Akülerin üretim tarihlerinin yer alma biçimleri farklılık gösterir. Bu durumdaki sabit Avrupa Standartları'na uygun olarak yapılan üretimlerde, akünün üretim tarihinin akü üzerine yazılı olması şeklinde görülür.
Saklama ömrü hiçbir zaman kullanım ömrü ile eşit olmayacaktır. Bazı cihazlarda bazı piller son kullanma tarihi diye bizim ülkemizde adlandırılan Saklama Ömrünü dahi geçerek, performans göstermeye devam edecektir.
Bozuk bataryası olan cihazlarda telefonun bir anda kapanması veya yavaşlaması gibi sorunlar görünür. Bu, bataryanın bozulduğuna işarettir. Bu durumda bataryanın kesinlikle değiştirilmesi gerekiyor.
Her markanın ürettiği bataryaların kullanım süresi değişebilir. Ancak genel olarak bu sürenin yaklaşık 2 yıl olduğunu söyleyebiliriz. Bataryanın ne zaman değiştirilmesi gerektiği sorusunun yanıtı performansını kaybettiği zamandır.
Yedek elektrik tesisinde sabit bataryalar (kurşun/kadmiyum veya nikel/kadmiyum akümülatorları). Bataryaların ve akümülatorların bileşiminde çinko, mangandioksit, civa, gümüş, çinkoklorür, amonyumklorür, potasyum hidroksit, kömür, kağıt/plastik, demir, kadmiyum, sülfirik asit gibi maddeler vardır.
İlgili 37 soru bulundu
Konu ile ilgili merak ettiklerinizi bu sayfada bulabilirsiniz! Bir elektrikli araç bataryasının ömrü çoğunlukla 8 ila 10 yıl arasında oluyor. Esasında yapılan araştırmalar elektrikli araç bataryalarının değişim gerekmeksizin 20 yıla kadar kullanılabileceğini gösteriyor.
Bunun için, Console uygulamasını başlatın ve telefonunuzu Lightning kablosuyla bilgisayarınıza takın. Arama bölümüne “battery health” yazdıktan sonra cihazınızın mevcut pil seviyesi, herhangi bir batarya sorunu olup olmadığı ve kullanılan güç kaynağı ile ilgili ayrıntılara ulaşabilirsiniz.
Pil Kapasitesinin %80'in Altına Düşmesi: iPhone'unuzun pil kapasitesi orijinal kapasitenin %80 altına düştüğünde, pilin ömrünün azaldığı ve değiştirilme zamanının geldiğini gösterir.
Yine de ortalama olarak 2 yıl gibi bir süre belirlenmiştir ve telefon batarya ömrü ne kadardır dediğimizde, bu süre 2 yıl olarak karşımıza çıkmaktadır.
Yeni bir pil takıldığında, ilk olarak telefonunuzu tamamen dolana kadar şarj etmemeye dikkat etmelisiniz. Çünkü yeni nesil piller, ilk şarj işlemi sırasında bir kalibrasyon sürecinden geçerler. Bu süre zarfında, telefonunuzu tamamen doldurmak ve %100 şarj olduğunda bir süre daha şarjda bırakmak önemlidir.
Her şeyin normal olduğundan emin olmak ve pil/telefon sıcaklığını kontrol etmek için Ayarlar > Pil > Pil bölümüne gidebilirsiniz.
Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. Pil bölümünün altında ne kadar şarjınız kaldığını ve telefonu ne kadar daha kullanmaya devam edebileceğinizi görürsünüz. Ayrıntılar için Pil'e dokunun.
Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir. Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir.
Ona kalırsa lityum iyon ve lityum polimer bataryalarda bazı durumlarda farklılık gösterebiliyor. Birçok kafa karıştırıcı durum var ancak bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok. %20 ile %80 arasında kalması yeterli. %100 şarj edince herhangi bir zararı olmaz.
Li-ion bataryalar çok soğuk veya çok sıcak ortamlarda saklanmayı sevmezler. Literatürde, ideal saklama koşulu 10-25 olarak derece öneriliyor. Hem uzun dönem hem de kısa dönem saklamak için bu sıcaklık aralığına dikkat edebilirsiniz.
Yeni cep telefonunu veya yeni bataryayı , ilk kullanım için 10-15 saat şarjda bekletmenize gerek yoktur. Eski nesil cep telefonlarında yer alan bataryaların, telefonun ilk açıldığı andan itibaren uzun bir süre şarjda kalması gerekmekteydi. Günümüz lithium ion bataryalarda buna gerek yoktur.
Bataryaların sınırlı şarj döngüleri olması açısından her tamamlanan şarj döngüsü pile zarar veriyor. Bu nedenle pil ömrünü iyileştirmek ve ideal bir seviyede tutmak için şarjın %30'a geldiğinde şarj edebilir ve bu döngüyü tamamlamadan pilin uzun süre boyunca verimliliğini korumasını destekleyebilirsin.
Ancak kullanılmamış pil bir şeye bağlı değilse, tamamen boşalması ve depolamadan sonra yeniden şarj edilmesi durumunda dört yıl iyi durumunu koruyacaktır. Lityum-iyon pillerin kendiliğinden deşarj oranı düşük olduğundan, dört yıllık pillerden iyi olması mümkündür.
Teşhisler sekmesi altındaki “testleri görüntüle” seçeneğine dokunun. Bir sonraki ekranda, “pil durumu”'nu seçin ve “teste devam et”' seçeneğine dokunun. Bu, “Pil Teşhisi'”ni çalıştıracak ve size pil ömrünüzün sağlığını söyleyecektir.
Eğer iPhone'unuzu iyi kullanmazsanız, 'pil sağlığı' düşmeye başlıyor. Apple'a göre iki yıl içinde(yani garanti kapsamı bitmeden) pil sağlığı yüzde 80'nin altına düşerse ücretsiz pil değişimi mümkün hale geliyor.
Piller kullanıldıkça iç dirençleri yükselmeye başlar ve genellikle iç direnç başlangıca nazaran 1,3 – 2,0 misli arttığında pilin ömrü tamamlanmıştır. Ancak iç direnç ölçümü zor olduğundan, ömür tespitinde çevrim sayısının esas tutulması genellikle kabul edilmektedir.
Xiaomi Cihazlarda Pil Sağlığını Öğrenmek
Cihazın pilinin durumunu öğrenmek için arama ekranını açın ve *#*#6485#*#* kodunu tuşlayın. Bu işlem bazı cihazlarda ve Android 10 sürümünde işe yaramayabilir. Kodu girdikten sonra karşınıza bir ekran gelmesi gerekiyor.
Aygıtınızı nasıl kullanırsanız kullanın, pil ömrünü korumanın iki basit yolu vardır: Ekranınızın parlaklığını ayarlayın ve Wi-Fi kullanın. Pil ömrünü uzatmak için ekranın parlaklığını azaltın veya Otomatik Parlaklık ayarını açın.
Şarjı en uzun giden akıllı telefonlar – Aralık 2023
DxOMark'a göre en iyi pil performansı gösteren ve şarjı en uzun süre giden telefon, 152 puanla geçtiğimiz aylarda vitrine çıkan Honor Magic 5 Lite 5G oldu. 5.100 mAh pilden beslenen modeli, 151 puanla yine aynı dönemde tanıtılan Oppo Find X6 Pro takip etti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri