Barilla Fesleğenli Pesto (Pesto Genovese) Kullanım Önerileri
Açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı ve 5 gün içerisinde tüketilmelidir.
Pesto sosu küçük kapaklı bir kavanoza koyup, üzerinin kararmaması için zeytinyağı dökün. Buzdolabında 6-7 gün kadar saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak istiyorsanız kullanacağınız miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyup, buzlukta 1-2 ay muhafaza edebilirsiniz.
Pastavilla Napoliten Makarna Sosu 310 gr.'lık cam kavanozda mutfağınıza ulaşmaktadır. Napoliten sosunu, güneş ışığına maruz bırakmadan serin ve kuru yerde muhafaza etmeye özen gösteriniz. Güneş ışığından koruyunuz. Kapağı açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız ve 5 gün içinde tüketiniz.
Kullanım Önerileri
Sosu bir tavada ısıtınız ve yeni süzülmüş makarnanız ile karıştırıp servis ediniz. 1 kavanoz 4 porsiyondur . Açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı ve 5 gün içerisinde tüketilmelidir.
İlgili 37 soru bulundu
Barilla Napoletana Sosu ismindeki gibi sofranıza hafif bir Napoli dokunuşu olacak. Barilla'nın soğanın tatlı tadı, sarımsağın aroması ve kekikle maydanoz kokusu eklediği bu domates bazlı sos, mutfakta farklı soslar yaratmak istediğinizde de en büyük yardımcınız olacak.
En fazla tercih edilen makarna sosları arasında Arrabbiata sos yer alıyor. Sos için ihtiyacınız olan malzemeler rendelenmiş domates, domates salçası, sıvı yağ, kuru soğan, acı biber, sarımsak, tuz, karabiber ve pul biber. Kuru soğan ve sarımsağı kavurun.
Barilla Gıda Pesto Sos Kullanım Süresi
Barilla pesto sos üzerinde açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız ve 5 gün içerisinde tüketiniz yazmaktadır.
Serin yerde sakladığınız ve ağzını iyice kapattığınız domates soslar aylarca tazeliğini korur. Konserveler ağzı açıldıktan sonra buzdolabında bekletilmeli ve birkaç güne kadar tüketilmelidir.
Pişmiş makarna sıcak bir odada duruyor ise 2 saat içinde bozulmaya başlayacaktır. Kalorifer/ısıtıcı yanıyorsa veya sıcak bir gün ise makarnayı servis ettikten sonra ılındığında dolaba kaldırınız. Soğuk bir odada duruyor ise 8 saate kadar dayanabilir fakat yine de ılındığı gibi dolaba koymanızı öneririz.
Harika Bir Tarif İçin...
Barilla Pesto alla Genovese'yi bir miktar makarna pişme suyu ile açarak yeni süzdüğünüz makarnanız ile karıştırabilir ya da doğrudan yeni süzülmüş makarnaya ekleyip karıştırarak servis edebilirsiniz.
Ayçiçek yağı, %30 taze fesleğen, kaju fıstığı, %5 PDO peyniri(süt,tuz,peynir mayası), mısır lifi, peynir altı suyu tozu(süt), tuz, süt proteini, %1 natürel sızma zeytinyağı, şeker, fesleğen özü, doğal aroma vericiler(süt), asitlik düzenleyici:laktik asit, sarımsak. Kaju fıstığı, süt içerir.
gercekten inanilmaz lezzetlidir ama cok da yaglidir. burada tarif edilen klasik versiyonu pesto genovese olarak da bilinir. somon baligi filetosunun üzerine bir parça crème fraiche ile sürülüp firina verildiginde, lezzette kuzey-güney karisimi yakalanip afiyetle tüketilebilecek bir sos.
Barilla pesto sos üzerinde açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız ve 5 gün içerisinde tüketiniz yazmaktadır.
-Dondurulmuş pesto, dondurucuda 6 ay dayanır. -Pestonuzu dondurucuya kaldırmadan önce mutlaka etiketleyin ve hala iyi olup olmadığını görmek için periyodik olarak tarihini kontrol edin. Şunlara da göz atın; Dip sos tarifleri.
Pesto sosu da marketten alıp veya evde yapıp aylarca dondurucuda saklayabileceğiniz yiyeceklerden.
Kabarma, bombeleşme varsa bu clostridium botulinum adlı bakterinin ürediğini gösterir ve asla tüketilmemelidir. Kapak eğer sızdırmışsa, küflenme varsa kesinlikle bu konservenin de tadına bile bakılmamalıdır. Kapağı açtığınızda renginde, kokusunda, değişiklik varsa bu konserve de tüketilmemelidir.
Genellikle kış için önceden hazırlanan kahvaltılık sosun temel malzemeleri biber ve domatestir. Konserve halinde saklandığı için, kullanım ömrü yaklaşık 5 aydır.
Ketçap ve hardal gibi sosların kapakları açılmadığı takdirde son kullanım tarihinden sonra tüketilmeleri mümkündür. Açılmamış ketçap 6 ay, açılmamış hardal ise 1 yıl dayanabilir.
1877 yılında Parma, İtalya'da kurulmuştur. Bu şirketler grubu Filiz (Türkiye), Misko (Yunanistan),Wasabröd (İsveç), Yemina ve Vesta (Meksika) ticari markalarıdır. Değişik türlerde makarnalar üretir. Dünyanın önemli makarna üreticisi arasındadır.
Makarna : 1 yıl.
tadına bak, makarna bozulmaz küflenme yoksa yiyebilirsin.
Kaz dağlarının meşhur kekiğini İtalyan mutfağının özgün margarita sosu ile buluşturduk, üzerine bir de kaşar peyniri ilave edince ortaya vazgeçemeyeceğiniz yepyeni bir lezzet çıktı! Özel soslu enfes makarna ve taptaze Akdeniz salatasıyla servis edilir. Hardalseverler için yepyeni bir lezzet!
İtalyanların "pasta" olarak andığı makarna sözcüğünün kökeni ise macaroni sözcüğüne dayanmaktadır. Bu sözcük, 18'inci yüzyılda her türlü makarna çeşidini adlandırmakta kullanılmaktadır.
Makarna (İtalyanca: Pasta), geleneksel İtalyan mutfağının temel besini ve ulusal yemeğidir. İlk defa 1154 yılında Sicilya'da ortaya çıkmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri