Adetli olan kadınlar da fetih suresini okuyabilip okuyamadığını çok merak edebiliyor. Adet döneminde olan bir kadının fetih suresini okuması uygun görülmüyor. Adetli olan bir bireyin Fetih suresini ezberden veya kitaplardan okuması uygun görülen bir durum değildir.
Bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi elektronik cihazlarda yer alan Kur'ân metinleri ve kayıtları, bizatihi Mushaf hükmünde değildir. Bu nedenle içinde Kur'ân yüklü olan bu tür cihazlara abdestsiz olarak dokunulabilir ve bu şekilde Kur'ân-ı Kerîm okunabilir.
Temel konu olarak ise din, devlet ve millet için savaşa katılmanın tamamen farz olduğu, İslam dininin son hak dini olduğu ve öbür dinlere kıyasla üstün geleceği aktarılmıştır. Fetih Suresi günde Kaç Kere Okunur? Her dileğin husuli için gün içerisinde yedi kez okunursa Allah'ın izni ile her dilek gerçekleşir.
Bunalım ve bir sıkıntı içinde olan bir kimse Fetih suresini okur ise Allah keremiyle ve lütfuyla onun üzüntüsünü, sıkıntısını, gam ve kederini giderir. Fetih suresini okuyan kişinin sınavlarını, işlerini Allah kolaylaştırır. Ramazan ayından Fetih suresinin okunması kişinin rızkının artmasına vesile olur.
Dara düşüldüğünde gönül ferahlığı için, sınav ve zorluktan kurtulmak için, derdi ve tasayı azaltmak için okunan Fetih Suresi Arapça yazılışı ve Türkçe okunuşu tüm Müslümanların bilmesi gereken dualardandır.
İlgili 39 soru bulundu
Fetih suresi, günlük hayatımızda namazda veya namazın dışında okunması tavsiye edilir. Bazı hadislere göre Fetih Suresinin faziletleri şöyledir: - Peygamber Efendimiz (s.a.s) buyurmuştur ki: 'Her kim namazdan sonra veya önce Fetih Suresini okursa benimle birlikte Mekke'nin fethinde bulunmuş gibidir.
Cimbom Aşkı - İnna Fetahna leke fethan mübina." Anlamı: “Doğrusu Biz Sana (zafer yollarını) açtık; apaçık bir fetih ihsan ettik.” [Fetih-1] Kabe | Facebook.
İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ." On dokuz defa okunacak. ANLAMI: "Ya Rabbi! Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar. Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle."
Adetli olan kadınlar da fetih suresini okuyabilip okuyamadığını çok merak edebiliyor. Adet döneminde olan bir kadının fetih suresini okuması uygun görülmüyor. Adetli olan bir bireyin Fetih suresini ezberden veya kitaplardan okuması uygun görülen bir durum değildir.
Ramazan ayının ilk gününde Fetih suresinin 3 kez art arda okunması, okuyan kişinin Allah tarafından gelecek sene aynı gün oluncaya kadar rızkının bol olarak verilmesine vesile olur.
Günde bir defa okuyan, tüm kötülüklerden korunur. Kimin ne muradı varsa her gün 7 defa okursa, muradı gerçekleşir. Sıkıntıdan kurtulmak isteyen Cuma gecesi nafile namazı kılıp fetih suresi okunabilir. Savaştan galip çıkmak için sabah namazından sonra Fetih suresi okunabilir.
70 KERE OKUNAN DİLEK DUASI
Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı.
Öğle namazından sonra okunan “Lekad sadakallahü…” ile başlayan aşır ise Fetih Sûresinin son üç âyetidir.
29. ayeti sürekli okunursa dualar kabul olur, dünya ve ahrette büyük rızıklara ulaşılır, maddi ve manevi sıkıntılar ortadan kalkar. Günde bir defa Fetih Suresi okuyan, tüm kötülüklerden korunur. Kimin ne muradı varsa her gün 7 defa okursa, muradı gerçekleşir.
el Cevab: Kuran okunurken dinlerken abdestli olmak şart değildir. Evde korunaklı bir ortamda iken başınızın örtülü olmaması caizdir. Ama efdal olan ibadetler ve dini şeairi yaparken örneğin Kuran okunurken örtünme ye riayet etmenizdir. Yalnız başınıza kuran okurken başınız açık olsa bu da caizdir.
Yatarak dua etmekte bir sakınca var mıdır? Ayakta, oturarak veya yatarak Allah'ı anmakta, dua edilmesinde bir sakınca yoktur. Kur'ân-ı Kerîm'de, “Onlar ayakta iken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah'ı anarlar.” (Âl-i İmrân, 3/191) buyrulmaktadır.
Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'ân okuyamaz. Çünkü Hz. Peygamber (s.a.s.) “Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur'ân'dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98 [131]; İbn Mâce, Tahâret, 105 [595-596]) buyurmuştur.
Ayetel kürsi adetliyken hem yüzünden hem de ezberden okumak caiz olmamaktadır. Adet hali gibi durumlarda gusül abdesti alındıktan sonra ancak okumak mümkündür. Gusül gerektiren adet hallerinde Kuranı kerime dokunmak ve yüzünden okumak haramdır.
Kadınlar âdet veya lohusalık hâllerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan âyet-i kerîmeleri okuyabilirler. Bunun yanında, kelime-i şehâdet, kelime-i tevhid, istiğfar, salavât-ı şerîfe getirebilirler.
Fetih Suresinin 1-3 ayetlerini okumaya devam eden kişinin işleri açılır ve büyük nimetlere kavuşur. 29. ayeti sürekli okunursa dualar kabul olur, dünya ve ahrette büyük rızıklara ulaşılır, maddi ve manevi sıkıntılar ortadan kalkar.
Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ.” On dokuz defa okunacak.
Sınavlara girmeden önce, “Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ.” (isra suresi;80) okunmalıdır. Ardından sınav için sıraya oturduktan sonra ise, "Rabbi'şrah li Sadri ve yessir li emri,va'hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî." okunur.
Anlamı: “Doğrusu biz Sana (zafer yollarını) açtık; apaçık bir fetih ihsan ettik.” [Fetih-1]
Sefer bizim, zafer Allah'ındır. Ya Rab Ordumuzu ve Mehmetçiklerimizi koru, onları muzaffer eyle.
İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ(mubînen). (Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik.) Bu Âyet-i kerim en az 101 defa 1223 defa veya hatim. ol'arak yapılırsa 7 gün içinde(313.489) okunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri