Toksik olan iç mekan bitkilerini sıralamak gerekirse başta son zamanların en popüler bitkisi Devetabanı (Monstera) geliyor. Sonrasında nerdeyse her evde bulunan Barış çiçeği (
7- Spathiphyllum (Barış Zambağı) Az bakım ihtiyaçları ve bahar aylarında açan farklı çiçeği ile salonlarımızda severek tercih ettiğimiz bitkilerden biri olan Barış Zambağı olarak bilinen Spathiphyllum, içerdiği çözünemeyen kalsiyum oksalatlar sebebiyle kediler için zehirli bitkilerden biridir.
3. Barış Çiçeği - (Yelken Bitkisi - Spatifilyum)
Yatak odasına konulabilecek bitkiler kategorisinde başlarda yer alırlar çünkü havayı temizleyen bitkilerdendir. Havayı formaldehit, benzen, aseton, alkoller ve trikloroetilenden temizledikleri bilinmektedir.
Deve Tabanı
Ancak yaprak ve sap kısmında bulunan beyaz sıvı toksik bir maddedir. Göz ve deri ile temas halinde tahrişe neden olur, yutulması durumda dilin şişmesi ile birlikte boğulmaya kadar gidebilen ciddi etkiler ortaya çıkabilir.
Günümüzde para bitkisi olarak da popülerlik kazanan Crassula ovata'nın aynı zamanda iyi şans getirdiğine de inanılıyor. Ancak ne yazık ki köpekler, atlar ve kediler için zehirli bir bitkidir. Özellikle yutulduğu zaman kusma, uyuşukluk, depresyon ve denge bozukluğuyla başlayan ciddi semptomlara neden olmaktadır.
İlgili 18 soru bulundu
1) Güzelavrat Otu (Belladona)
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Sümbül, fulya ve nergisler de aynı familyanın çiçekleri olarak, yanlışlıkla yenmeleri halinde vücutta rahatsızlıklara sebep olabiliyor. Bulantı, kusma, ishal ve şiddetli mide ağrılarına sebep olabilecek kadar etkili bir zehir içeriyorlar.Dokunulduğunda bile sizi zehirleyecek bir başka süs bitkisi de çuha çiçeği.
Atatürk çiçeği: Bir zamanlar inanıldığı kadar toksik olmasa da, bu bitki kedilerde hala mide-bağırsak rahatsızlığına neden olabilir.
Doğrudan güneş almayan ancak aydınlık ortamlara konumlandırabilirsiniz. Bu çiçek için ideal sıcaklık 10-28 derece arasıdır. Çok sıcak ya da çok soğuk olmadığı sürece barış çiçeği ortam sıcaklığına adapte olabilir. Sulama: Çiçeğin toprağı özellikle çok sıcak havalarda nemli kalmalı, asla kuru bırakılmamalıdır.
Konumlandırma: Bitkiden verim alabilmek için toprak seçimi kadar saksıyı konumlandıracağınız yer de önem taşır. Barış çiçeği, doğrudan güneş ışınlarını almayan ama yeterince aydınlık olan ortamlarda rahat bir şekilde yetişir. Barış çiçeği hastalıkları rahatlıkla etkisiz hale getiren güçlü yapısıyla dikkat çeker.
Barış çiçeği de diğer birçok bitki gibi kökten ayırma yöntemiyle çoğaltılabilir. Ancak, az önce de söylediğimiz gibi barış çiçeğinin kökleri hassas olduğundan çoğaltma işlemi mümkünse saksı değişim süreciyle aynı ana denk getirilmeli, yani 2-3 yılda bir yapılmalıdır.
· İç mekanlarda bulunan sigara dumanı gibi zararlı maddeleri temizleyici özelliği vardır. · Güzel kokusu ile ferah bir yaşam alanı yaratmaya yardımcı olur. Bu sebeple evlerde sıklıkla tercih edilir. Barış çiçeği, genel olarak dekoratif amaçlar için tercih edilir.
Eğer bulunduğu ortam çok sıcak ise sık aralıklarla sulanması gerekir çünkü toprağının sürekli nemli kalması, barış çiçeğinin gelişimini olumlu etkiler. Toprağının sürekli kuru kalması, çiçeğinizin solmasına ve canlılığını yitirmesine neden olur.
Spatifilyum bitkisinin beyaz çiçeklerinin teslimiyet ve barış çağrısı olan beyaz bayrağı sembolize ettiğine inanılıyor. Bu sebeple de eski düşmanlıkları sona erdirmek, barışmak için adım atmak ve tekrar bir araya gelme niyetini belli etmek amacıyla Spatifilyum çiçeği hediye edilmesi, oldukça yaygın bir durum.
Orkide. Orkide eve şans ve bereket getiren, özellikle dekorasyonlarda kullanılan en sevilen çiçekler arasındadır. Genellikle yeni iş tebriklerinde ya da diğer özel gün kutlamalarında da orkide oldukça fazla tercih edilir. Orkide ayrıca saflığı, bereketi ve üretkenliğin de simgesidir.
Kılıç çiçeği, iç mekanlarda sıklıkla tercih edilen bitkilerden biri. Bu bitki, zehirli olarak bilinen saponin adlı bir madde içeriyor. Yutulması halinde mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabiliyor. Bu nedenle evcil hayvanlarınızı veya çocuklarınızı bu bitkilerden uzak tutmak daha güvenli olabilir.
Bulunduğu ortama şans ve para getirdiğine inanılan Crassula çiçeği, halk arasında genellikle para çiçeği ve bereket çiçeği isimleriyle bilinir. Ayrıca kimi yörelerde yeşim çiçeği ve mücevher çiçeği olarak da bilinir. İsminden de anlaşılacağı üzere, bu çiçeğin bulunduğu ortama şans ve para getireceğine inanılır.
Mor çiçekleri ile oldukça ün kazanan safran çiğdem çiçeği, nadir bulunan bir tür olduğu için listenin başında yer alıyor.
Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir.
Zakkumu tüketen kişinin kalbi hızlanarak onu ölüme kadar götürebiliyor. Özellikle Asya ve Avusturalya'da bulunan bu zehirli bitkinin üç miligramı bile son derece öldürücü. Öyle ki bitkinin zehri diğer bitkilerden 75 kat daha güçlü.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri