- Başlık, 12 punto, beyaz ve büyük harf olmalıdır. Başlık ortadan hizalı olmalıdır. Metinde ana ve ara başlıklar kullanılabilir. Ana başlıklar 10 punto, büyük harf ve koyu olarak sola dayalı; ara başlıklar 10 punto, koyu ve küçük harf yazılmalı sola dayalı olmalıdır.
Makale başlığı (ana başlık) 14 punto, büyük harflerle, koyu renkte ve sayfaya ortalanmış şekilde yazılmalı; ara başlıklar ise koyu renk, 12 punto ve sola yaslı olup, başlıkta yer alan sözcüklerin baş harfleri büyük, diğer harfler ise küçük olarak yazılmalıdır.
Makalenin tüm bölümleri “Microsoft Word Document” formatında, metin ve sonuç kısımları “Times New Roman” yazı tipi ve “12 punto” büyüklüğünde olmalıdır. Yazılar 1,5 satır aralığı, kenar boşlukları her bir kenardan 2,5 cm. boşluk olacak şekilde ayarlanmalıdır.
Kitap adı, 16 punto / yazar adı, 14 punto / yer-tarih, 12 punto. 2) A4 sayfa boyutunda sayfa ölçüleri sol 4, üst 4, sağ alt 2,5 cm olacak şekilde boşluk bırakılmalıdır.
Kitaplarda harf büyüklükleri genellikle 9 - 12 punto arasındadır. Daha yüksek puntolar başlıklar ve manşetler için kullanılır. 6, 7, 8 punto yazılar başvuru niteliğindeki yazılar için uygundur. Dipnotlarda ve resim altı yazılarında bu puntolar kullanılır.
İlgili 42 soru bulundu
Harf büyüklüğünün Times New Roman için 12 punto, Arial için 11 punto olması esastır. Ancak gerekli hâllerde metinde harf büyüklüğü 9 puntoya, iletişim bilgilerinin yazımında ise 8 puntoya kadar düşürülebilir.
Kitap bölümü başlığında, her kelime büyük harfler ile yazılmalıdır. En fazla 2 satır başlık olmalıdır. Başlığın önünde bölüm numarası bulunmalıdır. Yazar isimlerinde, her ad ve soyadının ilk harfi büyük geri kalanı küçük olmalıdır.
Metin 12 punto, Times New Roman olarak yazılmalı ve çift satır aralığı kullanılmalıdır.
Bölüm Başlıkları: Bölüm başlıkları ve alt başlıklar 12 punto büyüklüğünde, koyu, ilk harfleri büyük, sola yaslı şekilde yazılmalıdır. Başlık numaralarında, sayılar ondalık sistemde (1., 1.1., 1.1.1. gibi) numaralandırılmalıdır.
Metin içinde APA:
- Paragraf sekmesinde aralık bölümünde önce alanı 0 nk ve sonra alanı 6 nk, satır aralığı ise 1,5 olmalıdır. - Makale başlığı Türkçe ve İngilizce şeklinde alt alta 14 punto, Times New Roman, kalın (bold) ve ortalanarak yazılmalıdır.
1. Makaleler Times New Roman yazı karakterinde, 12 punto ve tek satır aralığıyla yazılmalıdır. 2. Yazılarda başlık büyük harflerle, kalın, 12 punto, ara başlıklar kalın, 12 punto ve altı çizili olmalıdır.
8. KAYNAKÇA YAZIMI:
KAYNAKÇA başlığı 12 punto, kalın, sola dayalı ve büyük harflerle yazılmalıdır. Kaynakça metni ise alfabetik olarak, 9 punto, önce sonra 6nk ve tek satır aralığı ile ve ikinci satır asılı 1cm olarak yazılmalıdır.
Başlık: Ana başlıkların tamamı büyük harfle, koyu, ara başlıkların ilk harfleri büyük harfle; alt başlıklar küçük harfle yazılmalı, sonuna iki nokta (:) konularak karşısından devam edilmelidir.
Proje yazımında A4 beyaz kâğıt kullanılacaktır. Sayfalardaki sağ, sol ve alt boşluk 2 cm, üst boşluk 2.5 cm olacaktır. Yazımda Arial yazı tipi kullanılmalı ve boyutu 12 punto olmalıdır.
Punto değeri yaklaşık olarak (10,6) bulunur. Kitaplarda harf büyüklükleri genellikle 9 - 12 punto arasındadır. Daha yüksek puntolar başlıklar ve manşetler için kullanılır. 6, 7, 8 punto yazılar başvuru niteliğindeki yazılar için uygundur.
en düşük 102 en yüksek 290 sayfa ( yeni başlık atıldığında sayfanın yarısından başlanıyor romanda ve hesaplarsak 172 civarı geliyor) ya ulaşırız.
6 yaş için 24 punto, 7-9 yaş için 16-18 punto, 12 yaş ve üstü için 11 punto'dur. Metinde kullanılan harflerin boyunun özellikle birinci, ikinci, üçüncü sınıf öğrencileri için on iki puntodan küçük olmaması gerekmektedir.
c. Üçüncü Düzey Başlık: Paragraf boşluğu (girintisi) bırakılarak, koyu renk, sadece baş harfi büyük, sonuna nokta konularak. d. Dördüncü Düzey Başlık: Paragraf boşluğu (girintisi) bırakılarak, sadece baş harfi büyük, koyu renk, eğik (italik), sonuna nokta konularak.
Orta başlıkla kendinden önceki metin arasından bir geniş satır aralığı boşluk bırakılır.Paragraf başlığı en alt düzeydeki alt ölüm başlığıdır.Paragraf başlığı satır başından başlar ve sadece birinci sözcüğünün ilk harfi büyük,diğerleri küçük ve koyu harflerle yazılır.Başlıkla kendinden önceki metin arasında bir geniş ...
Kısa Başlık (Running head) Makalenin iç sayfalarında üst bilgi şeklinde verilecek olan akıcı (kısa) bir başlık (running head) da oluşturulmalıdır. Kısa başlık makale başlığını içerecek ve 8 kelimeyi geçmeyecek şekilde olmalıdır. Öz ve Anahtar Sözcükler Türkçe ve İngilizce özetlerin her biri 250 kelimeyi geçmemelidir.
Makaleler Microsoft Word programı kullanılarak Times New Roman karakterinde, 1 satır aralıklı olarak ve kenara dayalı şekilde yazılmalıdır. Metin için 12 punto, dipnotlar için 10 punto kullanılmalıdır. Başlık 12 punto kullanılarak, bold karakterlerle ve sayfa ortalanarak yazılmalıdır.
Başlık, kağıdın yazı alanının üst kısmına ortalanarak yazılır. İlk satıra "T.C." kısaltması, ikinci satıra kurum ve kuruluşun adı büyük harflerle, üçüncü satıra ise ana kuruluşun ve birimin adı küçük harflerle ortalanarak yazılır. Başlıkta yer alan bilgiler üç satırı geçemez.
Başlıklardaki yazı karakterlerinin büyüklüğü en fazla 32 punto olmalıdır. Kaynakça için 11-12 punto kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri