Cevap: Bir başkası sizin için telefon getiremez. Herkes kendi kimlik numarası ve cep telefonu numarasına kayıtlı olan telefonu kullanabilir. Eğer bir başkası üzerine alınan telefon kayıt edilirse ancak size ait olan hattın o kişi üzerine devir edilmesi ve telefonun yine o kişi üzerinden kayıt olması gerekiyor.
Yurtdışından getirteceğiniz telefonu başkasının pasaportuna kayıt ettiremezsiniz. Ayrıca kaydı yapılan cihaz, yalnızca kayıt yaptıran pasaport sahibinin T.C. kimlik numarasına kayıtlı telefon numarasıyla kullanılabilir.
Yurt dışından gelen yolcunun pasaportuna işlenen cep telefonu, aynı kişi adına kayıtlı sim kartı ile çalışabiliyor. Yani IMEI numarasının kaydettirildiği telefonun sahibi ile pasaport sahibi ve sim kartın sahibinin aynı kişi olması gerekiyor.
Kilopat. Kimin pasaportuna kayıt edildiyse ve numara tanımlamdıysa onun dışında bir cihaz kullanamaz.
Bu işlem sonucunda, telefonunuz Türkiye'de kullanılabilir hale gelir. Ancak, bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır: Bir pasaporta sadece bir telefon kaydedilebilir. Evet, yanlış duymadınız. Bir pasaporta 2 telefon kaydedilir mi sorusunun cevabı hayır.
İlgili 31 soru bulundu
1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.
2 Farklı cihaz aynı anda pasaporta kayıt edilemez. 3 yılda 1 defa telefon kaydı alabilirsin üzerine.
2. Pasaport ve telefon sahibi aynı kişi olmak zorunda. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yurt dışı çıkış-giriş yapan kişi ile telefonu kullanan hat sahibinin aynı kişi olması gerekiyor. Eskiden yurt dışına giden herhangi birinin pasaportu kullanılarak kayıt yapılabiliyordu.
Yurtdışından getirilen telefonlar, Türkiye'ye girdiği anda gümrükte kayıt altına alınır. Bu işlem, telefonun pasaportu ibraz edilerek gerçekleştirilir. Pasaport ibraz edildiğinde, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınır ve telefon kullanıma açılır.
Okumadan asla telefon almayın! Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
Her ne kadar bu cihazlar ülkemizin IMEI veritabanına kayıtlı olmasa da, 120 gün boyunca bu telefonlar kullanıma açık. Zira BTK'nın resmi internet sitesinde, “Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir.
Başka ülkede kullanabilirsiniz. Kapanan telefonu ne zaman kaydederseniz o zaman tekrar Türkiye'de kullanıma açılıyor. BTK'nın tanımlamış olduğu 120 gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerli olduğundan dolayı yeni yılla birlikte yeniden 120 gün kullanım hakkı tanınıyor.
Pasaporta Telefon Kaydetme Kaç Yılda Bir Olur ? Daha önce pasaportunuza telefon kaydı yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takip eden 2 yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz.
Bir sorun olmaz, kayıt ettirebilirsiniz. Söylediğim gibi hizmet pasaportu ile çıkış yapacaksanız normal pasaporta göre biraz daha uğraştırıcı. Staj süresi 14 günse tam 14 günlük pasaport veriyorlar. 14 gün sonra da iade etmeniz gerekiyor.
Yasal olarak kayıt yapılmış. Hiçbir şey olmaz.
2.El alım satım sitelerinde görmüş olduğunuz satılıkta olan yurt dışı cihazlar için yazılmış bir yazı değildir. Sadece kullanıcıların yurt dışına çıkarak kendi yanlarında getirdiği cihazlar için yazdığımız bir yazıdır. 2. El alım satım sitelerinde satılan, yurt dışı telefonları almanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Cevap: Bir başkası sizin için telefon getiremez. Herkes kendi kimlik numarası ve cep telefonu numarasına kayıtlı olan telefonu kullanabilir. Eğer bir başkası üzerine alınan telefon kayıt edilirse ancak size ait olan hattın o kişi üzerine devir edilmesi ve telefonun yine o kişi üzerinden kayıt olması gerekiyor.
T.C. kimlik numarası veya yabancı kimlik numarası bulunan ve e-Devlet sisteminden kayıt işlemine izin verilen kişiler, e-Devlet kapısı ( www.turkiye.gov.tr) üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirebilirler.
Yurt dışından getirdiğim cihazın IMEI kayıt işlemini nasıl yapabilirim? Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için 120 gün içinde gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapmalıdır.
Daha önce kayıt yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takip eden 2 yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz. Bundan sonraki yılın girmesiyle (1 Ocak itibariyle) kayıt hakkınız doğar. Yeni cihaz kaydı yapabilmeniz için en son tarihli cihaz kaydınıza ait yurda giriş tarihi üzerinden en az üç takvim yılının geçmesi gerekir.
Yurt dışından getirilen telefonun kayıt altına alınması için 120 gün içinde gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapmalıdır. -2023 yılı yurt dışı telefon kayıt ücretini ödemek. -Yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait pasaport yada kimlik bilgileri.
Geçici süre ile pasaporta işleme yapılmadan telefonu kullanmak isteyen kullanıcılar yetkili bir telefon bayine başvurmalıdır. Telefon bayilerinde IMEI numarası aracılığı ile 2 ay sürelik geçici kayıt yapılması mümkündür.
Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz.
Kapatılma yapılmasının sebebi, IMEI'nin çalındığının anlaşılmasıdır. IMEI'nin çalınması sebebi ile de telefonun operatör firması tarafından telefonun özelliklerinin kısıtlanması da mümkündür. Bir IMEI İki Telefonda Kullanılabilir Mi? IMEI'nin farklı cihazlarda kullanılması mümkün değildir.
Telefonunuz yalnızca çift SIM ise iki IMEI numarasına sahip olabilir. Daha sonra iki modeme (pratik olanı ancak iki ağa kayıtlı) ve dolayısıyla ağa iki kaydı vardır. Her kayıt için benzersiz bir IMEI gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri