Santrifüj pompalar düşük basınçlı sıvının yüksek basınca gelmesini sağlar. Böylece suyun taşınmasına ve daha geniş alana yayılmasına imkân tanır. Santrifüj pompaları özellikle tarım alanları için sıklıkla tercih edilir. Çünkü ürünler az miktarda suyla arazinin eşit ve verimli bir şekilde sulanmasını sağlar.
İki veya daha fazla çarkı içeren bir santrifüjlü pompaya çok kademeli santrifüj pompa denir. Çarklar aynı mil üzerine veya farklı millere takılabilir. Her aşamada akışkan dış çaptaki tahliyeye gitmeden önce merkeze yönlendirilir. Çıkışta daha yüksek basınçlar için çarklar seri olarak bağlanabilir.
Pompa sıvıları taşımak için kullanılan mekanik bir mekanizmadır. Bir pompa, sıvıyı düşük basınçtan yüksek basınca hareket ettirir ve bundan dolayı basınç içinde bir fark oluşturur.Pompalar mekanik kuvvetlerin fiziksel kaldırma veya sıkıştırma kuvveti ile maddeyi itmesi prensibini kullanarak çalışır.
Santrifüj pompanın genel çalışma prensibi basınç oluşturma üzerine kuruludur. Pompanın içerisinde çark bulunur. Çarkın dönüşüyle vakum ortaya çıkar ve oluşan vakum sıvıları içerisine çeker. İçeri çekilmiş olan sıvı çarkın hızla dönmesini sağlar ve çark döndükçe içerideki su dışarıya atılır.
İlgili 35 soru bulundu
Santrifüj pompalar normalde 6 metreden çekim yaparken Jet pompalar ise 9 metre derinliğinden su çekme kapasitesine sahiptirler.
Kişilerin kendi elleriyle kazıp açtıkları kuyulardan su çıkarmak için santrifüj pompası kullanılır. Maksimum 6 metre kadar derin olan kuyulardan su çıkarılır. Bu pompa genelde küçük tarla alanlarını kullanmak için kullanılır.
Pompa sıvıları taşımak için kullanılan mekanik bir mekanizmadır. Bir pompa, sıvıyı düşük basınçtan yüksek basınca hareket ettirir ve bundan dolayı basınç içinde bir fark oluşturur. Pompalar mekanik kuvvetlerin fiziksel kaldırma veya sıkıştırma kuvveti ile maddeyi itmesi prensibini kullanarak çalışır.
Bazı insanlar bu iki cihazı karıştırabiliyor. Hidroforlar su basıncını yükseltmek için kullanılan cihaz tipleridir. Fakat pompalar mevcut olan bir suyu herhangi bir alana basmak için kullanılır. Bu iki cihaz arasındaki en fark budur.
Hidrofor sürekli çalışıyor!
Hidrofor pompa genleşme tankında bir arıza söz konusu olabilir. Çek valf arızası olabilir örneğin su kaçırıyor olması muhtemeldir. Şebeke suyu kesildiği için hidrofor devreye girmiş olabilir. Genleşme tankı lastiği patlak olabilir ya da tankın içerisindeki hava bitmiş olabilir.
Santrifüj pompalar, karışık akışlı pompalar ve eksenel pompalar olmak üzere üç şekilde sınıflandırılırlar. Bu sınıflandırmayı etkileyen en önemli unsur pompaların özgül hızı ve buna bağlı olarak çark yapısıdır.
Pompalar, endüstrinin hemen her alanında kullanılan ve sıvıların transferini gerçekleştiren mekanik cihazlardır. Bu bağlamda, endüstriyel ısıtma ve soğutma sistemleri, petrol tesisleri, atık su tahliyesi ve buna benzer uygulamalarda pompaları görmem mümkündür.
Mekanik salmastranın birbirine çakışan iki salmastra yüzü vardır. Normal koşullarda, salmastranın yağlanmasını garanti eden salmastra yüzeyleri arasında her zaman bir sıvı filmi bulunur. Tabii ki, pompada sıvı yoksa veya pompa çok fazla hava emiyorsa, salmastra yüzeyleri kuru kalır ve ısınmaya başlar.
Hareketli parçalar pompa mili, çark ve çarka bağlı sızdırmazlık bileziklerinden meydana gelmektedir. Sabit parçalar ise emme ve basma ağızları, gövde, yataklar, sızdırmazlık elemanları (salmastra kutusu) ve çatı (şasi)'dan oluşmaktadır. Salmastralar, santrifüj pompa parçalarının en önemlilerinden birisidir.
Tek kademeli santrifüj pompa, sıvı ve sıvı veya askıya alınmış parçacıklar ile gaz veya sıvı karışımıdır. Bıçak milinin kökünün girişine girer ve santrifüj kuvveti elde etmek için dönen bıçağa dayanır. Daha sonra yüksek basınç üretir ve basınç tahliye çıkışından dışarı akar. Bu medya dağıtım aygıtlarından.
Peki bu bağlamda hidrofor basıncı kaç olmalı? Hidrofor denge tankları, 6-10-16-25 olmak üzere farklı bar işletme basınçları ile üretilmekte ve söz konusu işletme basıncının yüzde 50 üzerinde test edilmektedir.
Her pompanın ayrı bir emiş hattı olması zorunludur. Hidroforlar bir depoya veya direk şehir şebekesine bağlı olarak çalışabilirler (Şekil 3). Direk şehir şebekesine bağlanan hidroforlarda giriş basıncının 1 bardan daha fazla dalgalanmaması ve 1 bardan daha düşük olmaması ön şarttır.
Derin Kuyu Dalgıç Pompalar, , Kullanma suyu temini, sulama ve yağmurlama sistemleri, yüzey sularının seviyesinin düşürülmesi, su sondajları, keson kuyularda, ilave ekipmanlarla " yangın hidroforu, bahçe sulama hidroforu , kullanma suyu hidroforu " olarak da kullanılmaktadır.
Emiş hattı tıkalıysa hidrofor susuz çalışır. Hidrofor otomatiği su ile çalışmayan hidroforlar çarkı ve kademeleri bozarak elektrik motorunu yakacaktır. Son olarak filtrelerden bahsedelim. Birçok problemden kaçınmak için düzenli filtre temizliği önemlidir.
Üç temel pompa türü vardır: pozitif deplasmanlı, santrifüj ve eksenel akış pompalar.
Şebeke sularının yetersiz olduğu durumlarda hidroforlar otomatik olarak devreye giren ve kullanıcıyı yormayan pompalardır. Hidroforun amacı, su tankında bulunan suyu, hava ile basınçlandırıp uzak noktalara pompalamaktır. Su tankının bir diğer amacı ise üstünde yardımcı elemanları taşımasıdır.
Emişli hidrofor, belirli bir derinlikten emiş yaparak direk yapı tesisatına bağlanması ile kuyudan direk olarak kullanılabildiği gibi yer altı su depo üstündende emiş yapabilir, sesiz çalışan hidrofor özelliğine de sahip bu tip Sumak Pompa ürünü hidroforlar oldukça çok geniş kullanım yelpazesine sahiptir.
FARKLI GÜÇ VE TONAJ İÇİN SİZE ÖZEL SEÇİM YAPABİLİRİZ İLETİŞİME GEÇMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.
Kendinizde yapabilirsiniz. Su koçu pompası olarak bilinen, hiç bir enerji veya yakıta ihtiyacı olmadan, 1 metre yükseklikten akan suyun, kendi basıncını kullanarak, daha yüksek seviyelere taşımak için kullanılan, su pompası nasıl yapılır?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri