- Başucunda soğan bulundurmak, grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarıda daha rahat nefes almaya olanak sağlar. - Soğanı dörde bölüp odanızın bir köşesine koymanız odanızın içindeki mikropların ölmesine destek olur.
Grip, soğuk algınlığı vb. rahatsızlıklarınızda soğanı dörde bölüp yatak odanıza koyun. Soğan odanızda mikropları absorbe etmeye yardımcı olabilir. Ayrıca soğanın doğal kokusu solunumunuzu rahatlatabilir. Dünya sağlık örgütü soğanın solunum yollarına yardımcı etkisini kabul etti.
Karanfil yoksa soğanı ikiye bölüp yattığınız odaya koymak da iş görecektir. Soğuk algınlığı ve burun tıkanıklığı gibi mikrobiyal ve enfeksiyon kaynaklı rahatsızlıklarda soğan antibiyotik görevi görerek karanfil ise hoş kokusu ile solunum yollarını açarak rahatlamanızı sağlar.
Şifa kaynağı olan soğan, bir kase içinde üzerine kaynar su koyularak gece yatılan odaya koyulduğunda öksürüğü olan insanlarda öksürükten eser bırakmıyor.
Yüksek ateş , grip, öksürük ve alerjilere iyi gelir. Soğan suyu ve balı karıştırarak bu tarz hastalıklarla kolaylıkla baş edebilirsiniz. Küçük bir parça soğan koklamak burundaki kanamayı yavaşlatır ve durdurur. Her gün 1 soğan yemek uykusuzluğa ve kabuslara iyi gelir.
İlgili 18 soru bulundu
Bununla birlikte soğan, doğal bir antibiyotik olduğu için aynı zamanda doğal bir antibakteriyeldir de! Ayağınızın altında kokuya sebep olan bakterileri ve mantar mikroplarını giderir ve ayak kokusunu ortadan kaldırır.
Eski zamanlardan beri tedavi amaçlı kullanılan soğan özellikle baş ağrısı, kalp hastalıkları ve ağız yaralarının tedavisinde kullanılmıştır.
Soğan Suyu Öksürüğe İyi Gelir mi? Kış aylarında en çok şikayet edilen sağlık sorunlarından biri öksürüktür. İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde vücut direncini artıran soğan, öksürük için çok faydalıdır. Suyu sıkılarak tüketildiğinde öksürüğünüze iyi gelir.
Günlük en az iki, içilebiliyorsa daha fazla ılık su önerilir. Öksürük gece artış gösteriyorsa-ki özellikle ilk yatışta geniz akıntısına bağlı artabilir-yatağın başı yükseltilmeli, gerekirse çift yastıkla yatılmalıdır. Burun mutlaka açık tutulmalıdır.
Öksürürken çocuğunuzu yüzükoyun olarak dizinize yatırın, sırtına hafif hafif vurarak balgamını çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz. Geceleri öksüren çocuğunuzun yastığının altına destek koyarak baş tarafını yükseltebilirsiniz. Geniz akıntısının boğazından aşağı tarafa inerek tahrişe yol açmasını da engellemiş olursunuz.
- Nem: Nemli hava, burnun tıkanıklığına iyi gelir. Oda içerisinde kalorifer üzerine bırakılacak bir bardak su, havanın nemini tazeler. Bunun dışında odanın nemli kalmasını sağlayan buhar makineleri de burun tıkanıklığına çözüm olabilir.
Soğanın kokusu nedeniyle birçok kişi lezzetini sevmesine rağmen çiğ soğandan uzak durmaya çalışıyor. Ancak soğana batırılan karanfil çiğ soğanın kokusunu alabiliyor. Soğuk algınlığı, halsizlik, grip, burun tıkanıklığı... Alternatif tıp mucizelerinden faydalananların yeni favorisi karanfil ve soğan mucizesi.
Kuru soğan burun tıkanıklığı durumlarında tüketilebilir. Daha rahat nefes almayı sağlar. Astım benzeri ciddi sorunların iyileştirilmesinde ve giderilmesinde fayda gösteriyor.
Soğanı dörde bölüp yatak odasına koymanın faydaları ise şaşırtıcı. Soğanın yayacağı antioksidan özelliği sabaha kadar sizi dinç tutacak. Yattığınız odaya soğan koymak ayrıca oda içerisindeki mikropları öldürmek için de faydalı. Soğanı yemeklere eklemenin yanı sıra yanınızda bulundurmak dahi yetiyor.
Kesik bir soğanı sadece koklamak tıkalı burunu akıtarak tıkanıklığı geçirebilir ve burun kanallarını açabilir.
Colorado Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada, soğan tüketiminin uyku kalitesini artırdığı ortaya çıktı. Bağırsak sağlığını besleyen soğanın içinde aynı zamanda stresi azaltan lifler de var.
Ekinezya çayı, papatya çayı ve ıhlamur ile boğazı yatıştırmak. Boğaz pastili ve C vitamini takviyeleri almak. Probiyotik içeren gıdalar tüketmek. Bal, limon ve karabiber macunu yemek öksürüğü keser.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Sıcak bitki çayları içmek de boğazı yatıştırır. Açık hava yürüyüşleri yapın. Gün içerisinde rahatlatıcı egzersizler yapmaya özen gösterin. Bal, boğaz bölgesini kaplayarak tahrişi azaltır ve öksürüğün yatışmasına yardımcı olur.
Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dakika demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor.
Zerdeçal, meyan kökü, kekik ve karanfil gibi çayların antiinflamatuar veya antimikrobiyal özellikleri balgamlı öksürüğe neden olan durumu ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Özellikle sıcak sıvılar mukusun gevşemesine veya parçalanmasına yardımcı olur, bu da mukusun öksürülmesini kolaylaştırır.
Tek yapmanız gereken soğanın kabuklarını demlemek ve süzdükten sonra çayını içmek. Soğan suyu balgamı yumuşatmakla kalmaz, bronşit gibi hastalıkların etkisini de azaltır. Ilık olarak içilen soğan suyu ise boğaz ağrısı, boğaz iltihabı, öksürük ve bronşit gibi rahatsızlıklarda adeta doğal şifa etkisi yapar.
Soğanı kesip kalın bir dilimi ayağınızın altına koyduktan sonra çorap giyin. Ayak altında 7 binden fazla sinir ucu bulunduğu için ayakların vücudun geri kalanına açılan bir kapı olduğu düşünülüyor. Soğan kokusu bu sinir uçları yoluyla vücuda girerek vücuttaki mikropları öldürüyor.
Soğanlarda bulunan B9 vitamini (folik asit) depresyonu azaltmaya yardımcı olan bir vitamindir çünkü kan ile diğer besin maddelerinin beyne ulaşmasını ve bir insanın kendini iyi hissetmesini sağlayan serotonin, dopamin gibi hormonların üretimini engelleyen homosistein maddesinin vücutta aşırı miktarda birikmesini ...
Bir parça soğan, bedeni enfeksiyonlardan koruyacak vitamin ve mineraller içerir. Vücuttaki enfeksiyon oranı azaldığında iltihap oranı da otomatik olarak düşer. Soğanın atrit, eklem ağrısı ve iltihaptan müzdarip kimselere iyi gelmesinin nedeni de budur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri