Bu bitkiler melisa, adaçayı, lavanta, kediotu, kantaron ve ıhlamurdur. Şiddetli baş ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevabı papatya çayı ve biberiye çayıdır. Baş ağrısına iyi gelen diğer bitkiler arasında nane ve zencefil öne çıkar. Migrene ne iyi gelir sorusunun yanıtı da aynıdır.
Çok eskiden beri kullanılan ve yararlı etkileri bilinen bazı bitki çayları baş ağrılarını geçirmek için de kullanılabilirler. Rahatlatıcı etkileri yanında antioksidan özellikleri de ek olarak yarar sağlar. Özellikle papatya, zencefil, ada çayı ve yeşil çay ağrı kesici olarak oldukça işe yarayacaktır.
Evde baş ağrısı geçirmek için ağrıyan bölgeye ağrı giderici nane, biberiye, papatya, lavanta ve okaliptüs gibi aromatik yağlar kullanarak parmak uçları ile şakaklara, kafa derisine ve boyuna nazik bir şekilde masaj yapabilirsiniz. Bu tür masajlar özellikle gerilim tipi baş ağrılarında oldukça etkilidir.
Soğuk presi doğrudan şakak kısmına koyun. Bu şekilde 20 dakika kadar bekleyin. Bu yöntem zonklamayı da azaltacak ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Soğuk ya da sıcak kompresi uygularken başınıza yine masaj da yapabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Peygamberimiz aleyhisselam: “ Çalgılı müzik dinleyen kişinin ahirette kulağına kurşun döküleceği” ni buyurmaktadır. Baş ağrısı için Nas, Felak, Ayet-el Kürsi, Fatiha, Haşr Suresinin son dört ayeti, Yasin Suresi ve Bakara Suresi okunabilir. Bu sureler bütün hastalıklar için şifadır.
9- Baş ağrısını geçirmek için İbrahim Saraçoğlu'ndan tarif
Çok açık çayın içine 9-10 adet kuru karanfil atılacak ve şekersiz içilecek. Migren için de bir bardak suyu kaynatın, içine bir tatlı kaşığı biberiye atın. 9-10 dakika kısık ateşte demleyin. Demlendikten sonra süzüp yemeklerden sonra için.
Günlük yaşamda su tüketiminde zorluk yaşayan kişiler için suya limon eklemek daha lezzetli olmasını sağlayarak içimi kolaylaştırır. Bu durum dehidrasyonu engelleyerek, baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk gibi semptomların azalmasında etkili olur.
Genel olarak bakıldığında göze vuran baş ağrısının en fazla görülen nedeni küme tipi baş ağrısı olmaktadır. Küme tipi baş ağrısı dayanılmaz olan, şiddetli ağrı, sık olarak bir gözün etrafından başlayan bir şekilde yayılım göstermektedir. Ağrı bazı zamanlarda yüz, boyun, omu, baş ve diğer alanlara da yayılabilmektedir.
Bu bitkiler melisa, adaçayı, lavanta, kediotu, kantaron ve ıhlamurdur. Şiddetli baş ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevabı papatya çayı ve biberiye çayıdır. Baş ağrısına iyi gelen diğer bitkiler arasında nane ve zencefil öne çıkar. Migrene ne iyi gelir sorusunun yanıtı da aynıdır.
ELMA SİRKESİ: Elma sirkesi, kemik ağrısını azaltır, yüksek kan basıncının düzenler. Bütün bu faydalarının yanında migren ağrılarına iyi gelir. 1 bardak suya 1 çorba kaşığı organik elma sirkesi ekleyin ve iyice karıştırın. Migren tedavisi için günlük için.
Ruhsal Sağlığına İyi Gelir
Bunların yanında Türk kahvesi migren gibi baş ağrılarının azalmasına yardımcı olur.
Geleneksel tıptaki kullanımı ise çay olarak tüketilmesi, kekik yağının solunması veya cilde uygulanması şeklindedir. Tıbbi amaçlar için kullanımına ilişkin bir kılavuz bulunmadığından kullanmadan önce doktora başvurulmalıdır. Baş ağrısını hafifletmek ve öksürüğü baskılamak kekik çayının faydaları arasında yer alır.
Ağrı Kesebilir
Bir bardak zencefil çayı içmek, adet sancılarının dindirilmesinde faydalı olabilir. Ilık zencefil çayına batırılmış bir havluyu da karnın alt bölgesine koymak krampları azaltabilir. Baş ve kas ağrılarını da azaltmada etkili olabilir.
Geçmeyen baş ağrılarının büyük bir bölümü beyinde bir sorun teşkil etmemektedir. Hipertansiyon ve metabolik bazı durumlarda ise baş ağrısı olabilmektedir. Kalp, mide, KOAH, astım gibi kullanılan bazı ilaçlarda baş ağrısı yapabilmektedir. Bu konuda Dahiliye muayenesi çözüm üreterek, gerekli tedaviler düzenlenmektedir.
Damar tıkanıklığı, tümör, sinüzit, yüksek tansiyon, kulak enfeksiyonları ve grip gibi pek çok hastalık sekonder tip baş ağrısının gelişmesinde etkilidir. Ayrıca şu gibi durumlar da baş ağrısına neden olabilir: Az su tüketimi. Uzun süreli açlık.
Hipertansiyon baş ağrısı genellikle tansiyon değeriniz 140/90'ın %20 üzerinde olduğunda veya aniden düştüğünde dikkatimizi çeker. Kişi tansiyonu 140/90 olana kadar çok yakınma hissetmeyebilir ve vücut bu değere genellikle alışmıştır. Ancak bu değerin ani şekilde %20 üzerine çıktığında baş ağrısı hisseder.
Baş ağrısının baş sebeplerinden biri de mineral eksikliği, bu nedenle mineral dengenizi korumak için günde en az bir şişe maden suyu içmelisiniz.
Patates, C vitamini ve potasyum açısından zengindir. Ayrıca baş ağrısına karşı etkilidir.
Ilık duş alın: Gün içinde gerilen kasları gevşetmek için ılık bir duş yapın. Ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalı. Ilık duş kasları gevşeterek baş ağrısından korunmaya yardımcı olacaktır.
Ihlamur, Papatya, Rezene, Zencefil Çayları Tüketin
Zencefil, ıhlamur, papatya ve rezene çayı kasların rahatlamasını sağlayarak migren ataklarına iyi gelen bitkisel çaylar arasında yer alır.
Gerilim tipi baş ağrısında aspirin, parasetamol ve ibuprofen gibi ağrı ilaçları reçete edilebilir. Migrenin etkisini de azaltan bu ilaçlar geçmişte ağrıdan kurtulma sağlar. Reçeteli ilaçlar genellikle migren ve küme baş ağrısına yönelik olarak önerilmektedir. Triptanlar migren için en etkili ilaçtır.
Günde bir fincan kahve, özellikle de Türk kahvesi içerek baş ağrılarından kurtulabilir ya da şiddetli baş ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri