Yıkama sonrası kırışan bu minik boşluklar tişörtü ters çevirdiğinizde düzelmez. Bunun için ihtiyacını olan şey bir tülbent veya ütü bezidir. Ütünüzü yine düşük sıcaklıkta, fakat bu kez tişörtünüzün baskılı yüzü üstte olacak biçimde üzerine ütüleme bezi veya tülbent koyarak ütüleyebilirsiniz.
Baskının üstüne ıslak bir bez koy.
Bir el havlusunu ya da temiz bir bezi akan soğuk suyla ıslat. Damlamaması için fazla suyu sık ve bezi çıkarmak istediğin baskının üzerine koy. Islak bez, baskının eriyip ütüye çıkmaması için ütüyle baskı arasında koruyucu bir bariyer oluşturacaktır.
Yıkama programına 1/2 su bardağı (150 g) tuz ekle.
Giysilerini ve deterjanı çamaşır makinesine koyduktan sonra, tambura yaklaşık 1/2 su bardağı (150 g) tuz dök. Renkleri eski hâline getirmenin yanında, yeni giysilerin solmasını önlemeye de yardımcı olabilir. Eğer istersen her yıkamana tuz ekleyebilirsin.
Tişörtleri boyun kısmından asmak, tişörtünüzü esnetebilir. Askıya asarak kurutmayı tercih edecekseniz, kenarlarından kancalı askılar doğru bir seçim olarak tişörtünüzün esnemesine ve baskının zarar görmesine engel olacaktır.
Baskılı tişörtlerin zarar görmeden ütülenmesi için temiz bir taban çok önemlidir. Ütü yaparken ütüleyeceğiniz baskılı tişörtün tamamen temiz olmasına dikkat edin, kirli bir tişörtün ütülenmesi tişörtün kir tutmasına neden olur. Tişörtünüz pamuklu ise hafif nemliyken ütüleyebilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Kırışık olan kıyafetinizi askıya asın ve 15cm uzaktan saç kurutma makinesi ile kırışıklıkları kurutarak yok edin. Kırışıklıkların olduğu bölgenin üzeri ıslatın. Suyun ne çok soğuk ne de çok sıcak olduğuna dikkat edin. Su ile ıslatılan bölgeye ısıtılmış bir tabak ya da benzeri bir eşya koyun ve kırışıklıklara veda edin.
Saç kurutma makinesi ile uğraşmak istemiyorsan kıyafetini birazcık ıslatıp kurutma makinesine de atabilirsin. Islatmak yerine hafif nemli bir çorabı da kullanabilirsin aynı işi görecektir. 15 dakikalık düşük ısıda kurutma işlemi sonrası en önemlisi kıyafetini hemen çıkartıp asman.
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
İlk yıkamadan sonra en iyi yıkama devrini seçin
her zaman elde ve soğuk suda yıkanmalıdır. Sentetik malzemeler (naylon, likra, dralon, coolmax elyafı, gore-tex kumaşı vb.), streç malzeme içermedikleri sürece çamaşır makinesinde yıkanabilir ve kurutma makinesinde kurutulabilirler.
Karbonatı bir litre suya ekleyin ve çözülmesini bekleyin. Bundan sonra eski boyutuna gelmesini istediğiniz giysiyi bu karışıma batırın. Giysiyi yavaşça esnetin ve bir saat suda bekletin. Bundan sonra, bir litre suya beyaz sirke ekleyip durulayın.
Beyaz giysiyi çamaşır suyunda ya da sirkede beklet.
1 su bardağı (240 ml) beyaz sirke ekle. Giysinin etiketinde çamaşır suyunun güvenli olduğu belirtilmişse sirkenin yerine ¼ su bardağı (60 ml) klorsuz çamaşır suyu kullanabilirsin. 4 litre soğuk su ekle. Giysileri 30 dakika bu suda beklet.
Solmuş siyah kıyafetlerinizi çamaşır makinenize koyun. Daha sonra çekilmiş 2 bardak filtre kahveyi çamaşır makinenizin yumuşatıcı kısmına ekleyin. Durulama fonksiyonunu seçip 1 saat boyunca yıkayın ve çamaşırlarınızı asın. Kuruduğunda eskisi gibi olduğunu göreceksiniz.
Transfer baskıyı ısıtmak için buhar kullan.
Alternatif olarak, transferi buharla da ısıtabilirsin. Önce transfer baskının üstüne ıslak bir havlu yerleştir, sonra da çok sıcak bir ütüyle ütüle. Buhar, transferin arkasındaki yapıştırıcının sökülecek kadar yumuşamasına ve gevşemesine yol açabilir.
Baskılı tişörtleri yıkanmadan önce etikette bulunan yıkama talimatlarında verilen ısıya göre yıkanmalıdır. Bakım etiketinde kumaşı için en uygun olan sıcaklık yazmaktadır. Bunun dışında pamuklu bir tişörte sahipseniz 40 derecede İpek ve narin tişörte sahipseniz 30 derecede veya soğuk suda yıkamanız önerilir.
Benzer renklerle yıkayınız. Nemliyken şekil veriniz. 30 derecede yıkayınız. Düşük ısıda ütü yapılabilir.
Plastisol gibi solvent bazlı boyalar kumaşı değil, kumaşın üzerinde ek bir tabaka olarak desen oluştururken, su bazlı boyalar direkt kumaşı boyadığı için çatlama veya sökülmeler yaşanmaz, yıkama sonucu sadece kumaşınızın pamuklanması oranında rengi açılır.
Makinenizi baskılı tişörtünüzün etiketinde yazan yıkama talimatına uygun sıcaklığa getirin. Etiket üzerinde yıkama talimatı bulunmuyorsa 30 derecede ya da soğuk yıkama programında tişörtünüzü yıkayabilirsiniz. Deterjan tercihinizde beyazlar için ve renkliler için kullanılan ayrı deterjanları tercih edin.
Tişört boyama korkulacak bir uğraş değildir, kalemle, boyayla veya baskılarla harika tişörtler hazırlanabilir. Kumaş boyaları ile tişörtünüzü boyayacaksanız dikkat etmeniz gereken nokta kumaş boyalarının su bazlı olduğudur.
Bir tişörte en fazla ne kadar verirsiniz? Bu Hermès Croc tişörtü gardırobunuza katmak için 165 bin lirayı gözden çıkarmanız gerek.
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
Saç düzleştiricisini azami ısı ayarına getirin, arzu ettiğiniz bölgeye tutarak bir kaç saniye bekleyin. Düzleştiricinin üzerinde hiçbir şekilde saç ya da kıyafetinize zarar verebilecek yapışkan bir saç ürünü bulunmamasına dikkat edin. Narin kumaşlar üzerinde kullanmayın. Genç kimyagerler için mükemmel bir yöntem.
Fön Makinesi Kullanın
Ütü kullanmadan kırışıklıklardan kurtulmanın en pratik yollarından biri fön makinesinden yararlanmaktır. Kırışık kıyafetinizi iyice gerdirdikten sonra fön makinesini en sıcak seviyede açın. Üflenen havayı direkt olarak kırışıklıklar üzerine tutun.
Tişört yakası ütülenirken, yaka tarafından başlanmalıdır. Yakanın ardında tişörtün kolları ve gövdesi sırayla ütülenmelidir. Yaka kenarlarında düğmeler bazen olabiliyor, yakanın daha sabit ve düzgün bir görünüme sahip olması için düğmeler iliklenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri