Beyaz sirkeyi, üzerine su eklemeden tüm leğeni kaplayacak ve tüm çay bardaklarınızın içerisine dolacak şekilde leğene dökün. Sirke içerisinde bardaklarınızı en az 10 dakika bekletin. Leğenin içerisinden aldığınız çay bardaklarınızı yalnızca bol suyla durulayarak kurumaya bırakın.
Sirke ile Bardak Sarılığı Temizleme
Bu suya bir su bardağı sirke eklenir ve karıştırılır. Bekletme: Bardaklar bu sirke karışımında 15-20 dakika bekletilir. Sirkenin asidik özelliği, bardaktaki leke, kireç ve mineral birikintilerini çözer. Durulama: Bekletme işleminden sonra bardaklar alınır ve bol suyla durulanır.
SİRKE YÖNTEMİ
Asidik yapısı sayesinde bardaktaki lekeleri derinlemesine temizleyen sirke, gerçek bir parlatıcı. Sararan çay bardaklarını beyaz sirke ile ıslatın. Bardağın iç kısımlarına da kaya tuzu koyun. Yaklaşık 5 saat beklettikten sonra bol su ile bardakları yıkayın.
Temizlemek istediğiniz bardakları ve tabakları geniş, temiz bir mutfak leğeninin içerisine alın. Sirke, karbonat ya da limon tuzu ile birlikte kaynattığınız suyu leğene ekleyin. Su soğuyuncaya kadar temizlemek istediğiniz ürünleri bekletin. Son olarak kireçten arındırdığınız bardakları, tabakları yıkayın.
LİMON VE TUZ
Bir tencerenin içerisine bir miktar su ve içerisine bir limon suyu (kabukları ile birlikte de koyabilirsiniz) ve bir miktar da tuz koyup kaynatırsanız bardaklarınızın kaynatma işlemi bittikten durulayıp silebilir ve sonrasında bardaklarınızın pırıl pırıl parladığını görebilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Bir ölçek sirke ve bir ölçek su ile hazırlayacağınız karışıma matlaşan bardaklarınızı koyun ve bir müddet bekletin. Birkaç saat sonra sirkeli sudan çıkardığınız bardakları yumuşak bir bezle ovun. Su izlerinin nasıl bu kadar çabuk yok olduğuna şahit olacaksınız.
Sert Su Kalıntıları Suları sert olan bir bölgede yaşıyorsanız bulaşık makinenizde kireç kalıntıları ile karşılaşmış olabilirsiniz. Bu kalıntılar bardaklarınıza ve tabaklarınıza yapışarak puslu bir görünüme neden olabilirler. Neyse ki bardaklarınızdaki kireç kalıntıları temizlenebilir ve kolaylıkla önlenebilirler.
Kireç tortusu özetle, kireçli suyun görünen sonucudur. Bulaşık makinesinden çıkan bardaklar üzerindeki beyaz bir kalıntı, bulaşıklar üzerinde sık sık gördüğünüz su lekeleri ve bulaşık makinenizin kapağı etrafında gri veya beyaz bir birikinti kireç tortusuna işaret eder.
Genişçe bir leğen içerisine bir miktar karbonat dökerek su içerisinde erimesini sağlayın. Leğenin içerisine lekeli ve matlaşmış çay bardaklarınızı yerleştirin. Birkaç dakika bekledikten sonra bulaşık süngerinizin sert kısmıyla, çay bardaklarınızı tek tek yavaşça ovalayın.
Makinenizin tuz haznesine tuz eklediyseniz ve makine içerisine taştıysa temizleyin. Kısa bir yıkama programı seçtiğinizde ya da makinenin kapağını hemen açtığınızda su ve kireç lekeleri kalabilir. Ayrıca parlatıcınız bitmiş ya da parlatıcı ayarı düşük kalmış olabilir.
Sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanarak cam bardaklarınızı temizleyebilir, bu noktada ısının gücünden yararlanabilirsiniz. Buğulu bardaklar nasıl temizlenir sorusu için uygun yöntem arıyorsanız limon ve karbonat gibi doğal seçenekleri de deneyebilirsiniz.
Çizilen Bardaklar Nasıl Temizlenir? Çizilen bardaklar nasıl temizlenir sorusu doğal önerilerle yanıtlanıyor. Evde temizlikte de yemekte de kullanılabilen elma sirkesi, bir ölçek alınarak aynı ölçüde suya karıştırılıyor. Matlaşmış bulaşıklar sirkeli su içinde bekletilerek lekelerden arındırılıyor.
Karbonat ile Bardak Parlatma
Sadece karbonat ve bulaşık süngeri kullanarak bardaklarınızı pırıl pırıl yapabilirsiniz. - 1 yemek kaşığı kadar karbonatı bir kaba koyun ve hafifçe ıslattığınız bulaşık süngerini karbonata iyice sürün. - Ardından bulaşık süngeri ile bardakların her yerini yumuşak bir şekilde ovalayın.
Yapılacak işlem çok basit ve de “sağlıklı”. Bulaşık süngerinizin sarı tarafının üzerine 1 çay kaşığı karbonat dökün ve sararan bardakları karbonat dökülmüş süngerle yıkayın! Hoopp, bardaklarınız pırıl pırıl oldu bile… İşte hepsi bu kadar!
Geniş bir kabın ya da tencerenin içine bardakları yerleştirin ve üzerine sıcak su dökün. Yarım çay bardağı kadar çamaşır suyunu de ekleyip suyun iyice bardakların her tarafına temas etmesini sağlayın. Birkaç saat beklettikten sonra bardakları bulaşık makinesinde yıkayın. Su ve çay izi, puslu görüntüden eser kalmayacak.
Çaydanlığın içine 1 yemek kaşığı limon tuzu koyun ve su ilave edin. Daha sonra çaydanlığın içerisindeki bu suyu 15 dakika kadar kaynatın ve su ile durulayın. * Kaynar suyun içinde erittiğiniz kaya tuzu ve sirke ile hem kararan çaydanlık içlerini ve hem dışını parlatabilirsiniz.
Bardaklarınızın üzerindeki lekeler ve matlık kaybolunca güzelce durulayın. Matlaşan bardaklarınızı karbonat yardımıyla da parlatabilirsiniz. Bunun için bardağınıza bir miktar karbonat ve su koyun. 1 gün boyunca bekletip güzelce yıkayın. Ayrıca limon kullanarak da bardaklarınızı eski görünümüne kavuşturabilirsiniz.
ÇAMAŞIR SUYU
Lekeli bardağın içine birkaç damla çamaşır suyu dökün. Ardından üzerine sıcak su ilave ederek bu suyu 5-10 dakika kadar bekletin. Sonra sabun ve sıcak su ile mutlaka 2-3 kere iyice yıkayıp durulayın.
Eğer az sayıda bardakta çizik söz konusuysa bu durumda sirke damlattığınız ya da sirkeye batırdığınız bir bez ile çizik bardakları ovalayarak silmeniz yeterli. Ardından nazikçe yıkayıp kurutarak çiziklerin ve mat görünümün yok olduğunu göreceksiniz.
Bulaşık makinesi tuzu kullanılmazsa ne olur sorusuna en güzel cevap mutfak aletiniz bozulur olacaktır. Bulaşık makinesi tuzu, cihazın iç bölümündeki özel bir hazneye doldurulur. Bu hazne, tuzun bulaşık makinesine zarar vermeden bulaşıkları daha temiz yıkamasını sağlar.
Filtre, makinenin içindeki büyük parçacıkları tutar ve zamanla tıkanabilir. Daha sonra makine içindeki tüm yüzeyleri bir bulaşık deterjanı ve sıcak su karışımı ile temizleyin. Makine içinde biriken kireç ve mineral tortularını gidermek için beyaz sirke veya bir limon suyu/karbonat karışımı kullanabilirsiniz.
Parlatıcı miktarı 0 ile 6 arasında değişen seviyelerde ayarlanabilir. Fabrika ayarı 5'tir. Parlatıcı miktarını yalnızca iz bıraktığında (ayarı düşürün) veya bulaşıklarda su kaldığında (ayarı yükseltin) değiştirin.
Eğer cihazda parlatıcı yerine sirke kullanımında ise; Sirkenin buhar olma özelliği omadığından bulaşıkların üzerinde kalarak bulaşıkların kurumamasını sağlamaktadır.Sirke kullanımında diğer bir ayırt edici özellik ise sirkenin sıcaklıkla birlikte bulaşık makinesi içerisinde koku oluşmasına neden olmasıdır.
Makinenin iç raflarını öne doğru çekip veya tam olarak çıkarıp bir bez yardımıyla makine içini temizleyin. Tabanındaki bulaşık makinesi filtresini çıkarıp bulaşık deterjanı ile temizleyip kuru bez ile kurulayın. Çatal bıçaklığı ve pervaneyi talimata uygun çıkarıp sirkeli bezle silip temizleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri