Barfiks çekme hareketi tamamen kas gücüne dayalı bir egzersizdir. Basit görünen ama yapması oldukça zor ve çok kalori yaktıran bir harekettir. Barfiks çekerken kendi vücut ağırlığınızı kullandığınız için, üst beden gücünüzü en iyi şekilde göstermenizi sağlar.
sadece barfiks/ chin up ve türevi hareketlerle; üst gövdeyi dikey olarak yukarı çekiş kas hareketleriyle; karın, bacak, bel vs. kısacası tüm vücut geliştirilemez... açıları ve tutuşları göz önünde bulundurarak omuz, kollar, göğüs yer yer de sırt gibi üst gövde temel kasları farklı oranlarda çalışır...
Hayır, barfiks vücut büyütmez.
Barfiks, temel olarak üst gövdeyi yoğun bir şekilde çalıştıran bir antrenmandır. Sırt kasları başta olmak üzere omuz, kollar, göğüs ve core (karın) bölgesi kaslarını çalıştıran barfiks; ünlü triceps, biceps, deltoids, rectus abdomini kaslarının güçlenmesini sağlar.
Kol ve Omuz Kaslarını Kuvvetlendirir: Kol ve omuz kaslarını güçlendiren barfiks, düzenli olarak çekildiğinde ön kol ve omuzlarınızı çalıştırır. Kavrama Gücünüzü Geliştirir: Ağırlık kaldırıyorsanız kavrama gücü önemlidir. Barfiks kavrama gücünü de geliştirmeye yarayan bir egzersiz biçimidir.
İlgili 28 soru bulundu
Barfiks hareketi öncelikle sırt ve omuz kasları olmak üzere, göğüs kasları, kol kasları ve karın kaslarını çalıştırır.
Guinness Dünya Rekorları
6 saatte en çok: 3.893, Jan Kares tarafından 2018. 12 saatte en çok: 5.742, Andrew Shapiro tarafından 2016. 24 saatte en çok: 7.600, John Orth tarafından 11 Haziran 2016.
Duruş bozukluklarını düzelticisi etkisi bulunan barfiksin hem tutuş direnci hem de kasları etkilediği görülür. Kişinin barfiks demirine asılı kalarak yukarı ve aşağı hareket etmesi sonucunda tutuş direnci artarken diğer taraftan kol kasları da güçlenir.
Bunun için öncelikle bir barfiks aleti veya barfiks demiri satın alınmalıdır. Düzenli olarak her gün en az 10-15 barfiks çekmek kasların gelişimi için yararlıdır.
Barfiks kaç kalori yaktırır diye merak ediyorsanız da 10 barfiksin ortalama 10 kalori yaktırdığını söyleyebiliriz.
Hem omuz hem de sırt kası geliştirmek isteyenler için idealdir.
Daha İyi Barfiks Çekebilmek İçin Tavsiyeler
Bir hedefe hızlıca ulaşmak için, her gün o hedefe yönelik çalışmak mantıklı olabilir. Fakat uzun vadede, dengeli bir gelişim için barfiks haftada 3 kez uygulandığında çok iyi sonuçlar alabileceğiniz bir egzersiz.
Barfiks Faydaları
Güçlü sırt, geniş sırt, hem estetik açıdan çok önemlidir; hem de sırtın zayıf olması birçok duruş bozukluğunu beraberinde getirebilir. Sırt ağrıları da yine bu egzersizi doğru yaparak giderilebilir.
Face Pull Ups / Yanlara Sıralı Barfiks: Diğer barfiks yöntemlerine göre daha zor bir harekettir. Bu harekette sırasıyla baş ellere doğru hareket ettirilirken göğüs de bar çubuğundan yukarı doğru çekilir. Bu hareket en çok sol ve sağ latissimus dorsi kaslarını çalıştırır.
Barfiks Neden Bu Kadar Zor? Barfiks gerçekleştirmek ya da ileri seviye varyasyonlarını uygulamak zordur çünkü tüm vücudunuzu bütünsel üst vücut gücü ile çekmeniz gerekir. Kas zayıflıkları ve göz ardı edilen bazı kas grupları harekette ustalaşmayı zorlaştıran etkenlerden olabilir.
Barfiks, özellikle sırt, pazı ve omuz kaslarınız olmak üzere üst vücudunuzdaki gücü artırmak için mükemmel bir tekniktir. Ayrıca üst vücut gücünü geliştirmek için mükemmel bir yaklaşımdır.
Barfiks çekmeyi şınav gibi itme egzersizleriyle birleştir. Kuvvet kazanmak için 2-4 tekrarlı 2-5 set yap ve aralarda bol bol dinlen. Hedefin hipertropiyse (kas kazanmak) 8-12 tekrarlı 2-5 set yap.
- Minimum 95 cm alan için uygundur ve 2,6 kg ağırlığındadır. - Her iki taraftaki uçların çapı 4,7 cm'dir. - Bar çapı 32 mm'dir. - Barın vidasız maksimum ağırlığı 100 kg'dır. - Vidalı maksimum ağırlık 120 kg'dır.
Bara Asılma Egzersizi
Bu egzersizi uygulamak için barfiks aletine ihtiyacınız var. Bara ellerinizi omuz genişliğinde açarak tutunun. Ardından tüm yükünüzü kollarınıza vererek bara asılın. Tüm kaslarınızın esnemesini ve açılmasını sağlayan bu hareket, boyunuzun uzamasında etkili olabilir.
Boy uzaması, direkt olarak genetiğe bağlı bir durumdur. Toplum içerisinde sıklıkla basketbol oynamak ve barfiks demirine asılı beklemek gibi egzersiz hareketleri boyun uzamasına yardımcı olduğuna inanılsa da böyle bir şey mümkün değildir.
Hayır, Bir Yerden Asılmak Boy Uzatmaz!
Boy uzatma egzersizleri denince her listeye bir yerden, barfiks barından asılmak ekleniyor. Arkadaşlar, omurlarınızın arasını açmanız, zaten uykunuzda gerçekleşen bir durum (dekompresyon).
İsveçli Peter Henrik Link (1776-1839) cimnastik hareketlerini akıcı ve ritmik bir hale getirdi. Alman Friedrich Ludwig Jahn (1778-1852) ise barfiks, paralel bar ve halka gibi, bugün de kullanılan cimnastik aletlerini geliştirdi.
Asılma hareketleri çoğunlukla 2 ile 5 santimetre arasında değişen bir boy artışı sağlayabilir. Aynı zamanda bilek, kol ve kaslarınızı güçlendirir. Asılma egzersizleri için yere paralel olmak ve vücut ağırlığınızı kaldırmak şartıyla herhangi bir barfiks, yatay bar, ağaç dalı veya benzer herhangi bir alet kullanılabilir.
Özetleyecek olursak, barfiks çekerek skolyoz DÜZELMEZ, yüzerek skolyoz DÜZELMEZ, spor yaparak skolyoz DÜZELMEZ, hacamat ile skolyoz DÜZELMEZ, sülük ile skolyoz DÜZELMEZ, çekiç ile omurgaya vurarak skolyoz DÜZELMEZ, omurga üzerinde zıplayarak skolyoz DÜZELMEZ ve masaj yaparak skolyoz DÜZELMEZ. Skolyoz tedavisi ve ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri