Ziraat Bankası yolu ile internet veya mobil şube üzerinden yapılan EFT işlemlerinde Bin TL'ye kadar yapılan EFT işlemlerinde 1.14 TL, 50 Bin TL'ye kadar yapılan EFT işlemlerinde ise 2.29 TL ücret alınmaktadır.
Bir havale işlemi için ne kadar ücret talep edileceği bankalar arasında farklılık gösterir. Ayrıca işlemin hangi kanal aracılığıyla (ATM, mobil bankacılık vs.) gerçekleştirildiği de ücreti değiştirebilir.
Enpara.com olarak müşterilerimizden hiçbir koşulda EFT ve havale ücreti talep etmiyoruz. Sözleşmemizde de açıkça belirttiğimiz gibi EFT ve havale işlemlerinizi hızlı, kolay, güvenli ve tamamen ücretsiz olarak Enpara.com üzerinden gerçekleştirilebilirsiniz.
İnternet veya cep şubemizden günün her saatinde havale işlemlerinizi ve resmi tatil günleri hariç her gün 09.00 - 17.15 arasında ise EFT işlemlerinizi ücret ödemeden, şubeye gitmeden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
EFT - Havale farkı nedir? EFT ve havaleyi birbirinden ayıran temel özellikler işlemin yapılacağı zaman dilimi ve işlem ücretidir. Havale, aynı bankadaki farklı hesaplar arasında yapılan transfer işlemidir ve işlem ücreti genellikle daha düşüktür. EFT ise iki farklı banka arasında para transferi için kullanılır.
Kısaca EFT, Havale, FAST, mobil uygulama ve internet bankacılığındaki tüm işlemlerinizi ücretsiz ve masrafsız şekilde gerçekleştirebildiğiniz banka hesabı masrafsız banka hesabıdır.
EFT ücreti, işlem tutarının 1.000 TL ve altında olması halinde mobil bankacılık uygulamaları ve internet bankacılığı aracılığıyla yapılan işlemler ile düzenli ödemelerde 2,54 TL'yi, ATM'den yapılan işlemlerde 8,93 TL'yi, diğer kanallar ile yapılan işlemlerde ise 12,79 TL'yi geçemez.
EFT ücreti, eğer göndericinin bakiyesinde EFT ücretini karşılayacak kadar para var ise göndericinin bakiyesinden kesilir. Eğer göndericinin bakiyesinde EFT ücretini karşılayacak kadar bir para yoksa EFT ücreti gönderilen paradan EFT ücreti kesilir.
(Saat 17:30' dan sonra on katı uygulanacaktır.) Yapılan her bir EFT işleminden 0,000025 + BSMV (milyonda 25) olmak üzere en az 0,21-TL + BSMV ve en çok 25,20-TL + BSMV olarak TCMB masrafı alınmaktadır.
(5) İnternet Şubesi ve CEPTETEB EFT işlem ücretleri işlem başına ve sabit olarak alınmakta olup, BSMV dahildir. (6) İnternet Şubesi'nden ve CEPTETEB'den; 16:00 ve sonrasında gerçekleştirilen EFT işlemleri için (mevcut 3 TL EFT ücretine ek olarak 2 TL geç EFT ücreti) alınan ücrettir.
Eğer şube kanalı kullanılırsa Bin TL altına 4.75 TL, 50 Bin TL'ye kadar 10 TL ve 50.000 TL üzeri tutarlar için 100 TL alınır. Müşteri hzmetleri kullanıldığında ise Bin TL altına 5 TL, 50 Bin TL'ye kadar 10 TL ve 50 Bin TL üzerine 100 TL işlem ücreti alınır.
Banka hesabına havale ile yapılan kira ödemelerinde, havale ücreti kiracıya aittir ve havale ücreti kiraya verenden tahsil edilerek ödeme yapılırsa kiracı eksik ödeme yapmış olur.
(Saat 17:30' dan sonra on katı uygulanacaktır.) Yapılan her bir EFT işleminden 0,000025 + BSMV (milyonda 25) olmak üzere en az 0,21-TL + BSMV ve en çok 22,94-TL + BSMV olarak TCMB masrafı alınmaktadır.
FAST Sisteminde işlem başına uygulanacak bir üst limit bulunmaktadır. Sistem 8 Ocak 2021'de ödemelerin üst limiti 50 TL olarak işletime alınmış olup kademeli olarak artırılarak 14 Şubat 2023 tarihi itibariyle işlem başına ödemelerin üst limiti 20000 TL'ye yükseltilmiştir.
EFT mi havale mi ucuz diye bakacak olursak; havale işleminde para transferine farklı bir banka dahil olmadığı için, havalenin genellikle EFT'ye göre daha hızlı ve daha ucuz olduğunu söylenebilir.
Havale işlemi, aynı banka bünyesindeki hesaplar arası bir transfer olduğundan sadece isim, soyisim ve IBAN bilgileri ile yapılabiliyor. EFT yaparken ise bu bilgilerin yanı sıra alıcı kurum, banka şubesi ve hesap numarası da gerekebiliyor.
Alıcının hesap numarası ya da IBAN numarası ile birlikte isim ve soyismi belirtilerek havale işlemi yapılabiliyor. Benzer şekilde EFT işlemleri de alıcı kişinin ya da kurumun adı, banka şubesi ve hesap numarası yazılarak, ya da alıcının adı soyadı ve IBAN numarası belirtilerek yapılabiliyor.
EFT işlemlerinde bir süre taahhüdü yoktur ancak genel olarak mesai saatleri içinde yapılan EFT işlemleri, beş-on dakika içinde hesaba geçer. Bu süre bankanın işlem yoğunluğuna göre değişebilir.
EFT, sadece yurt içinde yapılan TL birimli işlemdir. Banka şubeleri, internet, mobil, telefon ve ATM üzerinden gerçekleştirilebilir.
Eğer EFT işlemi sırasında alıcı taraf hakkında doğru olmayan bilgiler girdiyseniz, EFT işlemi banka tarafından iptal edilmekte olup paranız hesabınıza geri yatırılır. Bu yüzden EFT işlemi yaparken karşı tarafın isim ve soyad gibi bilgilerini eksiksiz ve doğru bir şekilde girdiğinize emin olmanız gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri