Ancak bebeğinizin, dışarıdayken vereceğiniz yemeğini bozulmadan tüketmesi gerekir. Bebeğiniz için hazırlayacağınız formül sütü veya ek gıdayı güvenle saklamak içinse termal saklama termosu imdadınıza yetişecektir.
Özellikle yolculuk esnasında veya dış mekanlarda önemli bir kurtarıcıya dönüşen bebek mama termosu ve saklama kapları, bebeğiniz için özel olarak hazırladığınız mamaların uzun süre taze ve sıcak kalmasını sağlar.
Örneğin süt çabuk bozulabilen bir ürün olduğu için uzun süre muhafaza edilmeye elverişli değildir. Termos içerisinde bile olsa açıldıktan kısa süre sonra bozulabilir. Burada bazı ürünlerin termosun içerisine konulmaması gerektiği şeklinde yapılan uyarının termosun özellikleriyle bir alakası yoktur.
Mama termosu, günün her anı yanınızda taşıyabileceğiniz oldukça pratik aletlerdir. Ürün içerisine mamayı koyduktan sonra kapağı düzgünce kapatarak termosu çantanıza koyabilirsiniz. Modellerin bazılarının kapak kısmında özel tutma aparatları bulunur.
6 saate kadar sıcak-soğuk tutma kapasitesi vardır.
İlgili 41 soru bulundu
Mama termosunun içine bebeğinize hazırladığınız sıvı ya da posalı yiyeceklerini rahatlıkla koyup taşıyabilirsiniz. Bebek termosunun üzerinde bulunan kapağı ise dönerli sistemle kilitlenmektedir.
Genel olarak baktığımız zaman 48 saate kadar sıcak tuttuğu kanıtlanmıştır. Vakum insulasyon ve çift duvar konstrüksiyonu sayesinde Stanley termoslar ısı kaybetmemektedir. 32 saate kadar içecekleri sıcak tutan Stanley, dayanıklı olmasından dolayı şöhret yapmıştır.
İlk olarak termosunuzun içine biraz bulaşık deterjanı dökün. Daha sonra bebek biberonu temizleme fırçası ile iç kısmı temizlemeye başlayın. İyice duruladıktan sonra termosunuz yeni kullanımlara hazır.
Stanley termosa ne konmaz sorusuna ilk cevabımız hayvansal süt ve süt ürünleri. Belirli sıcaklıklarda bakteri üremesi meydana gelebileceğinden Stanley termosların ya da diğer Stanley ürünlerinin içine hayvansal süt ve süt ürünlerinin uzun süre konması önerilmiyor.
Örneğin standart su termosları, suyun sıcaklığı 5-9 saat arası koruyor. Hatta bazı modellerde buz takviyesi ile bu süreyi 2-3 güne uzatmak mümkün.
Aldığınız açılmamış ürünü kuru ve serin bir yerde muhafaza etmelisiniz. Açıldıktan sonra Sıvı Aptamil 1 Bebek Sütü 24 saat içinde, Sıvı Aptamil 2 Devam Sütü ve Aptamil 1 yaşından itibaren Çocuk Devam Sütü 48 saat içinde tüketilmelidir. Ürünler açıldıktan sonra mutlaka buzdolabında saklanmalıdır.
Son olarak termos bakımıyla ilgili birkaç ipucu paylaşarak bitirelim: Termoslarınızın içinde gazlı içecekler ile kuru buz, sütlü ürünler gibi koymamaya çalışın. Bu tarz ürünler termos içi basıncı artırarak kapak ve conta kısmının bozulmasına sebep olabilir.
Mama her zaman, güneş almayan kuru ve serin bir yerde saklanmalıdır, ve tadını korumak için mümkün olduğunca paketin ağzını kapalı tutmak gerekir.
Kavanoz mama saklama
Evet, mama ılıdığı zaman buzdolabında muhafaza edebilirsin. Mamayı bebeğine vereceğin zaman benmari usulü ısıtıp vermelisin. Peki evde yapılan kavanoz mamaları kaç gün dayanır? Buzdolabında sakladığın takdirde mamayı 3-4 gün içerisinde bebeğine tükettirmeye çalış.
Hazır mamaların miktarı ve saklanma süreleri genellikle üzerinde yazmaktadır ve bu süreler mamaların miktarına ve içeriğine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Kutusu açılan bir mama kapağı veya ağzı kapatılarak buzdolabında saklanması gerekmektedir.
Tatil yerinde kavanozlar oda sıcaklığının altında bir sıcaklıkta muhafaza edilmelidir. Kullanmadan önce kavanozların hala doğru şekilde kapalı olduklarından emin olmanız gerekmektedir. Eğer kavanozun artık vakumu kalmamışsa mama yenmeye uygun değil demektir.
Stanley termoslarınızın içine kuru buz, hayvansal süt ve süt ürünleri, gazlı veya karbonatlı yiyecek ve içecekleri koymanız tavsiye edilmez. Bu tarz gıdalar, basıncın artmasına sebep olur ve bu durumda vakumlu kapağın bozulmasına, cildinizi yakabilecek sızıntılara veya dökülmelere yol açabilir.
Güveç veya çorba gibi biraz sos veya sıvı içeren yiyecekleri termosa koyabilirsiniz. İyi bir termos, yiyecekleri ancak içinde biraz sos veya sıvı var ise sıcak veya soğuk tutabilir. Kahve veya çay gibi sıcak tutulması veya süt gibi soğuk tutulması gereken içecekler için de termos kullanabilirsiniz.
Termosların içerisine genellikle kahve ve çay koyuluyor. Bunun dışında kamp ve diğer outdoor aktiviteleri için çorbalar ve sıvı oranı yüksek yiyecekler koyulabiliyor. Soğuk içecekleri ise limonata, süt, soğuk çay ve meyve suları olarak sıralayabilirsiniz. Gelelim termosun içine koymamanız gerekenlere.
Su ısıtıcısından ya da çeşmeden bir miktar sıcak su alıp ve termosun içini sıcak suyla doldurmaya başla. Sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanını ekle ve termosu biraz çalkala. Bulaşık deterjanı sıcak suyun içinde çözünüp dağıldıktan sonra termosu birkaç dakika dinlendir.
Oluşabilecek kokuyu önlemek için termos kapağını sıcak su içinde bir gece bekletebilirsiniz. Kapak aralarında kalan gıdalar sıcak su etkisi ile dökülecek ve koku oluşumunu önleyecektir.
Termosların geneline baktığımızda bu söylenenlerin büyük ağızlı termoslar için geçerli olduğunu görüyoruz. Eğer dar ağzı olan bir termosa sahipseniz elde yıkamanız gerekmektedir. Kullanım kılavuzunda bulaşık makinesinde yıkanabilir ibaresi olan ürünleri, bulaşık makinesinin üst kısmında yıkamanız önerilmektedir.
En iyi çelik termos markalarına bakıldığında Stanley, Vaeske, Quechua ve Cooker isimleri öne çıkar. En iyi termos bardak markaları ise Starbucks, Allmug, Jumbo ve Aladdin olarak sıralanabilir.
Termosun maksimum kapasitesini aşmak, termosun içindeki sıcaklığın korunmasını engelleyebilir ve termosun patlamasına neden olabilir. Yemeğinizi termosa koymadan önce mutlaka soğutun. Çok sıcak bir yemek termosun içindeki basıncı arttırabilir ve termosun zarar görmesine neden olabilir.
Marka bu yönüyle günümüzde tek kullanımlık ürünlere olan ihtiyacımızı da azaltmış oluyor. Şimdi gelelim Stanley nerenin ürünü, kimler üretiyor bu termosları abi? Stanley markası William Stanley Jr. tarafından Amerika'da kurulmuş bir markadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri