Satın aldığınız trençkot, çamaşır makinesinde yıkanmaya uygun ise aşağıdaki yolları izleyebilirsiniz: -Çamaşır makinesi 30 dereceye ayarlanmalı. -Ön yıkama yapmaktan kaçınılmalı. -Suda bırakma özelliğinden uzak durulmalı.
Bu nedenle elde yıkamayı ya da hassas programda yıkamayı tercih edebilirsiniz. “Trençkot nasıl yıkanır?” sorusunun cevabı ise en basit şekilde, standart kumaşa sahip trençkotlar genellikle 30 derecede yıpranmadan yıkanabilir olarak verilebilir.
Trençkotların gelişini müjdeleyen bu havaları iyi değerlendirelim çünkü trençkot yılın çok kısa bir süresi giyilebilir; hava 20-23 derecelerde seyrederken fırsatı kaçırmayın aksi takdirde 18 derecede veya 28 derecede trençkot giyerseniz deli olduğunuz düşünülür.
Polyester kumaş, su sıcaklığı her zaman ılık olmalıdır. Yıkarken özellikle toz deterjan kullanabilirsin. Hassas bir kumaş olduğu için, çok fazla bastıra bastıra çitileme.
Trençkotlar Elde Nasıl Yıkanır? Trençkotların zarar görmesini engellemek için en doğru yıkama şekli elde yıkamaktır. Bu yıkama stilinde ılık su kullanmak ve beyaz sabun kullanmak trençkotun pırıl pırıl olması için yeterlidir.
İlgili 20 soru bulundu
Satın aldığınız trençkot, çamaşır makinesinde yıkanmaya uygun ise aşağıdaki yolları izleyebilirsiniz: -Çamaşır makinesi 30 dereceye ayarlanmalı. -Ön yıkama yapmaktan kaçınılmalı. -Suda bırakma özelliğinden uzak durulmalı.
Trençkot ne demek, ne zaman giyilir gibi sorular merak uyandırıyor. Trençkot, su geçirmeyen kalın pamuklu, deri ya da poplin bir kumaştan üretilen bir ceket çeşidi oluyor. Çeşitli uzunlukta üretilen ve modellerde üretilen trençkot moda trendlerine göre farklı renklerde moda severlerle bir araya gelebiliyor.
30 derecede sıcak yıkama polyester kumaş için ideal bir seçim olacaktır.
6. Polyester
Nasıl yıkanır? : Sentetikler programında yıkayabilirsiniz.
Uzun vadede süet trençkotunuzun temizlik sırasında yıpranmasını engellemek için kuru temizlemeye vermenizi mutlaka öneririz, küçük aksaklıklar ya da zaman sorunu söz konusu değilse tabi. Süet trençkot oldukça şık, zarif ve konforlu bir kullanım sunmasından dolayı tercih edilebilirliği oldukça yüksek bir modeldir.
Genellikle su geçirmez özelliğinden dolayı yağmurlu havalarda giyilebileceği düşünülse de her mevsimde giyilebilir.
Eğer ki uzun boyluysanız diz hizasında ya da uzun trençkotları gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Kısa boylu ve hafif kiloluysanız seçtiğiniz trençkotu giyerken kemerini bağlamamaya özen göstermeniz gerekir. Trençkot, doğası gereği aslında resmi bir havası olan bir parçadır.
Trençkotlar mevsimine uygun olarak doğru kumaş seçimi ile birlikte ister soğuk havalarda ister ilkbahar sıcaklarında giyilebilir. Kış aylarında soğuktan sizi koruyacak bir kumaş seçerken ilk önce astarlı trençkot olmasına dikkat etmelisiniz.
Pamuklu kumaşlar için ideal yıkama sıcaklığı genellikle 40 derece oluyor; ipekli ve narin giysilerde ise maksimum 30 dereceye kadar çıkmak gerekiyor. Sentetik kumaşlar kaç derecede yıkanır derseniz de eğer ön yıkama işlemi de olacaksa 50-60 derecede yıkama yapabilirsiniz.
Giysileri aşırı sıcak suda yıkamak, onların zarar görmesine neden olacaktır. Bu nedenle sıcaklık ayarını kıyafet tipine göre ayırmak gerekebilir. Pamuklu kıyafetlerde renkli kıyafetlerde ideal yıkama 40 derece olacaktır. İpekli ve narin kumaşlarda ise ideal yıkama 30 derece olmalıdır.
Yünlü giysiler, koyun, keçi gibi hayvanların tüylerinden elde edilen kumaşlardan üretilir. Yüksek sıcaklıkları, yünlü giysilerin çekmesine sebep olabilir. Makinada yıkanabilir etiketi bulunan yünlü giysilerinizi “Elde Yıkama Yünlü 30 derece” programı ile yıkayabilirsiniz.
Hassas çamaşırlara zarar vermeden yıkar. Genelde de en hassas çamaşırların en yaygınları sentetik ürünler olduğu için adı sentetik yıkamadır. Sentetik ürünler dışında başka çamaşırlarınızı da bu programla yıkayabilirsiniz. Leke çıkartma gücü diğer programlar kadar yüksek olmayabilir.
Pamuklu kumaşlar için renkli kıyafetler adına ideal yıkama 40 derecedir. Ancak ipekli ve bu gibi narin kumaşlar adına 30 derece yeterlidir. Sentetik kumaşlar konusunda ise eğer ön yıkama da bulunuyorsa, 50 veya 60 derece ayarlanmalıdır.
Bu sayede de kıyafetlerinizi yıkayabilir ve çekme durumu ile karşı karşıya kalmazsınız. Pamuk, keten, ipek ve yünden yapılmış olan kıyafetlerin çekmesi oldukça normal. Ancak sentetik kumaşlarda ya da polyester gibi doğal olmayan kumaşlarda çekme durumu gözlemlenmez.
Beyaz çamaşırlar ile renk geçirmemesi için ayrı yıkanmaması gereken siyahlar; çamaşır makinesinin ''sentetik'' programında, 40 derecede yıkanmalıdır. Ayrıca aşırı derecede kirli olmayan siyah çamaşırlar için sentetik program yerine hızlı program da tercih edilebilmektedir.
daha yakından bakalım. Perdeler eğer çamaşır makinesinde yıkacaksa hassas programlar tercih edilmesi gerekir. Ancak elde yıkama ya da hassas program bulunmayan makinelerde tercih edilmesi gereken program sentetik olmalıdır. Bunun yanında makinede 30 derece sıcaklık ve 400 devir seçilmesi tavsiye edilir.
Renkliler eğer pamuklu ise en az 30 en çok 40 derecede yıkanmalıdır. Yün ve ipek kumaşlı renkliler en fazla 30 derecede yıkanmalıdır. Çok kirli renkliler için ortalama olarak 60-90 dakika arası yıkama süresi yeterlidir. Az kirli renkliler için ise 30-60 dakika arası yıkama süresi yeterlidir.
Trençkotların yıpranmaması adına 30 derecede yıkamanız uygun olacaktır. Trençkotlarınızı yıkarken kesinlikle ön yıkama yapmamanız gerekmektedir. Aynı zamanda hassas programlara atmanız trençkot kumaşının zarar görmemesi adına oldukça önemlidir. Trençkotların; tül, perde yıkama ayarında yıkanması da son derece uygundur.
yazın terletmeyen kışın üşütmeyen doğal kumaştır Saf pamuk olduğundan dolayı kırışma yapabilir.Nefes alabilen bir yapıda olması nedeniyle, terletme özelliğini minimum seviyede tutan bir kumaştır.
Trençkot tasarımlarının yağmurluk ve pardösü modellerinden ayrıldığı en önemli nokta; içi astarlı, su geçirmez özellikte olmasıdır. Bu sayede yağmurlu havalarda da şıklığınızın ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri