Elif (ا), Arap alfabesinin birinci harfi. İbranice muadili alef harfidir. Ebced hesabındaki değeri 1'dir.
Elif harfi bilindiği üzere Arapçadaki ilk harftir. Bu ilk olma durumu Türk ve Müslüman toplumlarında “Elif” için ayrıcalıklı bir harf inancını yaygınlaştırmıştır. Elif, yazılışı ve duruşu itibariyle de “dik” bir harftir.
Elif harfinin en önemli özelliği, her zaman tek başına ve dik şekilde yazılıyor olmasıdır. Bir inanışa göre elif alfabenin ilk harfi olduğu için diğer harflerin de varlık sebebidir. Tasavvuf sanatında Elif harfi Allah'ı sembolize eder. Elif harfi zarafetin, aynı zamanda gücün timsalidir.
Boğazın göğüse bitiştiği yer olan boğazın en alt kısmından çıkar. İnce bir harftir.
Arapça kökenli olan Elif, zarif ve naif kız anlamlarına gelmektedir. Uzun ince zarif kız, alışmış – alışkın, dost ve tanıdık anlamlarına da gelmektedir. Elif ismi Arap alfabesinin ilk harfi olduğundan dolayı ve Kuran-ı Kerim'in 2. suresi olan Bakara Suresinin ilk kelimesi olarak Kuran-ı Kerim'de yer almaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
Elif ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir ve Elif ismini koymak caizdir. ELİF İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Elif ismini kullanan 531.575 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Elif ismini kullanan 99.927 kişi bulunmaktadır.
Akatça alpu "sığır, öküz". Fenike ve Arami alfabesinin ilk harfi, sığır başı simgesinden türemiştir.
Kur'an-ı Kerim Elifbası'nda 28 harf vardır! Kur'an-ı Kerim alfabesinin birbirinden güzel 28 harfi. Bu harfler, “Elif” harfiyle başlar, “Ye” harfiyle biter. Harflerin Türkçede kullandığımız harflerden farklı bir özelliği vardır.
Elif, kelimenin başında ilk harf ise, yanında bir elif daha geldiğinde Türkçe kelimelerde uzun hece olmadığından “a” sesinde, Arapça ve Farsça kelimelerde ise uzun a “â” olarak okunur. İkinci elif, birinci elifin üzerinde آ şeklinde gösterilir.
Bütün mahlukat ana karnında `Vav`ken, `Vav` gibi kıvrılmışken, dünya gelince `Elif` olup dimdik durur. “Elif” harfi insanın, haksızlığa, zülme ve yanlışa karşı duruşunu temsil ettiğine ianılır. Hayatı boyunca fiziki olarak “Elif” olarak yaşar, ihtiyarladıkça tekrar “Vav” gibi iki büklüm olur.
Arapçadaki Ayın (ع), gırtlaksı bir ses olup, kesinlikle sessiz bir harftir. Türkçede bu ses yoktur. Bazı Avrupa dillerinde Ayın'a benzer sesler Ă ile gösterilir. Türkçede ise daha çok Arapça'dan gelen sözcüklerde kesme işareti ile kullanılır.
Elif ismi, Türkiye'de yaygın kullanılan ve anlamı değerli olan isimlerin başında geliyor. Zarif kız anlamında gelen Elif, iyi huyu, ağır başlılığı temsil eder.
Arapça kökenli bir isim olan Elif isminde Türkiye'de 514.594 kişi vardır. Anlamı zarif ve uzun boylu kız olan Elif ismi Kur'an'da sık sık geçmektedir ve bu nedenle de ülkemizde kız bebekleri için sık sık tercih edilmektedir.
Birleşmeyen harfler: Şu yedi harf kendisinden önce gelen harfle bitiştiği halde kendisinden sonra gelen harfle bitişmez. Bunlar, اelif, دdal, ذzel, رra, زze, ژje ve و vav harfleridir.
Hatta; Vav harfi ile ilgili sözler arasında en bilinen tabir olan “Vav gibi olmak” tabiri de; 'Kulluğunu bilmek ve secde etmek. Allah'a yakın olmak' anlamında kullanılıyor.
elif,alfa...alfabe... ibrani alfabesinin birinci harfidir ve "öküz" anlamına gelir.
Harekesiz Ya(ﻯ), kalın okunan harfleri "ı" sesi ile başlayan ve "i" sesi ile sona eren bir sesle, ince okunan harfleriyse "i" sesiyle uzatarak okutur.
Üstün hareke harflerin tamamına “e” sesi vermektedir. Kalın harflerde kalın “e” sesi verecek ince olanlarında ise ince “e” sesi vermektedir.
İncecikten bir kar yağar, Tozar Elif, Elif diye Karacaoğlan'ın sevilen şiirlerinden biridir. Sâdettin Kaynak tarafından, Segah makamında (Curcuna usulünde) şarkı olarak bestelenmiştir.
Elif ismi Arapça kökenlidir. Arap alfabesinin ilk harfi olan 'Elif' harfi sadece sağdan birleştirilen bir harftir ve sol taraftan bir harfle bağlanamaz. Elif harfi yalın halde tek başına, dik bir çizgi şeklindedir. Elif ismi ülkemizde kız çocukları için sıklıkla tercih edilen bir isimdir.
Değerli kardeşimiz, Elif ismini çocuğa vermekte bir sakınca yoktur. Elif, Arap alfabesinin birinci harfidir.
'DİNEN MEKRUH SAYILAN İSİMLER DE VAR'
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, ''Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri çocuklara verilmemeli, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri