Basen çatlakları neden olur konusunda ana etken hareketsizlik olduğun karşınıza çıkar. Spor yaparak bu sorunlara maruz kalma oranını azaltabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken ani hareketlerden kaçınmaktır. Ani hareketler farklı sağlık sorunlarına neden olabileceği gibi basen çatlakları da ortaya çıkarabilir.
Cilt Çatlakları Sporla Geçer Mi? Spor yaparken cildinizi sıkılaştırdığınız için yeni oluşmuş ve oluşan çatlaklara spor yapmak oldukça iyi gelecektir.
Bu alanda çatlak oluşumunun ana nedeni derinin fazla gerilmeye maruz kalmasıdır. Gözle görülecek oranda incelen ve zayıflayan damarlar koyu mor bir şekilde ortaya çıkar. Zaman içinde renkleri solar. Vücuttaki yeri değişiklik gösterse de bacak çatlakları en sık rastlanan alanlardır.
Çatlak görünümünü büyük oranda azaltan lazer, PRP- SVF tedavisi, mezolift, dermoterapi, mikrodermabrazyon, kimyasal peeling gibi işlemler sayesinde ciltte yenileme sağlanır. Özellikle cilt çatlakları görünümü tamamen geçmez. Lazer yöntemleri ile görünümlerinin giderilmesi sağlanabilir.
Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte ergenlik döneminde oluşmuş veya kilo alımı ve hamilelik sonucunda oluşan çatlaklarda azalma dahi gözlenmez.
İlgili 19 soru bulundu
Vücudunuzda meydana gelen çatlakların doğal yöntemler ile ortadan kaldırmak mümkünüdür. Bu yöntemlerden biri de spor yapmaktır. Düzenli olarak spor yaparak sizi görüntüsü ile rahatsız eden çatlaklardan evinizin konforunda kurtulabilirsiniz.
Karın, kol ya da bacaklarınıza zeytinyağını masaj yaparak sürmek çatlaklarınıza iyi gelebilir. Zeytinyağını kullanmadan önce biraz ısıtarak sürmeniz çatlakların daha hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlayabilir. Vücut çatlaklarına iyi gelen bir diğer doğal yöntem ise yumurta akıdır.
bu sorun nasıl giderilir? Cilt çatlağı tedavisinde, Franksiyonel lazer sisteminden yararlanılmaktadır. Ciltte oluşan çatlaklara, lazer ışınları gönderilerek ışınların verdiği ısı ile çatlakların olduğu alanlarda kontrollü hasar oluşturulmaktadır. Böylelikle hasar alan dokularda kolajen sentezlenmeye başlanmaktadır.
Çatlaklar Masajla Geçer Mi? Çatlak masajı sorularına bir yanıt vermek gerekirse tek başına uygulanan masajların bu görüntüleri yok etmekte hiçbir etkisinin olmadığını sizlere belirtmek isteriz. Çatlak masajı için Hint yağı ile bölgeyi on on beş dakika dairesel hareketler ile ovmanız tavsiye edilmektedir.
Beyaz çatlaklar ise ilk oluşmalarının üzerinde belli bir zaman geçmiş ve kalıcı hale gelmiş çatlak izleridir. Ayrıca beyaz çatlakların tedavisi daha zordur ve lazer ya da estetik ameliyat gerektirmektedir.
Yani kırmızı çatlaklar tedavi edilmezse beyaz rengine döner. Bu aşamada ise tedaviler daha zorlayıcı olabilir. Çatlakların hiç oluşmaması için cildi nemli tutmak önemli bir konudur. Cilt kuru kaldığı takdirde çatlak riski artabilir.
Bunun dışında çatlak oluşumuna sebebiyet veren durumlar kesin olarak belirlenmiş değildir. Aşırı kilo alıp verme, ergenlik dönemi kas yapısının gelişmesi, vücut geliştirme gibi durumlarda vücutta belli yerlerde çatlaklar görülür.
Çatlakların ilk oluşmaya başladıkları dönemde uygulanan fraksiyonel lazer ile çatlak tedavisi yüksek oranlarda olumlu sonuçlar verir. Beyaz renkte olan eski çatlakların tedavi oranı ise lazer yöntemi ile yeni çatlaklara göre daha düşük olmasına rağmen yapılan tedavi sonucunda çatlak görünümü mutlaka azalmaktadır.
Önemli olan uzman bir doktora danışarak tavsiye almaktır. Bu vitaminler şu şekilde sıralanabilir: A vitamini, C vitamini, E vitamini, Omega-3 yağı. A vitamini cilt yenileyici özelliktedir. C vitamini ise kolajen üretimini sağlar ve kolajen de cildi sıkılaştırarak yaraların daha iyi iyileşmesini sağlar.
Pek çok kozmetik ya da kimyasal ürünün cildinize vereceği tahrişten endişe ediyorsanız çatlaklar için zeytinyağı ile doğal ve yumuşacık bir alternatif oluşturabilirsiniz. Çatlaklara iyi gelen yağların başında gelen zeytinyağı cildiniz için mükemmel bir nemlendirici etkisi sağlamaktadır.
Ellerde ya da ayaklarda meydana gelen çatlakların giderilmesinde de etkin bir rol oynayabiliyor. Bu arada vazelin makyaj temizlemek için de kullanılabiliyor. Vazelinin saymakla bitmeyen faydalarına daha yakından bakabiliriz. Vazelinin en yaygın kullanım alanı kozmetik sektörüdür.
Icon lazer ve biodermogenesi sistemleri ile çatlakların tedavi edilmesi sağlanabiliyor. Lazer uygulamaları 3 hafta ara ile 5 seans şeklinde uygulanabilir. Lazer tedavisi sırasında hastalara solaryumda önerilebilir. Özellikle lazerle çatlak tedavisi uygulanırken kolojen ve elastik liflerin uyarılması söz konusudur.
Düzenli olarak gerçekleştireceğiniz yürüyüş, yüzme gibi aktivitelerin ardından kan dolaşımı artan ve sıkılaşan vücudunuzda çatlak görünümü de azalabilir. Ancak bu sportif faaliyetlerin yanı sıra vücudunuz için uygulayacağınız özel bakım da çatlaklarla mücadelede destekleyici olabilir.
Selülit tedavisinde düzenli egzersiz, diyet planlaması ve masajlar önemli olmakla birlikte mezoterapi uygulaması da son derece etkilidir. Çatlak tedavisinde ise nemlendirici kremler, lazer tedavisi, mezoterapi, plazma enerjisi yöntemleri ile başarılı sonuçlar elde edilir.
İlk oluştuklarında kırmızı olan bu lifler zaman içerisinde beyazlaşır. Beyazlaştığında ise daha derin yerleşimli bir deformasyon olarak kalıcı hale gelebilir. Estetik görünümün bozulduğu için gelişen estetik uygulamalar sayesinde kırmızı renkteki cilt çatlakları erken dönemde tedavi edilebilir.
Sudocrem vücuttaki çatlakların tedavisi için uygundur.
Herhangi bir yan etkisi veya alerjik reaksiyon göstermeden gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Hızlı Kilo Değişiminin Cilt Dokusuna Etkisi
Hızlı kilo değişiminde kişinin kas dokusu ve cilt dokusu deforme olabilir. Deride çatlak problemi, hormon problemleri yaşanabilir. Bu nedenle kilo vermek için yapılan diyet ve spor gibi çalışmalar planlı ve dengeli olması gerekir.
Çatlak oluşumunun gözlemlendiği bölgeye çay ağacı ya da badem yağları ile müdahale edilebilir. Çatlak tedavilerinin en önemli püf noktası cildi beslemek ve kan dolaşımını artırmak olduğundan, besleyici yağlar ile çatlak oluşan bölgelere masaj yaparak uygulama tamamlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri