Makinenizi baskılı tişörtünüzün etiketinde yazan yıkama talimatına uygun sıcaklığa getirin. Etiket üzerinde yıkama talimatı bulunmuyorsa 30 derecede ya da soğuk yıkama programında tişörtünüzü yıkayabilirsiniz. Deterjan tercihinizde beyazlar için ve renkliler için kullanılan ayrı deterjanları tercih edin.
Baskılı tişörtleri yıkanmadan önce etikette bulunan yıkama talimatlarında verilen ısıya göre yıkanmalıdır. Bakım etiketinde kumaşı için en uygun olan sıcaklık yazmaktadır. Bunun dışında pamuklu bir tişörte sahipseniz 40 derecede İpek ve narin tişörte sahipseniz 30 derecede veya soğuk suda yıkamanız önerilir.
Baskılı tişört ayrıca ters çevrilerek yıkanmalıdır. Bu, baskının yıkanma sırasında diğer giysilerle temasını önler ve baskının hasar görmesini önler. Ayrıca, baskılı tişörtler kesinlikle çamaşır suyu veya ağır deterjanlar gibi sert temizlik ürünleriyle yıkanmamalıdır.
Baskılı Tişört Nasıl Yıkanır? Aksi etiketinde belirtilmediği müddetçe, baskılı tişörtler için uygun yıkama sıcaklığı 30 derecedir. Ne soğuk ne sıcak olarak tanımlanabilecek 30 derecede, kirler arınırken baskı kendini koruyabilmektedir.
Baskılı tişört nasıl ütülenir şeklinde merak eden kullanıcılar için en güvenilir yöntem ise ürünün ters çevrilerek ütülenmesi yanıtı olacaktır. Ütü masasına gergin bir şekilde konulan tişört, ütülenmesi gereken tarafı kat izi olmayacak şekilde gergin ve açık olarak konularak ütüleme yapılır.
İlgili 39 soru bulundu
Makinenizi baskılı tişörtünüzün etiketinde yazan yıkama talimatına uygun sıcaklığa getirin. Etiket üzerinde yıkama talimatı bulunmuyorsa 30 derecede ya da soğuk yıkama programında tişörtünüzü yıkayabilirsiniz. Deterjan tercihinizde beyazlar için ve renkliler için kullanılan ayrı deterjanları tercih edin.
Bir köşeden başlayıp transfer baskının tamamını ütüle. Ütüyü hızlıca hareket ettirerek transfer baskıyı çıkar. Köşesi çıktıktan sonra ütüyü transfer baskıya doğru hızlıca hareket ettir. Sen ütüledikçe baskı dökülmeye ve muhtemelen erimeye devam etmeli.
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
30 derecede yıkanan tişörtlerin baskıları kolayca çıkmaz ve baskı kalitesi bozulmaz. Ancak oldukça hassas bir baskıya sahip tişörtleri elde yıkamak tavsiye edilir.
Yıkama Talimatlarına Göre Programınızı Seçin
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir.
Hem temizliğini tam anlamıyla sağlayabilmek hem de dokusunun zarar görmesini önlemek için elde soğuk su sabunla yıkamak ve kuru temizleme en iyi yöntem olacaktır. Kuru temizleme uygulaması sırasında yapılan işlemler, lekelerin de ortadan kalkmasını sağlar.
Bu konuda çamaşırların renginden ziyade kumaşının türüne göre davranılmalıdır, yıkanan beyazlar ipek, yün ve diğer hassas kumaşlardan ise devir ayarı düşürülmeli en fazla 600 devirde sıkılmalıdır. Pamuklu ve sentetik beyazlar için ise 800 ve 1000 devirde sıkma işlemi yapılmalıdır.
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
- Tüm yıkamalarda 30°'den kısa yıkamada yıkayın.
Bir miktar deterjanı su dolu kovaya ekleyin. Formayı hafif hareketlerle nazikçe ovalayın. Fazla sıkmamaya özen gösterin. Hassas programda çamaşır makinesinde aynı şekilde yıkanabilir.
Resmin çözünürlüğü dpi (inç başına nokta) olarak belirtilir ve bir ürünün baskı kalitesini kesin olarak belirler. Genel olarak, dpi sayısı ne kadar yüksek olursa baskı kalitesinin o kadar iyi olduğu söylenebilir.
Pamuklu kumaş;
Doğal, bitkisel kökenli bir elyaf olan pamuklu kumaşlar, yaz aylarının en büyük sorunu olan terin, buharlaşıp havaya uçmasını sağlar. Serin tutan ve sıcak suda yıkanabilen bu kumaş türü, özellikle t-shirt, atlet ve iç çamaşırı gibi ürünlerde tercih edilir.
Plastisol gibi solvent bazlı boyalar kumaşı değil, kumaşın üzerinde ek bir tabaka olarak desen oluştururken, su bazlı boyalar direkt kumaşı boyadığı için çatlama veya sökülmeler yaşanmaz, yıkama sonucu sadece kumaşınızın pamuklanması oranında rengi açılır.
Artık koyu renkli ve hatta siyah tişörtler üzerine baskı yapmak çok kolay. İster kişiye özel, ister promosyon baskı işlerinizi Subli-T pamuklu koyu zemin tişört transfer baskı kağıdıyla saniyeler içerisinde bitirebileceksiniz.
Bu yöntemlerden biri kumaşa elle müdahale etmektir. Ele alınan tişört avuç içinde yuvarlak olacak şekilde buruşturulur. Sonrasında eski haline getirilir. Eğer kumaş kaliteli ise buruşma yapmaz ve dayanıklı bir yapıda yine eski halini alır.
Belki giysiyi seviyorsun ama baskıyı sevmiyorsundur. Belki de baskı eskiyor ve artık iyi gözükmüyor, o yüzden çıkarmak ya da başka bir şeyle değiştirmek istiyorsun. Her iki durumda da bir ütü ve evde kullanılan bir solventle vinil ya da kauçuk gibi yaygın kullanılan baskıları çıkarabilirsin.
Pamuklu kumaşlar için renkli kıyafetler adına ideal yıkama 40 derecedir. Ancak ipekli ve bu gibi narin kumaşlar adına 30 derece yeterlidir. Sentetik kumaşlar konusunda ise eğer ön yıkama da bulunuyorsa, 50 veya 60 derece ayarlanmalıdır.
Emprime baskıya ahtapot baskıda denmesinin sebebi kalıpların ahtapot denen baskı makinesinde otomatik olarak tişörtlere basılmasıdır. Birçok farklı boya tipi kullanılabilir. Hazır giyim sektöründeki baskılar emprime baskıdır.Yıkama dayanıklılığı oldukça yüksektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri