Özellikle doğal olarak tüketilen yeşil çay, tarçın çayı, zencefil, zerdeçal, funda, sinameki, biberiye gibi çaylarda basen bölgesindeki yağlanmayı önler.
1 haftada basen inceltmek için öncelikle diyetinizi değiştirmeniz gerek. Dolayısıyla günlük 500-750 kalori arasında kalori açığı yaratmalısınız. Yağ yakımına yardımcı besinleri tüketmek bu süreçte çok önemli. Örneğin; pul biber, sumak ve nane gibi baharatlar, yeşil çay, limonlu su bu konuda çok etkilidir.
Basen oluşumu neden olur? Rutininizde fazla hazır gıda tüketimi ve hareketsizlik varsa basen genişlemesi olası bir durumdur. Baseni genişleten başlıca sebepler arasında; hazır gıda tüketimi, yağlı yiyecekler ve hareket edilmemesi vardır. Vücutta toplanan yağı hareket etmediğiniz sürece yakmanız zor olur.
İlgili 34 soru bulundu
Örneğin, yürüyüş ve koşu arasında geçiş yapabilirsiniz (her biri beş dakika, toplam 30 – 60 dakika boyunca tekrarlanır) veya koşu ve koşu arasında geçiş yapabilirsiniz. Aralıklı egzersizler yapmak daha fazla kalori ve böylece daha fazla yağ yakar. Total yağ oranı düştüğünde iç bacak bölgesi de şekillenir.
Adaçayı, işlenmiş et ürünleri, bezelye, ananas, rezene, bal, fındık, soya ürünleri, hamur işleri, paketli ürünlerden uzak durunuz.
Basenleri eritmek istiyorsanız, her gün düzenli bir şekilde 20-25 dakika veya haftada 3-4 gün 30-40 dakika kondisyon bisikletine binin. Bu konuda en az 30 dakika hiçbir şekilde ara vermeden bisiklet sürmek, bacak ve basen kaslarını çok şiddetli bir şekilde çalıştırmak demektir.
Basenlerinizi inceltmek istiyorsanız, tüm alt bedeninizi çalıştırmalısınız. Bacak kaslarınızı uzatacak egzersizlere odaklanın. Yoğa hareketleri ve squat bu konuda yardımcınız olacaktır. Denge egzersizleri, kalçaları inceltmek ve simit bölgenizi zayıflatmak için iyi bit yoldur.
1. Squat. Çok yönlü bir egzersiz olan squat; kalça, basen, uyluk ve karın kaslarını güçlendiren oldukça etkili bir egzersizdir. Basen eritme yöntemleri dendiğinde ilk akla gelen egzersiz hareketlerinden biridir ve doğru yapıldığında kısa sürede basenlerin istediğin ölçülere gelebilir.
Özellikle basen bölgesinde biriken yağlar kilo verme sırasında yavaş hareket eden yağ dokusu hücreleri sebebiyle zor erimektedir. Bu nedenle basen sorunu olan her bireyin düzenli ağır egzersiz ve uzun süren tempolu yürüyüş ile beslenmede toplam yağ miktarını kısıtlaması gerekir.
Basen bölgesindeki yağlanmanın yoğun olmasında beslenme ve yaşam tarzı etkili olur. Fast-food, cips, kola gibi yüksek kalorili besinler bölgesel yağlanmaların hızlanmasına yol açar. Ayrıca östrojen miktarını artıran işlenmiş et ürünleri, hamur işleri vb. yiyecekler de basen bölgesindeki yağlanmalara önayak olur.
Yağsız Tavuk Eti: Protein içeriği oldukça yüksek olan beyaz tavuk eti, düşük kalorili bir besindir. Uzun süre tokluk hissi sağlayan tavuklu yemekler, kolay sindirilir ve oldukça lezzetlidir. Bazal metabolizma hızını artırarak yağ yakımını artırır ve basen bölgesindeki yağların eritilmesine yardımcı olur.
Bacak kaslarını çalıştıran en etkili sporlar arasında koşu, tempolu yürüyüş, yüzme ve aerobik yer alıyor. Özellikle haftada en az dört gün yapılan tempolu koşu ve yürüyüş hem kalori yakmanızı sağlar hem de bacak kaslarınızı sıkılaştırır. Yüzme ise bacak kaslarınızı uzatarak sıkılaşmalarına yardımcı olur.
Özellikle basen bölgesinde biriken yağlar kilo verme sırasında yavaş hareket eden yağ dokusu hücreleri sebebiyle zor erimektedir. Bu nedenle basen sorunu olan her bireyin düzenli ağır egzersiz ve bu uzun süren tempolu yürüyüş ile beslenmede toplam yağ miktarını kısıtlaması gerekmektedir.
Düzenli spor yapamıyorsanız ya da gün içerisinde yeterli derecede hareket etmiyorsanız, ip atlayarak ya da dans ederek basen bölgesindeki yerleşmiş yağları tetikleyebilir ve eritebilirsiniz. Yürüyüş yapmak, en hızlı basen eritme yöntemidir.
Genetik yatkınlık: Özellikle basen, kalça ve göbek gibi bölgelerde öne çıkan bölgesel yağlanmanın en büyük sebebi genetik yatkınlıktır. Hormonlardaki düzensizlikler: Karın ve bel çevresinde hormonal sebeplere bağlı bölgesel yağlanma görülmesi sık sebeplerinden biri hormonlardaki düzensizliklerdir.
Sağlıklı kiloda olmak, o fazla yağlardan kurtulmak hepimizin arzusu. Ancak kilo vermek için yediklerimizi azalttığımızda, sadece göbek kalça yağları değil bazen kollarımızdaki, bacaklarımızdaki kaslar da erir.
Bacak kaslarını çalıştıran yoga, pilates, squat ve esneme hareketleri baldırlarda yağ yakımı sağlayarak incelmeye etki edebilir. Bunun dışında koşu, yürüyüş, yüzme veya bisiklet sürme gibi daha doğal aktiviteler de bacaklarda yağ yakımında oldukça etkilidir.
Basen, insanlarda fazla gıda tüketimiyle oluşan bir genişleme durumu olarak bilinmektedir. Basen olmasının nedenleri arasında hareketin az olması ya da yağlı yiyecekler tüketilmesi de yer almaktadır. Vücudun kalça ve bacak bölümlerinde toplanan yağların ismi basen olarak tanımlanmaktadır.
Bacak yağlarını eritmek için haftada iki ve ya üç kere koşmak gerekir. Belli aralıklar ile günde 30 dakika yürümek bacak yağlarının da hızla erimesini sağlar. Özellikle yokuş yukarı koşmak çok faydalı olacaktır. Yokuş yukarı koşmak bacakların arkasını güçlendirerek şekillenmesini sağlar.
Östrojen hormonu, kadınların kalça ve basen bölgesinin ergenlik döneminden itibaren yuvarlaklaşarak genişlemesine neden olur. Bu bölgede yağlanmanın olması son derece normaldir. Ancak genel vücut görünümünü bozan basen problemleri bölgesel bir sorun olarak algılanabilir. Bu soruna selülit oluşumu da eşlik edebilir.
Yoğurdun göbek inceltici etkisi vardır. Yoğurt kürü ile ödem ve şişkinlik problemlerinden kurtulabilirsiniz (1). Yoğurt kürü diyetinin zayıflama, göbek ve basen eritme etkisi mevcuttur. Ayrıca, şişkinlik problemlerinin azaltılmasını sağlar.
Basen; kalça bitiminden sonra başlayan, kalçanın genellikle iki parmak altında bulunan ve üst bacak üzerinden geçen kısımdır. Genellikle kalça ve basen karıştırılabilmektedir. Kalça; popo kısmı, basen ise kalçanın bitiminden başlayan kısımdır. Kadınlarda daha fazla göze çarparken erkeklerde genellikle görülmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri