'ta veya bağlı birimlerinde çalışmakta olanlar bu programa başvuru yapamaz. Başvuru sırasında sisteme yüklenecek belgelerin aşağıdaki şartları sağlaması, okunaklı olması ve başvuruda belirtilen bilgiler ile uyuşması gerekmektedir.
Final aşaması sonucunda başarılı bulunan projelere; Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve Teşvik ödülü verilebilir. Bölge ve final aşamaları sonucunda ödül alan öğrencilere para ödülü ve başarı belgesi, varsa danışmanına para ödülü verilir. Ödül ücretleri, yarışmanın web sayfasında yayınlanır.
Tanım ve Kapsamı: İstanbul Üniversitesi araştırmacılarının kişisel veya disiplinlerarası bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerini içeren, evrensel olarak özgün bir konuyu ele alan ve çıktıları ile bilime katkı sağlama potansiyeli bulunan araştırma projeleridir.
Bu bölümde doğrudan projenin amacına, somut hedeflerine ve Ar-Ge içeriğine odaklanılmalıdır. Önerilen proje konusunun çözülmesi gereken ya da önceden çalışılmış aydınlatılması gereken bir problem olup olmadığı, hangi eksikliği nasıl gidereceği veya hangi sorunlara çözüm getireceği açıklanmalıdır.
Proje Ekibi: Proje yürütücüsü lisansüstü tez öğrencisinin danışmanlığını yapan öğretim üyesidir, ilgili lisansüstü öğrenci araştırmacı olarak görev almaktadır. Öğrencinin tez çalışmaları kapsamında mevcut ortak danışman projeye araştırmacı olarak eklenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri