Barış çiçeği nasıl sulanır sorusunun en önemli cevaplarından olacak şu püf noktalara da mutlaka dikkat etmelisiniz: Kullandığınız su kabını hep aynı miktarda suyla doldurun. Kullandığınız suyun dinlendirilmiş, oda sıcaklığında bir su olduğundan emin olun. Mümkünse hep aynı günlerde ve hatta aynı saatlerde sulama yapın.
Spatifilyum'u (Barış Çiçeği) Sulama
Yazın ise suya ihtiyacı artacağından daha fazla sulamalısınız. Kışın musluktan akan soğuk su ile sulanmamalıdır, verdiğiniz su oda sıcaklığında olmalıdır. Su toprağın her tarafına eşit miktarda dökülmelidir ve her zaman aynı gün ve aynı miktarda su verilmelidir.
Nem: Barış çiçeğinin yapraklarına ara sıra su püskürtebilirsiniz. Saksı Değiştirme: İhtiyaç duyarsanız ilkbahar aylarında saksısını değiştirebilirsiniz. Baris cicegi kis aylarında normal oda sıcaklığındaki tutulduğu ve direk gunes isigindan korundugu taktirde yetiştirmek icin cok kolay bir cicektir.
Doğrudan güneş almayan ancak aydınlık ortamlara konumlandırabilirsiniz. Bu çiçek için ideal sıcaklık 10-28 derece arasıdır. Çok sıcak ya da çok soğuk olmadığı sürece barış çiçeği ortam sıcaklığına adapte olabilir. Sulama: Çiçeğin toprağı özellikle çok sıcak havalarda nemli kalmalı, asla kuru bırakılmamalıdır.
Bu mevsimde bitki çok daha fazla suya ihtiyaç duyar. Kış mevsiminde ise sulama işlemini haftada yalnızca 1 kez gerçekleştirmeniz tavsiye edilir. İç mekân bitkileri çok fazla hareket ettirilmemelidir. Doğru koşullar altında yetiştirilen bir barış çiçeği oldukça kısa sürede büyür.
İlgili 42 soru bulundu
Eğer bulunduğu ortam çok sıcak ise sık aralıklarla sulanması gerekir çünkü toprağının sürekli nemli kalması, barış çiçeğinin gelişimini olumlu etkiler. Toprağının sürekli kuru kalması, çiçeğinizin solmasına ve canlılığını yitirmesine neden olur.
Toprak kurumuşsa su verin. Nemli ise su vermeye gerek yok. Fakat barış çiçeği çok fazla susuz bırakılırsa tüm yaprakları kendisini yere bırakır.
Barış çiçeği yer değiştirmeyi çok sevmez, bu nedenle yaklaşık 2-3 yılda bir saksısını değiştirmeniz bile yeterli olacaktır.
Barış çiçeğine aspirin verilir. Toz haline getirmiş olduğunuz aspirini çiçeğinizi suladığınız sulama kabına ekleyip üzerine su ilave edebilirsiniz. Barış çiçeğine şekerli su verilir mi? Şekerli su, bitkinin direkt olarak toprağına nüfuz etmesi gereken bir sıvıdır.
Ortam nemi yeterli olmadığında yaprak kenarları kararabilir. Yaz aylarında ayda bir nem kürü yapın, örneğin siz duş aldıktan sonra banyoda monsteraya da duş aldırın ve 4-5 saat veya gece boyunca kapalı banyoda bırakın ki neme doysun.
Barış çiçeğine uzun zaman su vermediğinizde yapraklarının boynu bükülmüş olarak bulabilirsiniz. Ancak bu şekilde bulduğunuz barış çiçeğiniz öldü diye düşünmeyin. Yapraklarını bir araya toplayarak bir ip yardımıyla bağlayın ve yarım saat süreyle suyun içerisinde bekletin.
Barış çiçeği yılda iki defa, ilkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açar. Yeterli güneş ışığı almayan barış çiçekleri, çiçek açmaz. Çok nadiren de olsa yılda 3 kez çiçek açmasının sebebi hava sıcaklığı ve yüksek nem oranı olabilir.
Çiçeğin yaprakları fazlaysa sararan yapraklar kesilebilir fakat yapraklar az ise sararan yaprakların daha çok kararması beklenmelidir. Bu sayede çiçek canlılığını korur.
Çiçek hastalıklarına karşı oldukça dayanıklı olan bitki özellikle sıcak ortamlarda toprağın nemli kalmasına ihtiyaç duyar. Fazla esintiye gelemeyen barış çiçeği buna rağmen havadar ortamlarda bulunmayı da oldukça sever.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Barış Çiçeği (Peace Lily)
Havada bulunan kimyasallardan benzen, formaldehit, trikloretilen, ksilen, amonyağı temizleme konusunda en etkili bitkilerden biri ise Barış Çiçeği.
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmiş, kullanıma hazır olarak satılan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek coşturan olarak kullanabilirsiniz.
Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Bu durum için tek yapmanız gereken; üç litre suya bir yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek harmanlamak ve üretilen suyla çiçekleri sulamak.
· Saksı çiçekleriniz için özellikle sigara külleri oldukça faydalıdır. Sigara külleri saksı çiçeklerindeki kurt veya böcek gibi zararlıları anında uzaklaştırır. Bunun yanı sıra şömine veya barbekü küllerini de bu şekilde kullanabilirsiniz. Kül özellikle gübre olarak kullanıldığı zaman çok faydalıdır.
Barış Çiçeği Ne Zaman Çiçek Açar? Spathiphyllum, ilkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açar. Eğer bu dönemde çiçek açmıyorsa çok fazla güneş ışığı almamış demektir. Spati bitkisi genellikle yaz aylarında çiçek açar ve çiçeklerini kış aylarına doğru dökerek bir dinlenme sürecine girer.
Barış Çiçeği Nemli Ortamları Sever. İlkbahar Aylarında Bazen De Sonbaharda Da Çiçek Acar. Beyaz Çiçekleri Zamanla Yeşile Döner.&Nbsp;Boyu 1 Metreye Kadar Uzar.
Beyaz cicekleri zamanla yesile doner. Boyu 1 metreye kadar uzar.
Çiçeğinizin saksısını ilkbahar aylarında değiştirilir. Saksı değişimi sürekli olmak yerine 2 yılda bir yapılabilir.
Doğrudan güneş ışığı istemeyen barış çiçeği aydınlık ortamları sever. Bulunduğu yerin ideal ısısı da 10-28 derece arasında olmalı. Barış çiçeği sıcak havalarda nemli olmalı. Bunun için yapraklarına ara ara su püskürtülebilir. Kış günlerinde de haftada 1-2 defa sulama yeterli olacaktır.
Barış çiçeği, parlak oval yapraklara sahiptir. Güzel bakılırsa yılda iki kez çiçek açarak birkaç ay boyunca çiçekli kalabilir. Dayanıklı oldukları tropikal ve subtropikal iklimlerde bahçede yetiştirildiklerinde, ilkbaharda henüz havalar serinken ekilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri